Szacuny
0
Napisanych postów
93
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
3306
Wiem, że mój post zasługuję na złotą łopatę ale po co tworzyć nowy temat. Również używam tego słodzika, głównie do omletów/naleśników razowch na śniadanie bo lubię słodkie rzeczy a cukier/ksylitol odpadają bo nie chcę się za mocno zalać. I mam pytanie w takim razie, czemu ten słodzik to "ipa straszna"?
Szacuny
25
Napisanych postów
1276
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
14359
nie wiem czmeu ludzie nie uzywaja TYLKO salwii, skoro jest slodsza od cukru, nie zawiera kalorii, zwalcza infekcje w ustach no i jest roslina a nie syntetykiem.
Szacuny
920
Napisanych postów
55283
Wiek
50 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
336126
nie można tego porównywać
ksylitol to alternatywa
to bardzie zdrowy cukier z plus minus polową kalorii
zmienia florę bakteryjną i ma wiele innych korzyści
ale drogi bardzo
stosuje się 1/4 tego co zwykły cukier
stevia jest bardzo słodka
i smakuje bardzo ok
2tabs na są słodsze niż dwie łyżeczki cukru
1000tabs około 35zł
wiec raczej tani produkt