"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
...
Napisał(a)
tak, to bardzo niebezpieczna choroba; grozi bowiem zalewaniem mózgu osiadającymi kropelkami pod sklepieniem czaszki
...
Napisał(a)
mlekogłowie się to nazywa
produkty mleczne jednym odpowiadają innym nie ale nie przesadzajmy już jak przypadek wyżej
produkty mleczne jednym odpowiadają innym nie ale nie przesadzajmy już jak przypadek wyżej
...
Napisał(a)
można się w nieskończoność kłócić o rolę mleka w diecie kulturystów, każdy ma swoje racje i będzie się kierować swoim zdaniem..
lecz zauważam pewną ciekawą rzecz, w wielu artykułach typu "produkt X ma zły wpływ na cośtam", podczas gdy produkt X jest od wielu lat spożywany przez normalnych ludzi, jak i sportowców. często (jak i w tym artykule) pojawia się sugestia o zamianie danego produktu na odżywkę. nie jestem przeciwnikiem odżywek, nie chcę też wchodzić w kwestie tzw. "artykułów sponsorowanych", ale według mnie to troche nieodpowiedzialne działanie. odżywki pomagają sportowcom, ale załóżmy, że młody chłopak, który zaczyna ćwiczyć wchodzi na forum i czyta: mleko złe, kurczak zły, itp - lepiej jeść odżywki. i taki delikwent opiera swoją "dietę" na proszku i nie ma efektów.
według mnie takie rewelacje o podstawowych produktach składających się na dietę sportowca trzeba brać z dystansem, zachować zdrowy rozsądek i zmieniać dietę raczej na podstawie obserwacji własnego organizmu
lecz zauważam pewną ciekawą rzecz, w wielu artykułach typu "produkt X ma zły wpływ na cośtam", podczas gdy produkt X jest od wielu lat spożywany przez normalnych ludzi, jak i sportowców. często (jak i w tym artykule) pojawia się sugestia o zamianie danego produktu na odżywkę. nie jestem przeciwnikiem odżywek, nie chcę też wchodzić w kwestie tzw. "artykułów sponsorowanych", ale według mnie to troche nieodpowiedzialne działanie. odżywki pomagają sportowcom, ale załóżmy, że młody chłopak, który zaczyna ćwiczyć wchodzi na forum i czyta: mleko złe, kurczak zły, itp - lepiej jeść odżywki. i taki delikwent opiera swoją "dietę" na proszku i nie ma efektów.
według mnie takie rewelacje o podstawowych produktach składających się na dietę sportowca trzeba brać z dystansem, zachować zdrowy rozsądek i zmieniać dietę raczej na podstawie obserwacji własnego organizmu
"These are the people who always know a guy who knew a guy, who took steroids and his head exploded."
...
Napisał(a)
jest w powyzszej wypowidzi sporo racji
odniose sie tylko do odzywek bo w koncu w takim dziale jestesmy
maja swoje solidne miejsce w dziecie ale
PROSZE JE TRAKTOWAC JAKO UZUPELNIENIE NIE JAK PODSTAWE (wyjatkowo mozemy myslec inaczej)
odniose sie tylko do odzywek bo w koncu w takim dziale jestesmy
maja swoje solidne miejsce w dziecie ale
PROSZE JE TRAKTOWAC JAKO UZUPELNIENIE NIE JAK PODSTAWE (wyjatkowo mozemy myslec inaczej)
...
Napisał(a)
...ja dodam może że wątpie aby producenci odzywek popadali w dziedzinie odradzania bez wiekszego uzasadnoienia tego czy innego skladnika pokarmowego w jakies zakrojone na szersza skalę 'akcje'- jak np. mleko- bowiem nawet małe dziecko wie, że żywnośc i odżywki stanowia integralna całość
czesto jedna dziedzina bez drugiej nie może wlaściwie istniec jako cos na miarę oczekiwań wielkiej rzeszy ludzi...
jak wyzej więc wspomniano trzeba podchodzic z dystansem- odrzucając skrajności
ja osobiście z mlekiem się nie rozstaje od dzieciństwa
a z odzywkami od kilkunastu lat
i wszystko b. dobrze wspólgra
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2009-02-25 18:50:39
czesto jedna dziedzina bez drugiej nie może wlaściwie istniec jako cos na miarę oczekiwań wielkiej rzeszy ludzi...
jak wyzej więc wspomniano trzeba podchodzic z dystansem- odrzucając skrajności
ja osobiście z mlekiem się nie rozstaje od dzieciństwa
a z odzywkami od kilkunastu lat
i wszystko b. dobrze wspólgra
Zmieniony przez - apokalipsa w dniu 2009-02-25 18:50:39
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
https://www.facebook.com/FilmyKtoreZmieniajaZycie/photos/a.1433936366899118.1073741828.1433433930282695/1434660943493327/?type=1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=845830128789824&set=a.163427777030066.27088.100000885337703&type=1&theater
...
Napisał(a)
to czemu ja puchne po mleku i twarogach? gladki sie robie i oklapniety, i nerwowy
...
Napisał(a)
cos w temacie
Recent developments in calcium-related obesity research.
Major GC, Chaput JP, Ledoux M, St-Pierre S, Anderson GH, Zemel MB, Tremblay A.
Division of Kinesiology, Department of Social and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, Laval University, Quebec City, Quebec, Canada.
The influence of calcium and dairy food intake on energy balance is the object of a growing scientific literature. This manuscript presents the information discussed by subject experts during a symposium on calcium and obesity, initially planned to document in a comprehensive manner the role of calcium and dairy food on energy balance and body composition. This manuscript is organized into 13 propositions statements which either resume the presentation of an invited speaker or integrate recent developments in calcium-related obesity research. More specifically, the effects of calcium and dairy consumption on body weight and adiposity level, appetite, weight loss intervention outcome, lipid-lipoprotein profile and the risk to develop metabolic syndrome are discussed together with the metabolic mechanisms proposed to explain these effects. Taken together, the observations presented in this manuscript suggest that calcium and dairy food intake can influence many components of energy and fat balance, indicating that inadequate calcium/dairy intake may increase the risk of positive energy balance and of other health problems.
Recent developments in calcium-related obesity research.
Major GC, Chaput JP, Ledoux M, St-Pierre S, Anderson GH, Zemel MB, Tremblay A.
Division of Kinesiology, Department of Social and Preventive Medicine, Faculty of Medicine, Laval University, Quebec City, Quebec, Canada.
The influence of calcium and dairy food intake on energy balance is the object of a growing scientific literature. This manuscript presents the information discussed by subject experts during a symposium on calcium and obesity, initially planned to document in a comprehensive manner the role of calcium and dairy food on energy balance and body composition. This manuscript is organized into 13 propositions statements which either resume the presentation of an invited speaker or integrate recent developments in calcium-related obesity research. More specifically, the effects of calcium and dairy consumption on body weight and adiposity level, appetite, weight loss intervention outcome, lipid-lipoprotein profile and the risk to develop metabolic syndrome are discussed together with the metabolic mechanisms proposed to explain these effects. Taken together, the observations presented in this manuscript suggest that calcium and dairy food intake can influence many components of energy and fat balance, indicating that inadequate calcium/dairy intake may increase the risk of positive energy balance and of other health problems.
...
Napisał(a)
Calcium and dairy product modulation of lipid utilization and energy expenditure.
Teegarden D, White KM, Lyle RM, Zemel MB, Van Loan MD, Matkovic V, Craig BA, Schoeller DA.
Interdepartmental Nutrition Program, Purdue University, West Lafayette, Indiana, USA. [email protected]
OBJECTIVE: The purpose of this study was to investigate the impact of dietary calcium or dairy product intake on total energy expenditure (TEE), fat oxidation, and thermic effect of a meal (TEM) during a weight loss trial. METHODS AND PROCEDURES: The intervention included a prescribed 500-kcal deficit diet in a randomized placebo-controlled calcium or dairy product intervention employing twenty-four 18 to 31-year-old (22.2+/-3.1 years, mean +/- s.d.) overweight women (75.5+/-9.6 kg). TEM and fat oxidation were measured using respiratory gas exchange after a meal challenge, and TEE was measured by doubly labeled water. Fat mass (FM) and lean mass (fat-free mass (FFM)) were measured by dual-energy X-ray absorptiometry. Subjects were randomized into one of these three intervention groups: (i) placebo (<800 mg/day calcium intake); (ii) 900 mg/day calcium supplement; (iii) three servings of dairy products/day to achieve an additional 900 mg/day. RESULTS: There were no group effects observed in change in TEE; however, a group effect was observed for fat oxidation after adjusting for FFM (P=0.02). The treatment effect was due to an increase in fat oxidation in the calcium-supplemented group of 1.5+/-0.6 g/h, P=0.02. Baseline 25-hydroxyvitamin D (25OHD) was positively correlated with TEM (R=0.31, P=0.004), and trended toward a correlation with fat oxidation (P=0.06), independent of group assignment. Finally, the change in log parathyroid hormone (PTH) was positively correlated with the change in trunk FM (R=0.27, P=0.03). DISCUSSION: These results support that calcium intake increases fat oxidation, but does not change TEE and that adequate vitamin D status may enhance TEM and fat oxidation.
Teegarden D, White KM, Lyle RM, Zemel MB, Van Loan MD, Matkovic V, Craig BA, Schoeller DA.
Interdepartmental Nutrition Program, Purdue University, West Lafayette, Indiana, USA. [email protected]
OBJECTIVE: The purpose of this study was to investigate the impact of dietary calcium or dairy product intake on total energy expenditure (TEE), fat oxidation, and thermic effect of a meal (TEM) during a weight loss trial. METHODS AND PROCEDURES: The intervention included a prescribed 500-kcal deficit diet in a randomized placebo-controlled calcium or dairy product intervention employing twenty-four 18 to 31-year-old (22.2+/-3.1 years, mean +/- s.d.) overweight women (75.5+/-9.6 kg). TEM and fat oxidation were measured using respiratory gas exchange after a meal challenge, and TEE was measured by doubly labeled water. Fat mass (FM) and lean mass (fat-free mass (FFM)) were measured by dual-energy X-ray absorptiometry. Subjects were randomized into one of these three intervention groups: (i) placebo (<800 mg/day calcium intake); (ii) 900 mg/day calcium supplement; (iii) three servings of dairy products/day to achieve an additional 900 mg/day. RESULTS: There were no group effects observed in change in TEE; however, a group effect was observed for fat oxidation after adjusting for FFM (P=0.02). The treatment effect was due to an increase in fat oxidation in the calcium-supplemented group of 1.5+/-0.6 g/h, P=0.02. Baseline 25-hydroxyvitamin D (25OHD) was positively correlated with TEM (R=0.31, P=0.004), and trended toward a correlation with fat oxidation (P=0.06), independent of group assignment. Finally, the change in log parathyroid hormone (PTH) was positively correlated with the change in trunk FM (R=0.27, P=0.03). DISCUSSION: These results support that calcium intake increases fat oxidation, but does not change TEE and that adequate vitamin D status may enhance TEM and fat oxidation.
...
Napisał(a)
Biniu to jak to jest z tym śluzem tworzącym się niby z kazeiny ?
Sluź pod skórą ?? A gdzie on się tworzy i jak się tam dostaje ?
Sluź pod skórą ?? A gdzie on się tworzy i jak się tam dostaje ?
Poprzedni temat
jakie smaki mssacry sa dostepne ??
Następny temat
ARGI power kontra >> AAKG Extreme
Polecane artykuły