Witam, chce wrocic do formy, przywrocic dawna kondycje, a do tego biegania dodac silownie. Przez pare lat gralem w klubie pilkarskim, niestety dwa lata temu musialem to porzucic. Chce wrocic do formy w bieganiu. Jest jednak jeszcze jedna sprawa, chce w tym samym momencie poprawic moje 'muskuly'. Oczywiscie nie chce wygladac jak kulturysta, ale chcialbym o sobie moc powiedziec 'dobrze zbudowany' ( mam 185cm i waze 79kg/18lat). Mam jednak problem z tym jak w okresie wakacji poprawic kondycje by moc grac znow w klubie i do tego przybrac na masie miesniowej. Nie zamierzam stosowac zadnych suplementow (no nie liczac witamin:D). Mam juz lekki staz z silownia, okolo 4miesiecy, ale to nie czyni mnie zadowolonym. Prosze o pomoc poniewaz w internecie krazy za duzo informacji ktorych jakos nie moge zebrac w kupe. Nie chce gotowego planu, bo tak sie nie da, ale sporo wskazowek z waszej strony moze mi to niezwykle ulatwic. Chodzi mi o trening w stylu 'sila i wytrzymalosc' na silowni jak i do biegania. No i tu dochodzi jeszcze sprawa jedzonka. Nie bede stosowac jakichs strykcyjnych diet, tylko troche przeprawie co i kiedy lub dodam cos do posilkow ( mam swietny metabolizm). Nie wiem czy o czyms zapomnialem, jesli tak to prosze powiedzcie ;]. Nie jestem takze pewien w jaki dzial mialem nadac ten topic, bo moj problem nie jest jednoznaczny, ale przepraszam jesli to schrzanilem;p.
z gory dzieki ;]
Waga: 79
Wzrost: 185
Cel treningowy: siła i wtrzymałość
Staż treningowy na słowni: 4 miesiące
Uprawiane inne sporty: piłka nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): mam niedaleko siebie siłownie, nie problem
Dieta: nie stosuje, ale chetnie przyjme porady
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak
z gory dzieki ;]
Waga: 79
Wzrost: 185
Cel treningowy: siła i wtrzymałość
Staż treningowy na słowni: 4 miesiące
Uprawiane inne sporty: piłka nożna
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): mam niedaleko siebie siłownie, nie problem
Dieta: nie stosuje, ale chetnie przyjme porady
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak