Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
'Dzień dobry' dla osób, które mają pro technikę. Tu naprawdę nie ma przelewek bo można sobie ładnie kręgosłup przejechać. Jak chcesz to najpierw poćwicz samym ciężarem ciała a potem samym gryfem żeby dopracować technikę.
Witam, Przygotowałem mały zestaw ćwiczeń, który może przydać się osobom, które mają ograniczone możliwości sprzętowe lub podchodzą do sportu i treningu siłowego czysto rekreacyjnie i pro-zdrowotnie. http://www.mocni.net/zdjecia/rozne/guma.jpg Istnieją różne typy ekspanderów - poniżej możecie zobaczyć dwie podstawowe wersje tzn. ekspander [...]
Obli, a może jest jakiś magiczny zestaw na poprawę odporności? Bo serio, nędznie ze mną w tym roku...I nad jakąś profilaktyką nerkowa się zastanawiam- tak pro forma, bo rodzice o kamyków tendencję wykazali, napatrzyłam się, jak to boli, wolałabym zapobiegać... Pomożesz? I jeszcze jedno pytanie- po trzech miesiącach łykania odstawiłam castagnus, [...]
Sky Suwałki Pro Suwałki Air Force Suwałki Force Suwałki Jedi Suwałki Suwałki man Zryw Suwałki K-2 Suwałki People Suwałki 997 Suwałki Street Suwałki Ex Suwałki Emoty Suwałki Conty Suwałki Kup dietę Suwałki
FOS - fruktooligosacharydy , są to zazwyczaj rozgałęzione polimery glukozy pokarmowe, niewrażliwe na działanie enzymów trawiennych wytwarzanych przez organizm człowieka, wykazują pomimo tego pewien pro-zdrowotny potencjał. Ich korzystne działanie polega na stymulacji aktywności i rozwoju probiotycznej mikroflory jelitowej. fruktooligosacharydy [...]
Fucosterol - fukosterol, organiczny związek chemiczny należący do steroli roślinnych, naturalnie występujący w algach (Pelvetia siliquosa), wykazujący specyficzną aktywność biologiczną gdy spożywany jest przez człowieka. W badaniach naukowych fukosterol wykazał się działaniem antyoksydacyjnym (neutralizującym wolne rodniki i inne reaktywne formy [...]
Gallic acid/ kwas galusowy - związek chemiczny należący do fenolokwasów, stanowi składnik garbników oraz glikozydów fenolowych, w formie niezwiązanej występuje w soku wakuolarnym komórek niektórych gatunków roślin. Do źródeł tych związków należą m.in.: herbata chińska, rdest i inne. Związek ten wykazuje silne właściwości przeciwutleniające, pomaga [...]
Gamma-oryzanol – to kompleks estrów fitosteroli (campestrolu, stigmasterolu i sitosterolu) i kwasu felurowego oraz innych związków organicznych. Pozyskiwany jest z oleju z otrębów ryżowych i wykazuje specyficzną aktywnośc biologiczną. Gamma oryzanol przyjmowany drogą pokarmową może wpływać na wchłanianie cholesterolu z pokarmem, a także wykazuje [...]
Witam, zdecydowałem się na zrobienie siłowni domowej, czas pokaże czy to dobry wybór. Budżet którym bym operował w tej chwili nie jest ustalony, no ale jeżeli chodzi o ławkę i stojaki jest nieograniczony, po prostu te rzeczy muszą być. Ćwiczyć będę sam, fajnie jakby była możliwość złożenia ławki, łatwego przeniesienia stojaków. Powierzchnia jest [...]
Zadnego sciemniania nie biedzie - zdjecia pozniej zrobie i wieczorem wrzuce wraz z wymiarami. Zdecydowalem sie na SSA poniewaz chce byc wielki! Mam nadzieje wziasc kiedys udzial w mistrzostwach swiata w kulturystyce. Jak narazie bylo 3 miejsce w naturalnej w UK! A, ze tak sie wyraze, w "nienaturalnej" nie dostalem sie nawet do top10, bo typy byly [...]
Kwas arachidonowy – związek należący do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 6, u których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy trzecim od końca atomie węgla. Występuje w produktach żywnościowych takich jak np. orzeszki ziemne, tłuste mięsa i jaja i innych. Jest prekursorem ważnych biologicznie [...]
Kwas asparaginowy – jeden z 22 aminokwasów budujących białka, endogenny, może być więc syntetyzowany w organizmie ludzkim. Bierze udział w wielu procesach fizjologicznych, uczestniczy m.in. w glukoneogenezie, syntezie puryn i mocznika, pełni też funkcje neuroprzekaźnika. Kwas l- asparaginowy występuje obficie w pokarmach zawierających białka, w [...]
Kwas gamma-linolenowy (GLA)– nienasycony kwas tłuszczowy z rodziny omega 6 (czyli takich których ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym umieszczone jest przy szóstym od końca atomie węgla), naturalnie występujący w żywności pochodzenia roślinnego, może powstawać w organizmie człowieka z kwasu linolowego. Pełni szereg istotnych funkcji [...]
Ursolic acid / kwas ursolowy – organiczny związek chemiczny z grupy izoprenoidów, naturalnie występujący w żywności (np. w jabłkach, jagodach) i surowcach ziowłowych (szałwia, głóg), wykazujący ciekawy potencjał biologiczny. Kwas ursolowy w medycynie wykorzystuje się jego właściwości hepatoprptekcyjne (wykazuje działanie ochronne na komórki [...]