Dieta będzie miała zastosowanie w moim dzienniku tutaj :
https://www.sfd.pl/Basstian_Dziennik_forma_na_lato_2011-t681325.html
Jako że zmieniam mikrocykl z siłowego na masowy ułożyłem nową dietę. Chcę żeby wszystko było dograne na ostatni guzik. Układałem dietę cały wieczór, nawet nie zdążyłem na dzisiejszy bal nie no żarci z tym ostatnim :)
Układając ten plan miałem na uwadze często pojawiające się pytania odnośnie diety, czyli co jeść, ile jeść na masę. Opierałem się głównie o artykuły na tym forum ale i o wujka google. Jest dużo podobnych tematów, ale w żadnym nie spotkałem się z rozplanowaniem i co najważniejsze urozmaicenie diety na cały tydzień. Być może po poprawkach ten post zostanie podwieszony i także będzie służył, byłoby miło :)
Dla kogo ta dieta? Dla osób podobnych budową do mnie i mający podobny cel, czyli :
mezomorfik, 184 cm, 84 kg, cykl masowy, mój staż ponad rok, do tej pory dwa razy był cykl kreatynowy (na mono), aktualnie nie będzie kreatyny za to po raz pierwszy dorzucę AAKG.
Będę chciał dostarczyć 3,2 białka g/kg (głównie zwierzęcego), 1g tłuszczu(zdrowe tłuszcze pochodzące z ryb, jedno i wiele nienasycone), 4,3 gramy węglowodanów(złożone o umiarkowanie niskim i niskim IG), co daje łącznie 3276 kcal-na 3 treningi siłowe, 2-3 aerobowe
Czy NA PEWNO ZADZIAŁA ? Czy będą zadawalające efekty? Przekonamy się, a wszystko będzie można obserwować w moim dzienniku, wszystkich serdecznie już teraz zapraszam, tutaj link:
https://www.sfd.pl/Basstian_Dziennik_forma_na_lato_2011-t681325.html
A teraz najważniejsze:
PONIEDZIAŁEK:
8:15 wpc 80 Ostrovia 30g
9:00 Jaja kurze całe 110
Białko jaja kurzeg 132
Płatki owsian 50
Rodzynki suszone 20
Banan 100
12:00 tuńczyk w wodzie 180
masło orzechowe 20
Chleb żytni pełno. 40
warzywo
15:00 tuńczyk w wodzie 180
Orzechy włoskie 30
Ziemniaki 300
warzywo
18:00 kura 150
makaron razowy 100
TRENING
21:00 wpc 80 Ostrovia 20
Mleko 0,5 % 200
Miód pszczeli 15
Banan 200
21:45 kura 150
makaron razowy 80
24:00 twaróg półtłusty 100
Mleko 0,5 % tłuszczu 300
Oliwa z oliwek 15
warzywo
B-3,5g/kg T-1g W-4g kcal 3309 (nigdy nie liczę warzyw)
WTOREK:
8:15 wpc 80 Ostrovia 30
9:00 Jaja kurze całe 110
Białko jaja kurzego 132
Płatki owsiane 50
Rodzynki suszone 20
Banan 100
warzywo
12:00 Szynka z kury 160
masło orzechowe 30
Chleb żytni 30
warzywo
15:00 Szynka z kury 160
Orzechy włoskie 30
Bułki grahamki 40
warzywo
18:00 Mintaj świeży 200
makaron razowy 80
AEROBY
20:30 wpc 80 Ostrovia 20
Mleko 0,5 % 300
Miód pszczeli 15
Banan 200
22:00 Mintaj świeży 200
makaron razowy 80
24:00 Ser twarogowy 100
Mleko 0,5 % 500
Oliwa z oliwek 15
warzywo
B-3,5 T- 1,1 W-3.8 kcal-3272
ŚRODA:
8:15 wpc 80 Ostrovia 30
9:00 Jaja kurze całe 110
Białko jaja kurzego 132
Płatki owsiane 50
Rodzynki suszone 20
Banan 100
12:00 Makrela wędzona 150
Bułki grahamki 100
warzywo
15:00 Szynka z kury 180
olej lniany 15
Chleb żytni 60
warzywo
18:00 Wołowina 150
Ryż brązowy 100
TRENING
21:00 wpc 80 Ostrovia 20
Mleko 0,5 % 300
Miód pszczeli 15
Banan 200
21:45 Wołowina 150
Ryż brązowy 50
24:00 serek wiejski 100
Mleko 0,5 % 500
warzywo
B-3,2 T-1 W-4,2 kcal-3248
CZWARTEK:
8:15 wpc 80 Ostrovia 30
9:00 Jaja kurze całe 110
Białko jaja kurzego 132
Płatki owsiane 50
Rodzynki suszone 20
Banan 100
12:00 tuńczyk w wodzie 180
serek wiejski 50
olej lniany 15
Chleb żytni 60
warzywo
15:00 tuńczyk w wodzie 120
serek wiejski 100
Oliwa z oliwek 15
Chleb żytni 60
warzywo
18:00 kura 150
Ryż brązowy 100
AEROBY
20:30 wpc 80 Ostrovia 10
Mleko 0,5 % 300
Miód pszczeli 15
Banan 200
22:00 kura 150
Ryż brązowy 75
24:00 Ser twarogowy 100
Mleko 0,5 % 300
olej lniany 15
warzywo
B-3,2 T-1,1 W-4 kcal-3283
PIĄTEK:
8:15 wpc 80 Ostrovia 30
9:00 Jaja kurze całe 110
Białko jaja kurzego 132
Płatki owsiane 50
Rodzynki suszone 20
Banan 100
12:00 Szynka 160
masło orzechowe 30
Chleb żytni 60
warzywo
15:00 Szynka 160
Orzechy włoskie 30
Bułki grahamki 60
warzywo
18:00 Wołowina 150
Ryż brązowy 100
TRENING
21:00 wpc 80 Ostrovia 20
Mleko 0,5 % 300
Miód pszczeli 15
Banan 200
21:45 Wołowina 150
Ryż brązowy 100
24:00 Ser twarogowy 100
szprot popularny 170
warzywo
B-3,3 T-1.1 W-4,2 kcal-3382
SOBOTA:
8:15 wpc 80 Ostrovia 30
9:00 Jaja kurze całe 110
Białko jaja kurzego 132
Płatki owsiane 50
Rodzynki suszone 20
Banan 100
12:00 Makrela wędzona 150
makaron razowy 50
warzywo
15:00 pasztet zapiekany 100
kura 100
Chleb żytni 20
warzywo
18:00 kura 150
makaron razowy 100
20:30 wpc 80 Ostrovia 20
Mleko 0,5 % 300
Miód pszczeli 15
Banan 200
22:00 kura 150
makaron razowy 100
24:00 Ser twarogowy 100
Mleko 0,5 % 250
Oliwa z oliwek 10
warzywo
B-3,4 T-1 W-4,1 kcal 3258
NIEDZIELA:
8:15 wpc 80 Ostrovia 30
9:00 Jaja kurze całe 110
Białko jaja kurzego 132
Płatki owsiane 50
Rodzynki suszone 20
Banan 100
12:00 Mintaj 200
Orzechy włoskie 30
warzywo
15:00 Łosoś świeży 150
Ziemniaki, średnio 300
warzywo
18:00 Groch 100
wpc 80 Ostrovia 30
21:00 Groch 100
kura 100
olej lniany 10
23:00 Ser twarogowy 150
Mleko 0,5 % 350
Oliwa z oliwek 10
warzywo
B-3,1 T-1,1 W-2,7 kcal-2809
Jak widać w ostatnim dniu, brakuje 400 kcal, tą lukę można uzupełnić jakimś smakołykiem spoza "listy", oczywiście tylko wtedy gdyby ktoś miał ogromną zachciankę :) Tacy istnieją, więc o nich także pomyślałem
Składnikami można manipulować w miarę możliwości finansowych, najtańszy dzień wyniósł około 14-15 zł, chociaż jak ktoś się postara, znajdzie tanie sklepy to zejdzie na jeszcze niższą kwotę. Najdroższy dzień wyniósł grubo ponad 20, tam gdzie tuńczyk. Swoją drogą tuńczyk droższy od wołowiny
Generalnie im taniej tym mniej luksusowy, ale to nie oznacza, że podaż wartościowych składników spada, nic takiego, więc nie szukajcie wymówek żeby nie jeść To jest tylko rozkład składników, dodatkowo możemy wprowadzić kolejne udoskonalenia poprzez zamienne sposoby przygotowania, ich jest wiele, na forum, w google, u mnie na pw ;p
Przy okazji zapraszam do odwiedzania mojego dziennika
https://www.sfd.pl/Basstian_Dziennik_forma_na_lato_2011-t681325.html
I oczywiście proszę o sprawdzenie tych "w temacie". Dzięki i pozdrawiam :)
FORMA na lato 2011 ---> http://www.sfd.pl/Basstian_Dziennik_forma_na_lato_2011-t681325.html
Dieta masowa --->http://www.sfd.pl/Dieta_do_oceny_na_formę_na_lato_2011-t681330.html