Jeżeli to ci pomoże -------------------------------------------------------------------------------- PODSTAWY UKŁADANIA DIETY Jak powinno się układać dietę? Co powinniśmy brać pod uwagę? Jak dobierać produkty? Na te pytania postaram się odpowiedzieć w tym krótkim instruktażu. Pominę tu całkowicie obliczanie zapotrzebowania i liczenie kalorii w [...]
Przy tak dużym wyborze odzywek białkowych, jakie oferuje HI TEC NUTRITION i PEAK, jest trudno wybrać odpowiednią odżywkę dla siebie. Ten artykuł pomoże dla każdego dopasować najbardziej właściwą odżywkę. Przedstawimy wam odzywki podzielone na dwie kategorie: szybkie białka i wolne białka SZYBKIE BIAŁKA: Szybkie białka wpływają bezpośrednio na [...]
[...] o małej zawartości tkanki łącznej, ścięgien i powięzi, czyli : chuda wołowina, cielęcina, drób oraz ryby. 8. Filet z kurczaka BV 79 Białko jaja kurzego BV 88 Ryby +/- BV 83 Koncentrat białka serwatki BV 104 9. Nowoczesne techniki filtracyjne potrafia oddzielić frakcje białek od pozostałych składników serwatki, w efekcie czego [...]
Wymagania potreningowe Po treningu należy zadbać szczególnie o białka pochodzenia zwierzęcego, gdyż to właśnie one posiadają najlepiej zbilansowany skład aminokwasowy. Trzeba tutaj zachować jednak pewną ostrożność. Zazwyczaj produkty żywnościowe pochodzenia zwierzęcego, oprócz pełnowartościowego białka, charakteryzują się także dużą zawartością [...]
Wg zaleceń WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) białka w diecie powinno być około 10% całości kalorii, tłuszczu - nasyconego zero procent (tak, zero, to nie pomyłka), pozostałych 10 do 20 procent, głównie tłuszczy wielonienasyconych. Jedząc mięso, jest po prostu fizycznie niemożliwe uzyskać tak niskie spożycie białka - przeciętny Polak spożywa go [...]
Jesli chodzi o tunczyka to wpierniczalem go w akademcu codziennie, albo prawie codziennie przez blisko rok. W wiekszosci z reala te najtansze w cenia do 1.50! I powiem tak... Drewna itp. nie znalazlem, ale osci i owszem i to nie zadko, ale chyba to nie jest takie dziwne? Po tym w oleju jak sie zje calego to faktycznie zygac sie chce, chyba, ze ten [...]
[...] 9. Wolowina zawiera witaminę B12 niezbędną m.in. do produkcji czerwonych krwinek, syntezy kwasow nukleinowych. 10. Jest miesem niskotłuszczowym (polędwica,ligawa). Ryby są też świetnym źródłem białka i kwasów tłuszczowych, więc wybieraj tłuste rybki. Drób jest też świetnym źródłem białka ze względu na czas przyrządzania, walory smakowe, [...]
Jeśli poziom tkanki masz tak wysoki, to możesz dać ilość białka ~25% zapotrzebowania kalorycznego. Wyższa zawartość białka poprawia stosunek tkanki tłuszczowej/mięśniowej. Aczkolwiek, u niektórych kobiet powoduje problemy z miesiączkowaniem. Jeżeli byłaś na diecie dukana i jadłaś duże ilości białka, a to nie powodowało zaburzeń hormonalnych u [...]
Siemka.Shula dzięki,BCAA też dokupię,tylko najpierw muszę znów uzbierać i odłożyć trochę pieniążków. Akne dziękować. Mam takie pytanie: Co jest glownym zrodlem bialka u Ciebie, i czy zawsze udaje Ci sie miec np. 2g/kgMC?-hmmm,może zacznę od tego,że nie jem 2g/kgMC białka.Głównymi zródłami białka są u mnie:biały ser,jajka,niekiedy ryby,czerwone [...]
Uzupełniłem ankietę. Poprawiłem trochę plan diety, nie uwzględniałem tam warzyw, będę po prostu jadł takie jakie będę miał akurat dostępne. 1. Jeśli takie ilości płatków nie powodują u mnie żadnych problemów to mogę je zostawić? Raczej wymieniałabym na jaglane częściej, owsiane są okej, ale korzystaj też z innych dostępnych. A owsiane mogą dać się [...]
możesz jeszcze jeść chude ryby, od czasu do czasu chudą wieprzowinę (schab np.), wątróbkę z kurczaka. Z innych części kurczaka nadają się jeszcze udka bez skóry. Indyk też jest dobrym źródłem białka i zamiennikiem cyca. ściągnij dziennik posiłków vitalmax i obczaj jakie produkty mają dużą zawartość białka i niską zawartość tłuszczy.
PODZIAŁ ŻYWNOŚCI NA GRUPY Układając posiłki pamiętajcie o tym, aby co¬dziennie dostarczać organizmowi żywność ze wszy¬stkich czterech podstawowych grup! Ministerstwo Rolnictwa USA opracowało dietę, która uwzględ¬nia zalecane spożycie dzienne każdego ważniejszego składnika odżywczego. Cztery podstawowe grupy to: 1) [...]
Bardzo dziękuję za porady i konstruktywną krytykę. Odnosząc się do treści Waszych postów... Ostatni posiłek jadam 2-3 godziny przed snem, czyli właśnie ok. 18:00-19:00 (na ogół kładę się lekko po 21:00, wstaję przed 5:00). Syrop wywalony. Colon C muszę jeszcze przez pewien czas zażywać z zalecenia lekarza. Nie jestem wege "ideową", raczej [...]
DZIEŃ 49 DT Witam, wracam dzisiaj do gry. Od wtorku nie miałem czasu ani możliwości na treningi. Byłem w odwiedzinach w domu, trochę spraw miałem do załatwienia, trzeba było odwiedzić rodzinkę, znajomych. Z miską też poluzowałem, jadłem 'po domowemu', aczkolwiek na oko nie wychodziłem ponad 2500kcal. Dzisiaj powrót, mimo że dziś wypada dzień [...]
Pozmieniałem trochę moja dietę mogli byście ocenić, oraz w zaokrągleniu podałem zawartość białka. Dodam waga: 75kg Wzrost: 184 Wie ze z wyliczeń średnio 2g białka na 1kg masy to suma moich bialek powinna wyjść 150, ale dietę podliczałem jak bym jad same jajka %) które niewykluczana ryby, kuraka, oraz zamówiłem narzie serwatek białkową zobaczymy co [...]
glownym zrodlem bialka w jego diecie bylo mleko bzdura. Zobacz sobie do tabel jaką mleko ma zawartosc bialka/l i przelicz sobie ile by musila litrow wypic zeby dostarczyc 2g bialka na kg masy ciala. mięso, ryby, jaja trzeba jeść i to dużo. A mleko to tylko jako zrodlo wapnia i witamin rozpuszczalnyhc w tłuszczach sie liczy (nie za chude) I [...]
Uzupełniłem ankietę. Poprawiłem trochę plan diety, nie uwzględniałem tam warzyw, będę po prostu jadł takie jakie będę miał akurat dostępne. 1. Jeśli takie ilości płatków nie powodują u mnie żadnych problemów to mogę je zostawić? 2. Czy mogę stosować naprzemiennie oliwę z oliwek i olej MCT? 3. Zgodnie z Twoją sugestią piersi z kurczaka będę [...]