SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

TEST: Zrobić coś z niczego.. MaSa by akk0 - podsumowanie str.26!

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 42027

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 608 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8248
kolego nie powiesz mi, że majonez to dobre tłuszcze ?

Przejrzałem ten twój trening już kiedyś to czytałem jak dla mnie to nie dla ciebie wogule lipa i przekombinowane. Odpuść go sobie bo zamarnujesz tyko te suple Zrób konkretny trening masowy

W gruncie rzeczy jestem fajny. Niech was to nie zwiedzie nie dla wszystkich !!!.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 659 Wiek 12 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 14332
Volt777, zle zrozumialem, myslalem o zoltku ze kiepskie tluscze (wg mnie wywalanie zoltek to bezsens), ale pamietac nalezy ze to zoltko ma wiecej bialka, niz "białko" białka :D

http://serwislodz.pl - naprawa komputerów Łódź

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Volt, wyrzucać żółtka, bo? Bo mają dużo białka i tłuszczy jednonienasyconych? Jeśli stosunek wszystkich kwasów tłuszczowych włączając żółtka jest bliski 1:1:1, to nie ma sensu takie marnotrawstwo.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 608 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8248
Może źle się wyraziłem nie chodziło mi o wszystkie żółtka
Żółtko to prawie sam tłuszcz
Białko B 10,9 T 0,2 W 0,7
Jajko całe B 10,9 T 8,4 W 0,5

Ja np jak robie omleta to na 8 jajek biorę tylko 2-3 żółtek bo nie potrzeba tyle tłuszczy do takiej ilości białka.

W gruncie rzeczy jestem fajny. Niech was to nie zwiedzie nie dla wszystkich !!!.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Wszystko zależy od ilości tłuszczy z pozostałych produktów. I zamiast robić z 8 białek i 3 żółtek wolałbym zrobić z 6 całych jajek, jeśli pozwala na to moje zapotrzebowanie na tłuszcze.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 608 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8248
Przy 1 czy 2 jajkach to niema różnicy
Ja np jak robie omleta to na 8 jajek biorę tylko 2-3 żółtek bo nie potrzeba tyle tłuszczy do takiej ilości białka.
na 8 jaj wyszło by mi 88 g tłuszczu x 9 cal to 792 cal z samych zółtek !!!!!!!
Ale jak ktoś lubi to ja nikomu nie bronie

W gruncie rzeczy jestem fajny. Niech was to nie zwiedzie nie dla wszystkich !!!.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Ale zrozum to, że jak dasz więcej całych jaj (czyt. więcej żółtek), to nie będziesz musiał dawać tylu białek (czyt. większej ilości jaj), bo w żółtku jest bardzo dużo białka, co w rezultacie da to, że nie będziesz musiał dawać białek aż z 8 jaj.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 608 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8248
Jeszcze raz ci wrzuce bo widzę nie doczytałeś
Białko B 10,9 T 0,2 W 0,7
Jajko całe B 10,9 T 8,4 W 0,5

czyli ?
No właśnie żółtko to sam tłuszcz niestety

To nie temat o jajkach i nie robimiy chłopakowi syfu w temacie

Zmieniony przez - VOLT7777 w dniu 2010-05-09 17:39:31

W gruncie rzeczy jestem fajny. Niech was to nie zwiedzie nie dla wszystkich !!!.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
To co podajesz to z Dziennika posiłków Vitalmaxa. Ilości makroskładników przy białku są podane w 100g białka jajka. Ilości makroskładników jajka całego podane są w jednym jajku ważącym 60g. Rozkład masy białka i żółtka jest ok. 1:1.

Przeliczając... 10g białka jajka kurzego ma 1,1g białka, więc w całym jajku z białka jest 3,3g białka, a z żółtka 7,5g białka. Sama matematyka.

Oczywiście są to przybliżone wartości i w różnych klasowo jajkach proporcje są inne. Ja ważyłem jaja klasy L. Co nie zmienia faktu, że żółtka mają znacznie więcej białka od białek. Że tego nie wiedział ktoś, kto siedzi w tym sporcie

Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2010-05-09 17:44:47

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 608 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8248
no troszke tu racji i jest ale i tak za dużo tłuszczy.
No i teraz ma chłopak całą stronę o jajkach ale dyskusja owocna

wszystko o jajkach na zakończenie tematu o jajkach
http://www.jedzdobrze.pl/tabele/szukaj/?primary_id=261&secondary_id=0&producer_id=0&seller_id=0&phrase= 

W gruncie rzeczy jestem fajny. Niech was to nie zwiedzie nie dla wszystkich !!!.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DORIAN XTREME PUMP + Oro Strong???

Następny temat

Białko czy węglowodany

WHEY premium