Zupa bardzo prosta i szybka w zrobieniu.
Składniki:
200g mleko kokosowe
200g krewetki
woda
żółta pasta curry (czyli ta najłagodniejsza) - możemy zastąpić ją dostępnymi osobno składnikami - na zdjęciu
sos sojowy jasny
sos rybny
shirataki
Przygotowanie:
Czubatą łyżkę żółtej pasty curry wrzucić do garnka, dodać jakieś 200-250 ml wody i tyle samo mleka kokosowego. Łyżkę sosu rybnego, łyżkę jasnego sojowego, zamieszać i poczekać aż się lekko zagotuje. Wrzucić krewetki, pogotować jeszcze kilka minut i zeżreć. Więcej czasu zajmuję rozmrożenie krewetek niż robienie tej zupy
A właśnie, shirataki dobrze wypłukać i do gara.
Ta pasta curry nie ma w sobie żadnego oleju, więc nie wliczam jej do makro. Shirataki też nic w sobie nie ma Łyżka rybnego i sojowego też śmiesznie nic.
Moja wersja:
B 40g
W 6g
T 36g
Smacznego
Zmieniony przez - mamoooth w dniu 2015-03-18 00:14:11
"Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself."