Szacuny
27
Napisanych postów
7991
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
22233
Polega na wykonywaniu dwóch ćwiczeń na antagonistyczne grupy mięśniowe(jak np. unoszenie przedramion-na bicepsy i prostowanie rąk na wyciągu-na tricepsy)po jednej serii każdego z nich bez przerw lub z niewielka przerwą wypoczynkową między nimi.
[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3013
pisza o tym wszedzie, tzn. jest napisane aby to wykonac lecz nie jest wyjasnione jak, moge dac ci przykład, "wykonaj 4 superserie....etc." koniec przykładu :]
Szacuny
22
Napisanych postów
1537
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10309
METODA SUPER-SERI!
Super-seria składa się z kilku ćwiczeń na dwie lub więcej grupy mięśniowe, wykonywanych kolejno po sobie (bez odpoczynku). Po wykonywaniu ćwiczeń na jedną grupę mięśniową wykonujemy ćwiczenia na drugą grupę mięśniową itd. Obciążenia, jakie do tych serii stosujemy powinny się wahać od umiarkowanych do dużych a przerwy między seriami od 2 do 5 minut w zależności od poddawanych ćwiczeniom grup mięśniowych mięśniowych wielkości używanych ciężarów.
Przykład super–serii na bicepsy i tricepsy !
-Uginanie przedramion ze sztanga stojąc + francuskie wyciskanie sztangi leżąc
Prosze bardzo!!
..........:::::::::W Życiu Spotyka Nas Jedynie Tylko To Co Jesteśmy W Stanie Znieść!!::::::::.........
[ON]
Szacuny
0
Napisanych postów
105
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
3013
dzieki wielkie i o to mi chodzilo, czy jestem gotowy to nie twoja sprawa, cwicze juz rok i to był dopiero wstęp, a teraz se kurna zaczne cwiczyc superserie , i takiego .....
Szacuny
0
Napisanych postów
84
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
880
Odswierzam, zeby nie zakladac o tym nowego tematu.
Rozumiem ogolnie pojecie superserii , ale nie jestem pewien jaki powinny byc przerwy .
Otoz mam cwiczenie :
"wykonuj cwiczenie(wyciskanie francuskie sztangi stojac) w superserii z unoszeniem przedramion. Zrob 3 superserie po 8 powtorzen kazdego cwiczenia"
I tu moje pytanie :
Czy ma to wygldac tak:
8x francuskie wyciskanie sztangi <bez odpoczynku>
8x unsozenie ramion
<odpoczynek 2-4minuty> ------- i to byla 1 superseria, i teraz po przerwie mam robic druga i pozniej trzecia?