Od wielu lat wiadomo, iż rodzaj, temperatura obróbki termicznej i przechowywanie gotowego produktu ma wpływ na skrobię zawartą w ziemniakach czy ryżu. Czy warto gotować, chłodzić i ponownie podgrzewać ryż i ziemniaki? Czy takie działanie ma jakikolwiek sens? Jak to właściwie jest? Jaki ryż jest najlepszy? Faktycznie, ugotowany, chłodzony w 4°C i [...]
[...] place 1952 – Mr. Oceanside 1953 – Mr. Southern California 1953 – Mr. California 1953 – A.A.U., Mr. America 1953 – N.A.B.B.A., Mr. Universe Amateur 1956 – Mr. U.S.A., Professional 1956 – N.A.B.B.A., Mr. Universe, Professional, Tall Man’s Class 1961 – N.A.B.B.A., Mr. Universe, Professional 1967 – N.A.B.B.A., Mr. Universe, Professional [...]
Kłamstwa i mity dietetyczne, w które nadal wierzymy Internet jest pełen dezinformacji, co nie powinno dziwić, gdyż nagle każdy zawodnik chce mieć swoją filozofię treningu, kubeczki z logo, strony WWW, indywidualne programy. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby jeszcze taka osoba miała 15, 20 czy 30 lat stażu i duże doświadczenie. Piwo jest dobrym [...]
[...] i wsp. “Injury rates and risk factors in competitive professional boxing.” Clin J Sport Med. 2009 Jan;19(1):20-Zazryn TR, McCrory PR, Cameron PA. Department of Health Science, Monash University, Frankston, Victoria, Australia. https://www.researchgate.net/publication/23760021_Injury_Rates_and_Risk_Factors_in_Competitive_Professional_Boxing