Szacuny
0
Napisanych postów
213
Wiek
39 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4286
dzieki za zainteresowanie :)
wlasnie tyle ustalilem do dziennego zapotrzebowania na tlusz czyli 1g na kg. zjadam rozne mieso - kurczak, wieprzowina, ryby i przetwory rybne jak tunczyk, losos z puszki. wiec z diety przewaza tluszcz zwierzecy dlatego dodatkowo lykam inne tluszcze. czy to bedzie gites?
dzieki
Szacuny
30
Napisanych postów
2320
Wiek
40 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
65191
2,5g B/ 3g-3,5g W/ 1g T, smazenie na smalcu sobie odpuść chyba ze jestes na tłuszczówce to co innego, najlepiej jest dusić mieso, mozesz tez zakupic areozol specjalny do smazenia, jezeli jesteś na diecie zbilansownej idź bardziej w kierunku roślinnch niż zwierzęcych mniejsze ryzyku złapania smalcu. Jak źródło tłuszczy olej lniany albo arachidowy i orzechy. Wieprzowine nie jadaj za często i najlepiej polędwiczki wieprzowe.
Szacuny
30
Napisanych postów
2320
Wiek
40 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
65191
ale zawiero spore ilosci tłuszczu zwierzecego co w połączeniu z weglami powoduje ze obrastasz duzo szybciej smalcem, tłuszcz zwierzecy jest ok ale jak wegle są zredukowane.
Szacuny
30
Napisanych postów
2320
Wiek
40 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
65191
widaomo ze czerwone mieso lepsze, a wołowina jest najlepsza dlatego w USA pro jedza ciagle steki wołowe, ale nie wiele osób w Polsce na to stać, znani mi osobiście w Pl zawodnicy włąsnie jedza tylko kurczaka, tuńczyka i jajka. Ja tez na diece zblinasowanej na kurczaku jade, wołowine okazjonalnie jadam, jedynie na tłuzzczówce jadam karkówkę.
Szacuny
0
Napisanych postów
213
Wiek
39 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
4286
kazdy co innego gada:/
napisalem ze jadam tluszcz zwierzecy i na tym w sumie bazuje w diecie jesli chodzi o tluszcz... pytalem czy dodatkowo suplementujac tluszcz rybi, olej lniany i olej z wiesiolka bedzie ok. ps. ajezeli juz smazyc to na tluszczach stalych
pozdro