nigdy nie wyrzucam żółtek to marnotrawstwo staraj się tak zbilansować dietę żeby wliczyć także żółtko i będzie ok a co można zrobić z żółtek kogel mogel dać mamie do placka czy ptakom
[...] bo jestem na czczo, ale wiem o co chodzi, bo akurat moja waga naprawdę pięknie sobie skacze %-) a co do diety znów trochę wyjaśnienia, a raczej przypomnienia, białko i żółtko oddzielnie gdy potrzebuję więcej/mniej białka/tłuszczy, dołaczyłam zwykłe masło, w ogóle więcej nasyconych tłuszczy i ograniczyłam mocno to arachidowe (max.z raz na [...]
Jajek od kury bym tak nie potraktował. Te z Biedronki, Tesco... Niby żywność, ale co ja z tymi białymi glutami będę robił? Bezy? Nie wychodzą. Na jajkach to ja się nie znam, ale myślę że białko i żółtko z tego samego jajka będzie podobnej jakości ;-)
[...] Najpóźniej powinienem zjeść o 18:30. Proporcja wychodzi zaplanowana. Czytałem Doktora Optymalnego, który jednak radzi w początkach tego systemu jedzenie całych jaj (białko + żółtko). I nie bardzo rozumiem co się dzieje, ale nie chcę rozumieć i nie muszę. System mi odpowiada. Dwa solidne posiłki przez cały dzień. Bez ssania i ze stałą energią. [...]
Zależy też jaki tatar, kto robi itd. Ja np lubiłem tego gotowca z Master Beef, ogórek kons, cebula, musztarda, żółtko, pieprz, sól i ogień. Natomiast Sokołów czy Morliny to kleista papka.
Zależy też jaki tatar, kto robi itd. Ja np lubiłem tego gotowca z Master Beef, ogórek kons, cebula, musztarda, żółtko, pieprz, sól i ogień. Natomiast Sokołów czy Morliny to kleista papka. j.w. ten z lidla jest spoko. Polecam. /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/54c7bf389cca4fdd9c8fc022535d38e8.jpg
[...] Organizm może z nim zrobić co chce, łącznie z błyskawicznym wyprodukowaniem cukrów. Wartość wszystkich białek ustala się w odniesieniu do białka jaja kurzego... a żółtko jest dziesięć razy bardziej wartościowe. Osobiście otaczam jajo kultem, co przekłada się ostatnio na spożycie. Od 16 czerwca monitoruję stale pożerane pokarmy [...]
[...] próbowałeś już, ale czy studziłeś jajka natychmiast? Obróbka cieplna ma to do siebie, że trwa dłużej nawet po zestawieniu z palnika i wyjęciu jaj z wody. Białko jest na tyle gorące, że i żółtko dojdzie. A do gorącej wody możesz włożyć jaja tylko ciepłe, chyba że popękane Ci nie przeszkadzają. Zmieniony przez - Amidoman w dniu 2014-11-04 13:10:49
[...] muscles . Gdy już eksperci dojrzeją do prawdziwej diety tłuszczowej opartej na tłuszczach,kt pod względem wartości odżywczej (biologicznej) prezentują się następująco: żółtko szpik kostny maślo śmietan(k)a tłuszcz gęsi sadło słonina smalec, to w nich znajduje się białko, energia (ATP), ciała czynne, witaminy, minerały, enzymy niezbędne [...]
[...] by wystawały powyżej linii foremek, bo trzeba przyjąć, że pancetta się skurczy, wykładam po kawałku pancetty również na dno foremek wsypuję po łyżce zielonego groszku, wykładam ser kozi i wbijam jajko. Lekko solę. Piekę w 160 stopniach przez ok 15min , do ścięcia białka, żółtko ma pozostać płynne Po pieczeniu doprawiam jeszcze solą i pieprzem.
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] zapas, a później tą mąkę będziemy łyżką odmierzać, to nabierzemy za dużo i zamiast 3 łyżek płatków z mąki nawalimy sobie 5 :-D Będzie smaczne, ale UTRUDNI prowadzenie dziennika. P.S.: W blender jak się wrzuci żółtko, wodę i płatki, to serio tak to zmiksuje, że płatki się rozdrobnią w mąkę i połączą z resztą w całość? :-} Hm.. Kupuję blender :-D