Wczorajszego dnia przyszła paczka od ActivLab, jak już wspominałem, więc przedstawię wam jej zawartość: Paczka "wypchana" na maxa Cała zawartość paczki Suple zamówione: - Jako uzupełnienie diety - stosowany będzie zaraz po treningu, gdyż męczące jest przygotowywanie dodatkowej porcji rozgotowanego ryżu! Smak jogurt-wiśnia: Activlab Whey [...]
MILUTKI TO ZASTOSUJ NA POCZATEK TRENING "ACT" GWARANTUJE: -zwiększenie siły,wymodelowanie kształtu sylwetki wg.indywidualnych potrzeb,zwiększenie wydolności układu sercowo-naczyniowego, -możliwość zastosowania takiego programu ćwiczeń z obciążeniem,który będzie proporcjonalny do potrzeb i możliwości. Przed przystąpieniem do treningu [...]
[...] ilości ryb jest jedną z możliwości poprawy sposobu żywienia. Badania naukowe wskazują na ważne znaczenie zdrowotne pewnych składników odżywczych występujących w rybach. Ryby, zwłaszcza morskie, są głównym i bezpośrednim źródłem korzystnie działających kwasów tłuszczowych z grupy omega-3. Stosunkowo dużą ilość kwasów omega-3 zawiera łosoś, [...]
[...] zwłasz-cza nasyconego, który sprzyja otyłości i miażdżycy. Najlepiej postaraj się jeść go mniej niż 20 g dziennie (przy diecie 1800 kcal). Zdrowie pomogą ci zachować: - Ryby i owoce morza, np. krewetki, kraby, małże. Jedz je kilka razy w tygodniu. Większość z nich stanowi najlepsze ęródło chudego białka, a nawet jeśli są bardzo tłuste, jak [...]
[...] Chemicznych Żywności z Państwowego Zakładu Higieny . Po trzecie zaś, ilość rtęci w rybach morskich zależy również od obszaru geograficznego, z którego pochodzą. „Ryby z czystych wód oceanicznych zawierają mniejsze ilości toksycznych substancji” – zapewnia dr Usydus. Czy jedzenie ryb jest bezpieczne? W myśl [...]
SUPLEMENTY 1. Kreatyna : jest ergogenikiem sportowym gdyż poprawia zarówno wydolność tlenową jak i beztlenową oraz poprawia wytrzymałość, siłę i masę mięśniową. Szerokie działanie kreatyny związane jest z jej funkcją transportową i magazynową rodników fosforanowych - najważniejszych molekuł energetycznych i regulatorowych komórek. Wiele osób [...]
Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny [...]
prosze bardzo ęęłęó # (Retinol) Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i [...]
Witamina jest witamina z własnościami antyutleniacza, ważnymi dla ochrony oka i wzrostu kości; białko i synteza hormonu (zawierająca GH i testosteron); popiera konserwację tkanki. Pomaga zredukować podatność do infekcji. Podstawowy dla zdrowej skóry, dobrej krwi, wyskokowych kości i zębów, nerek, pęcherza, płuc i błon. # Acesulfame - K Sztuczny [...]
PODSUMOWANIE : Od dnia 1 do dnia 30 Zaczynałem z wagi : 89,1 kg a zakończyłem redukcje na Lipo Packu i Clenburexin 2 po 30 dniach na wadze: 85,2 kg Przy czym utrzymałem bardzo dużo mięśni, spalił się praktycznie sam tłuszcz. Dzięki Pomocy Giszmana, Tomka Bobrowskiego, reszty ekipy Trec Temu, Matelki i użytkowników forum SFD, nie zapominając o [...]
52* A teraz rola witamin, ich zastosowanie... Witaminy należą do związków organicznycg niezbednych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, którycj ustrój nie jest w stanie sam wytwarzać. Z tego powodu misza być dostarczone w odpowiednich ilościach w pożywieniu, a w przypadku sportowców niezbędna jest dodatkowa suplementacja wybranych [...]
CARAKTERYSTYKA TRADYCYJNYCH DIET Dieta zdrowych ludów prymitywnych i spoleczenstw nieprzemyslowych nie zawiera rafinowanej ani nienaturalnej zywnosci takiej jak rafinowany cukier lub olej kukurydziany, biala maka, puszkowane jedzenie, pasteryzowane, homogenizowane, oczyszczone lub niskotluszczowe mleko, rafinowane lub utwardzane oleje roslinne, [...]
A co do białka i carbo... Jak się umie dostarczyć z dobrego źródła żarcie, to na cholerę proch? Żeby kolegom na siłowni pochwalić się nowym shakerem i postawić na biurku puchę dla lansu? :-D Bez urazy, ale co Ty pyerdolisz? Proszę, nie wrzucajmy do jednego worka kreatyny, serwatki i "nowego doriana"... Co do witamin i minerałów- CZAPKĘ Z GŁÓW [...]
Rozpoczęłam trzeci tydzień stosowania się do protokołu antycholesterolowego, wkrótce zmiany. Na podstawie dziennika anister wypisałam już wszystkie zalecenia, które tam widziałam i proszę Szefowe o ewentualną korektę tej kolejnej części. Rozumiem, że niektóre zalecenia były skierowane do konkretnej osoby. Najbardziej interesuje mnie rozkład BTW [...]
[...] 1,8 g na kg masy ciała Co jemy? W miarę chude gotowane/parowane mięso(pierś kurczaka, ale także czerwone mięso posiadające pewną przewagę jeśli chodzi o hamowanie głodu). Ryby najlepiej z zimnych wód. Jogurty naturalne, ser biały, żółty(wapń i hamujące łaknienie kazeiny - dobry posiłek przed snem i dodatkowo w sytuacjach, gdy jesteście [...]
Antywirusowe białkoDzięki aktywności białka o nazwie CCL5 makrofagi unikają uszkodzenia przez wirusy i mogą skutecznie zwalczać wirusowe infekcje dróg oddechowych - donosi "Nature Medicine". Po wniknięciu wirusa lub bakterii do ustroju do akcji wkraczają komórki układu odpornościowego, niszcząc patogeny i zakażone nimi komórki organizmu. [...]
Mieso jest ogolnie naszpikowane woda, ale chodzi raczej glownie o szynki rozego rodzaju gdzie z 0,5kg czy mniej miesa robi sie 2 kg wedliny:-)). W przypadku suchej, tlustej kielbasy np czy szynki tlustszej, np kielbasy zywieckiej zawartosc miesa i wypelniaczy jest mniejsza niz w przypadku "obslizglych" szynek. "Prawdziwa" szynka jest jednak [...]
[...] nazwy rodzajowej w przypadku m.in. kabanosów, które zostały wytworzone w ponad 52% z mięsa oddzielonego mechanicznie, które w świetle prawa mięsem nie jest!!! b) Ryby – Do najczęściej występujących naruszeń zalicza się zawyżanie masy glazury (lodu) lub zaniżanie masy ryby, co jest przykładem oszustwa na tle ekonomicznym. W przetworach [...]