SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[dz. VIDEO]Koniu - road to perfection. odc3(2/3), str 1,25

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 44614

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
SAM UZYWAM TEN SLODZIK JEST SI
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
SI SI sam używam do Sernika :D
Troche inny smak ale można sie przyzwyczaić :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
Dobra, niedługo wrzucę pierwszą część.


edit: ****a mam jakiś problem z zapisem, staje na 52% i nie rusza dalej.


pzdr/

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2010-05-23 14:50:08

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
Ja nie jadłbym tego słodzika jakoś mega często ze względu na sacharynian sodu i cyklaminian np : "Sacharyna i jej sole:sodowa,potasowa i wapniowa(produkowane z toluenu zakazane lub ograniczone w niektórych krajach).
Potencjalne skutki:pokrzywka,świąd,niezalecane dzieciom,egzema,biegunka,mdłości,diureza,bóle głowy,mutagenne,kancerogenne,teratogenne".

"Tabele dodatków i składników chemicznych" Bill Statham

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 691
@Koniu151
uroki WMM, same z nim problemy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1013 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 27082
dlaczego z przypraw pozniej zrezygnujesz?
(dopiero obejrzalem )

Zmieniony przez - K3NJI w dniu 2010-05-23 15:57:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
koniu odnies sie w video badz tu napisz jaki spalacz polecasz w kwestii pobudzenia. mam solo kofeine ale musialbym jej troszke sporo zarzucac by cokolwiek odczuc.
dodam ze chodzi mi o oferte ktora znajde w pierwszym lepszym sklepie bez szukania po aukcjach, sklepach internetowych.

aha i cena - gra role.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 5392 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 106161
dlaczego z przypraw pozniej zrezygnujesz



Pewnie dlatego, że zatrzumują one potwornie wodę podskórną w szczególności glutaminian sodu

p****** wszystko co mówią na Twój temat...
Kulturystka jest całym Twoim życiem,Twoją pasją, której poświęcasz 24h na dobę.
Dzięki Tobie ten sport żyje i bądź z tego dumny...
Prędzej czy później osiągniesz swój cel tylko konsekwentnie do niego dąż

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
Koniu: co masz na myśli mówiąc,że jakość białka twarogu jest o 50% mniejsza niż z kurczaka?Przyswaja się połowę mniej czy mięśnie karmione są po prostu gorszym białkiem co znaczy,że bedą w przyszłości słabsze niz odżywiane np kurakiem?I czy to samo tyczy sie żółtego sera?

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jako ze koniu juz raz odpowiedzial to pozwole sobie juz sie wciac, ze wzg iz uwazam ze nie bedzie tej kwestii powtarzal w kolejnym video.

koniu mowil, ze twarog jest slabym zrodlem ze wzg na to ze siarkowe aminokwasy ograniczaja jego przydatnosc. w sensie sa ograniczajace porownujac do bialka wzorcowego dla czlowieka. czyli poprzed niedobor egzogennych aminokwasow siarkowych ograniczamy wykorzystanie innych bo bedzie to wykorzystane tylko w stopniu na ktory pozwala aminokwas ograniczajacy.
upraszajac aminokwas 1 - zgodny z zwartoscia w bilku wzorcowym
aminokwas 2 - rowniez zgodny
aminokwas 3 - 70% wartosci bialka wzorcowego

oznacza to iz bialko zawierajace te aminokwasy bedzie wykorzytstane w owych 70%, gdyz zabraknie tego 3ciego aminowasu, co nie pozwoli uzyc pozostalej czesci innych aminokwasow.

pameitajmy ze stwierdzenie konia tyczy sie kazeiny a nie ogolem bialka mleka krowiego.
bialko mleka krowiego zawiera bialka serwatkowe ktore uzupelniaja aminogram bialek mleka krowiego w aminokwasy siarkowe co sprawia, iz ogol bialek mleka jest niezlym zrdolem bialka.

niektorzy niezbyt rozumieja ta kwestie i sugeruja nie traktowac bialek mleka jako bialek pelnowartosciowych - co jest sprzeczne z rzeczywistoscia.
rowniez kazeina jest pelnowartosciowa - z tym ze wlasnie tych aminokwasow siarkowych brakuje by ja nazwac dobrym zrodlem bialka, co nie oznacza ze jest jakims tam zlym.

z tego co sie orientuje - tak samo ta kwestia tyczy sie serow zoltych , gdzie bialka serwatkowe takze sa oddzielane. w ogole sery podpuszczowe sa ok ze wzgleduu na ogromne ilosci wapnia, z tym ze na redukcji nie objadalbym sie nimi ze wzg ze sa zwykle bardzo slone.
jesli chodzi o to ktore sery z podpuszczkowych wybrac ze wzg na bialko to sa to sery miekkie, gdzie odzielona jest mniejsza ilosc bialek serwatkowych

jesli jednak koniu miales zamiar odpowiedziec na to pytanie w video to daj znac i sie ogranicze do obserwowania

Zmieniony przez - psonic w dniu 2010-05-23 18:42:46
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

plecy +klatka

Następny temat

Połączenie ??? co z czym???

WHEY premium