Szacuny
1
Napisanych postów
608
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8248
kolego nie powiesz mi, że majonez to dobre tłuszcze ?
Przejrzałem ten twój trening już kiedyś to czytałem jak dla mnie to nie dla ciebie wogule lipa i przekombinowane. Odpuść go sobie bo zamarnujesz tyko te suple Zrób konkretny trening masowy
W gruncie rzeczy jestem fajny. Niech was to nie zwiedzie nie dla wszystkich !!!.
Szacuny
2
Napisanych postów
659
Wiek
12 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
14332
Volt777, zle zrozumialem, myslalem o zoltku ze kiepskie tluscze (wg mnie wywalanie zoltek to bezsens), ale pamietac nalezy ze to zoltko ma wiecej bialka, niz "białko" białka :D
Szacuny
10621
Napisanych postów
16182
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Volt, wyrzucać żółtka, bo? Bo mają dużo białka i tłuszczy jednonienasyconych? Jeśli stosunek wszystkich kwasów tłuszczowych włączając żółtka jest bliski 1:1:1, to nie ma sensu takie marnotrawstwo.
Szacuny
10621
Napisanych postów
16182
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Wszystko zależy od ilości tłuszczy z pozostałych produktów. I zamiast robić z 8 białek i 3 żółtek wolałbym zrobić z 6 całych jajek, jeśli pozwala na to moje zapotrzebowanie na tłuszcze.
Szacuny
1
Napisanych postów
608
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8248
Przy 1 czy 2 jajkach to niema różnicy
Ja np jak robie omleta to na 8 jajek biorę tylko 2-3 żółtek bo nie potrzeba tyle tłuszczy do takiej ilości białka.
na 8 jaj wyszło by mi 88 g tłuszczu x 9 cal to 792 cal z samych zółtek !!!!!!!
Ale jak ktoś lubi to ja nikomu nie bronie
W gruncie rzeczy jestem fajny. Niech was to nie zwiedzie nie dla wszystkich !!!.
Szacuny
10621
Napisanych postów
16182
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Ale zrozum to, że jak dasz więcej całych jaj (czyt. więcej żółtek), to nie będziesz musiał dawać tylu białek (czyt. większej ilości jaj), bo w żółtku jest bardzo dużo białka, co w rezultacie da to, że nie będziesz musiał dawać białek aż z 8 jaj.
Szacuny
10621
Napisanych postów
16182
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
To co podajesz to z Dziennika posiłków Vitalmaxa. Ilości makroskładników przy białku są podane w 100g białka jajka. Ilości makroskładników jajka całego podane są w jednym jajku ważącym 60g. Rozkład masy białka i żółtka jest ok. 1:1.
Przeliczając... 10g białka jajka kurzego ma 1,1g białka, więc w całym jajku z białka jest 3,3g białka, a z żółtka 7,5g białka. Sama matematyka.
Oczywiście są to przybliżone wartości i w różnych klasowo jajkach proporcje są inne. Ja ważyłem jaja klasy L. Co nie zmienia faktu, że żółtka mają znacznie więcej białka od białek. Że tego nie wiedział ktoś, kto siedzi w tym sporcie
Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2010-05-09 17:44:47