Szacuny
8
Napisanych postów
849
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
35280
- mięso mielone wołowe [ja kupuje wołowinę miękką ]1 kg
- cebula 1,5 sztuki
-jajko 2 sztuki
- czosnek 4 ząbki
- przyprawa do gyrosa i kebabu 4 łyżki
- sól do smaku
- pieprz ziołowy do smaku
-patyczki do szaszłyków
Do miski wrzucamy mięso, dodajemy posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Dobrze wyrabiamy i przykrywamy, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie wyjmujemy i dodajemy jajka i ponownie wyrabiamy.
robimy małe kiełbaski nadziewamy patyczek i jazda do rozgrzanego piekarnika na 30-40min
dla mnie kozak, jak chcecie taki zolty ryz to polecam gotowac go w kukurmie
pzdr
Zmieniony przez - Fawkes w dniu 2009-09-08 19:01:21
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
114
Właśnie skończyłem to jeść. Trochę zmodyfikowałem. Dodałem przyprawy do mięsa mielonego i ostre papryczki. Wyszło niezłe. Robiłem spłaszczone pulpety bez patyczków. Formowały się i utrzymywały kształt bardzo dobrze. Wszyły twarde ale to pewnie dlatego, że za długo je piekłem. Też miałem kupę jakiegoś sosu wyciekającego przy pieczeniu, ale nie był tłusty tylko bardziej taka piana. Zebrałem ręcznikiem papierowym. Ogólnie bardzo dobre tylko mamy piątkowe popołudnie a ja się właśnie nażarłem czosnku i cebuli. Jak tu teraz iść do ludzi? :D
Szacuny
8
Napisanych postów
849
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
35280
oczywiscie pieczemy na blaszczce do pieczenia wylozonej folią aluminiową skropioną oliwą i potem jak ulozymy szisz kebaby to delikatnie pedzelkiem smarujemy
Szacuny
16
Napisanych postów
5392
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
106161
sog sie nalezy
kiedys wypróbuję
p****** wszystko co mówią na Twój temat...
Kulturystka jest całym Twoim życiem,Twoją pasją, której poświęcasz 24h na dobę.
Dzięki Tobie ten sport żyje i bądź z tego dumny...
Prędzej czy później osiągniesz swój cel tylko konsekwentnie do niego dąż
Szacuny
8
Napisanych postów
849
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
35280
nie dasz patyka i wszystko sie rozlatuje a jaka dasz elegancko się smaży/piecze i dobrze się wyjmuje potem bo sie trzyma, patyczek mozna skrocic na odpowiednią długość, ale ja zawsze nakładam tyle mięsa zeby było odpowiednio
smacznego