Szacuny
254
Napisanych postów
1169
Wiek
46 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
22317
Do Pana Ambroziaka. Chodzi mi o info na temat białka z Pana artykułu. Jeżeli jak było podane białko praktycznie nie odkłada się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż organizmowi się to "nie opłaca", więc spokojnie mogę zjeść dowolną ilość piersi kurczaka, zapijając dowolną ilością smacznej odżywki wysokobiałkowej, a na deser dołożyć jeszcze trochę chudego twarogu (z np. kakao)i organizm nic z tego nie zmagazynuje, mam rozumieć?
'Białko, które nie jest wykorzystywane ani do budowania mięśni, ani do celów energetycznych może wprawdzie zostać przekształcone w tkankę tłuszczowa, musi jednak w tym celu zmienić swoją strukturę, zostać rozłożone i uzupełnione o elementy pochodzące z własnych zapasów organizmu. Aby to nastąpiło, potrzebny jest cały szereg energochłonnych procesów metabolicznych.'
zresztą czy część białka nie przekształca się w glikogen, co też może wpłynąć na to, że odłozy nam się fat?
Szacuny
128
Napisanych postów
9767
Wiek
3 lata
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
23574
W skrócie - autor dowodzi, że miód zapewnia odpowiedni poziom glikogenu, co hamuje uwalnianie hormonów nadnerczy, sprzyjając odnowie biologicznej, utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej i wysokiego - masy kostnej i mięśniowej.
Szacuny
251
Napisanych postów
41358
Wiek
52 lat
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
126211
Maj 20
niestety patrzysz na jedna strone medalu
owszem niewielka jest szansa ze owo bialko zmagazynuje sie jako tkanka tluszczowa
jednak nie budujesz diety opartej o samo bialko pozostale skladniki glownie rzecz jasna tluszcze maja owo latwosci
wiec jedynie patrzac na caly obraz mozesz uzyskac odpowiedz ktora cie interesuje ...
a dieta z samego bialka nie jest ani zdrowa, ani polecana, ani do wykonania na dluzsza mete ...