SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Moj pierwszy dziennik. Ciekawa historia wrecz uzekajaca. Oj ciezko to idzie...

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7617

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 155 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1143
Normalnie mam taka mala wage. Wstawie jutro fote, stara strasznie, i brudna, wiec stawiam tam jakis maly talezyk, potem na talezyk klade to co chce zwazyc, odejmuje wage talezyka od wszystkiego i mam wage produktu. wiem ze duzo kombinacji ale coz. trzeba sobie radzic. Nie wiem wogole czy to dobrze wazy na dodatek.

PS jaj kurzych itd tak dokladnie nie waze tylko normalnie pisze ile w ustalnej diecie, bo jedno wieksze drugie mniejsze, ale te srednie maja okolo 60g, wiec biore jedno duze jedno male albo dwa srednie. A np jak pomidor jest za duzy albo za maly to albo odkrajam kawalek albo dokrajam z drugiego.

Zmieniony przez - housey w dniu 2010-08-29 21:20:11

Zmieniony przez - housey w dniu 2010-08-29 21:21:50

NIe ma lipy !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1257 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12695
to nawet niewiesz jak sie wazy!
bo to co masz wpisane to produkty przed gotowaniem sie wazy
po ugotowaniu znacznie zmienia sie ich waga
a pisales ze sie interesujesz dieta
i ze masz juz takie skrzywienie taki nawyk ze wszystko musisz wazyc zanim zjesz dobry ty jestes juz po tym serniku sie mozna bylo domyslac ale jak tak pisales to co ci tu podstawy tlumaczyc

w takim razie twoja wypisana dieta niema nic wspolnego z tym co jjesz

twarog mozesz jajkami zastap[ic jak niemasz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 155 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1143
No ze sie interesuje, ale o tym to ja nie wiedzialem ze po gotowaniu i obrabianiu sie wazy. Pisalem ze bardziej znam sie na treningu niz na diecei ale to mnie keci. Jak sie pisze i jak sie gada to jest roznica i inaczej mozna interpretowac. No skrzywienie takie mam waze dokladnie tam 5g w ta czy w ta nie robi roznicy ale waze dokladnie ale o tym ze jest jakas roznica nie wiedzialem. Heh to ci bubel odwalilem, ale mam nadzieje ze nic sie nie stalo jak zle wazylem? To od dzisiaj wszystko po gotowaniu wazyc ?

Ok juz zastapilem wczesniej.
Sog! ogolnie za skarcenie :D

NIe ma lipy !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 81 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 530
Waga przydałaby się elektroniczna, to znowu nie jest taki wielki wydatek, warto zainwestować ....a z tą oponką na brzuchu naprawdę nie jest tragicznie, ale rozumiem, że Tobie fakt jej istnienia może spędzać sen z powiek...no, ale słuchaj ekspertów i niedługo będzie git
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 81 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 530
Węglowodany np. ryż, makaron waż przed obróbką a mięso po obróbce
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1257 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12695
freespirit ulala ale masz info

wszystko wazy sie przed obrobka czy to ww czy bialko to wszystko przed

czyli zanim ugotujesz upieczesz to wazysz
mieso np traci na wadze po obrubce a ww zyskuja tak nawet na chlopski rozum to mozna pojac bo mieso sie kurczy , a ryz makarom powieksza, a wszystko sie wazy surowe

wiec twoja dieta ma niewioele wspolnego z tym co masz na kartce napisane
ja wze co do grama
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 155 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1143
freespirit
Ano przydalaby sie, wiec moze zainwestuje w srode w Auchanie po rozpoczeciu roku. Bo jeszcze obciazenie jade kupic, 4x10kg.
Nie no az tak zle nie jest ze spedza sen z powiek :P Ok bede sluchal , moze pare bledow mi sie zdarza robic tak jak np nie wazyc dobrze jedzenia ale to tez naprawie.

rr-28
Ok i tak bede robic, wiem ze mieso sie kurczy a ww powieksza ale nie mialem pojecia ze tak trzeba wazyc Dzieki za wskazowke. Jednak jeszcze malo wiem... trzeba wiece poczytac.
Czyli moral tej bajki jest krotki i niektorym znany , musimy pytac jesli cos nam jest nieznane.

NIe ma lipy !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1257 Wiek 43 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12695
poczytaj sobie jak to sie robi, zacznij od podstaw jak sie interesujesz, bo diete napisana masz ok tylko musisz nauczyc sie stosowac
i rob wpiski, nieoszkuj bo narazie to bajkopisarza podlatujesz, duzo gadasz a nieznasz podstaw, poczytaj ,jak cos niewiesz to pytaj. w necie wszystkie info masz a jak sam dojdziesz do czegos to z wiekszym pozytkiem dla ciebie wyjdzie

widzis diete ci pomoglo sie ulozyc a nawet niewiedzal bys jak z niej skozystac

nie odrazu krakow zbudowali wiec sie nielam dojdziesz do wszystkiego
i pamietaj pisz szczerze a nie to co ladnie wyglada czy to co chcial bys zeby bylo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Oczywiście że ważymy tylko i wyłącznie w stanie surowym.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 5699 Wiek 54 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 37378
No ze sie interesuje, ale o tym to ja nie wiedzialem ze po gotowaniu i obrabianiu sie wazy.

Słuchajcie panowie produkty ważymy przed obróbką termiczną , weźmy np. taką kaszę lub makaron .
Po co komu waga po obróbce termicznej ? podczas której np. kasza zyskuje ok 3 razy na objętości i wadze. Jak już ktoś decyduje sie na wazenie to z reguly chodzi o kalorie. A takowe dokładnie określimy ważąc przed.
To samo z mięsem , bynajmniej ja dysponuję programikiem w którym wpisuję nazwę produktu np. kurczak pierś bez skóry i wyskakuje mi ilość skladników czyli W/B/T w ilości podanej przez mnie .
Zapewne są opracowania co do ilosci tych samych składników w porciach po obróbce.

Gotowana pierś z kurczaka waży 170g. Przed obróbką cieplną mięso ważyło 260g.
http://www.ilewazy.pl/gotowana-piers-z-kurczaka

Żeby wyświetliła mi się właściwa ilość białka[55,9 gr.] w 170 gr. piersi ugotowanej lub 260 gr. piersi surowej musiałem wpisać w program ''Mój Dietetyk'' cyfrę 260 gr. czyli wagę piersi przed obróbką cieplną .
To jest tylko dowód że używając tego programu postępowałem właściwie ważac mięso przed gotowaniem






Edit:Nie śpieszyłem się z wysłaniem ze nie zauważyłem ze doszły następne posty





Zmieniony przez - demolub w dniu 2010-08-29 22:30:42

Żadnych najmniejszych nawet litości choć mięśnie mdleją i trzeszczą kości....
ZOBACZ MOJE FOTY ,KRYTYKA DOPINGUJE :http://www.sfd.pl/Przyszła_pora_na_foty_Demola-t526073-s1.html
ODWIEDŹ DZIENNIK :
http://www.sfd.pl/Świat_jest_mały,_ale_należy_do_wielkich!_15*10*5_by_WODYN-t592390.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Od czego zacząć?

Następny temat

60kg teraz 80kg co dalej.. bo grubo troche

WHEY premium