SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pasta z tuńczyka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 45076

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1536 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10043
dla mnie bomba ale do pastelli Lisnera to połowa drogi dopiero
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 258 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10944
Mam pytanie.

Można to jeść codziennie, czy tak jak normalnego tunczyka 3/4 razy w tygodniu ze względu na rtęć itp ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1536 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10043
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
z makrela wedzona tez dobrze wychodzi sog

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 35 Wiek 38 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 765
HeBRa21 możemy te paste troszkę stuningować, tak aby smakowała jak pastella lisnera, z tym, że trzeba by dodać w piz.. oleju roślinnego, majonezu, żółtek jaj i jakiś tam E - konsterwantów, a na koniec zamknąć to na 3 miesiące do plastikowego pojemnika, wtedy wyjdą na wartości jak u lisnera - 6g białka na 100g, a tłuszczy ok 40g, ale chyba nie oto chodzi
w kuchni SFD ma być smacznie, ale przede wszystkim zdrowo, wartościowo i pożywnie

B50 na makrelę mam inny przepis - makrela wędzona, koncentrat pomidorowy + jajka w stosunku 2/1 - dwa białka na 1 żółtko, do tego kilka przypraw na czele z bazylią i oregano
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 84 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1912
a jak rozsmarowujesz na kanapki to z chleba nie robi się ciapa?
mam 3 puszki tuny i brak pomysłu co z tym zrobić
wrzuć też może pastę jajeczną z termo, całkiem niezła
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1536 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10043
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2780
dobra sprawa ale ja nie dodaje majonezu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 84 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1912
zrobiłem ostatnio i super w smaku, dałem trochę inne proporcje
3 jajka
1 ogórek
1 mała cebula
1 puszka tuny
6 łyżeczek majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżeczki oliwy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 89 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 694
Ja bym to jeszcze odrobinę zmodyfikował:
3 jajka
1 ogórek
1 mała cebula
1 puszka tuny
6 łyżeczek majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżeczki oliwy

+
starty ser do krajania (dość drobno), w indywidualnych ilościach
=
PASTA JAK SIĘ PATRZY!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szbyko i łatwo- mus białkowy

Następny temat

pomysł_na_kaszę_gryczaną

WHEY premium