...
Napisał(a)
Wszedzie czytamy, ze duzo bialka jesc ,malo wegli, i srednio tluszczu, ale taka dieta minic nie dawala, jadlem przez pare lat ok 400gram bialek,ok100 weglowadanow i , ok 100 tluszczu i g.. a nie efekty, wiec sie wkurzylem i olalem diete , jedzac to na co mam ochote czyli ****e ,czekolade,ciasta czli wszystko co slodkie i fast foody,,ugolnie obliczylem ze jem ok 400-500 wegli,100 bialka i 200tluszczui sila mi skacze z teningu na trening nawet przy takmalej ilosci bialka i co pan na to?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
Z białkiem SZTOS łatwiej zdobędziesz prawdziwie SZTOS formę!
16 porcji w opakowaniu, w tym 19g białka w 1 porcji!
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
siusiasz wtedy
np. po trneingu organizm pozbywa się amoniaku dlatego większość sika na potęgę tymbardziej że dużo pije podczas np. treningu siłowego

np. po trneingu organizm pozbywa się amoniaku dlatego większość sika na potęgę tymbardziej że dużo pije podczas np. treningu siłowego

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
co za dużo to nie zdrowo
białko powinno być na poziomie 1,8-3g w zależności od osobnika i celu . . . dając 400 g białka dziennie mocno obciążyłeś organizm. . .

Niezbędne minimum to dać z siebie maximum
...
Napisał(a)
twoim problemem bylo brak wegli a za duzo bialka
jak miales problemy z nabywaniuem masy to pewnie jestes ekto a dla ekto powinienes miec mniej wiecej 2g bialka 5/6g wegli 0,5/1g tluszczu na kg ciala
spartoliles sobie kilka lat przez wlasna niewiedze/glupote...
ps. napisales ze wszedzie tak pisza aby tak jesc jak do tej pory jadles, ciekawy jestm gdzie tak pisza?? podaj linki najlepiej...
Zmieniony przez - Irokez w dniu 2007-11-17 11:08:18
jak miales problemy z nabywaniuem masy to pewnie jestes ekto a dla ekto powinienes miec mniej wiecej 2g bialka 5/6g wegli 0,5/1g tluszczu na kg ciala
spartoliles sobie kilka lat przez wlasna niewiedze/glupote...
ps. napisales ze wszedzie tak pisza aby tak jesc jak do tej pory jadles, ciekawy jestm gdzie tak pisza?? podaj linki najlepiej...
Zmieniony przez - Irokez w dniu 2007-11-17 11:08:18
wierz w siebie bo religie moga zawieść ; )))
...
Napisał(a)
nikt chyba nie pisal ze wysokobialkowa jest na sile i mase??? diete ktora stosowales przez 4lata byla na rzezbe
...
Napisał(a)
podstawowe bledy dietetyczne
poczytaj dzial odzywianie pol godziny i sam bedziesz wiedzial
to ze sila zaczela rosnac to nie dziwi wczesniej nie dostarczales organizmnowi wystarczajaco zrodla energii
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2007-11-17 15:16:56
poczytaj dzial odzywianie pol godziny i sam bedziesz wiedzial
to ze sila zaczela rosnac to nie dziwi wczesniej nie dostarczales organizmnowi wystarczajaco zrodla energii
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2007-11-17 15:16:56
...
Napisał(a)
Przy budowie siły podstawa to węgle od 6 g/kg w góre ,i tłiuszcze zwierzece (wieprzowina ,jajka ,ryby)
...
Napisał(a)
mi tam na wysokobiałkowej właśnie siła idzie
co nie znaczy że jakbym dodał więcej węgli z rana i przed treningiem to nie było by lepiej
ale widze różnice
3 dni przerwy, więcej węgli
pompa na treningu masakra bez żadnych wynalazków
moc tkwi w kontroli..
co nie znaczy że jakbym dodał więcej węgli z rana i przed treningiem to nie było by lepiej
ale widze różnice
3 dni przerwy, więcej węgli
pompa na treningu masakra bez żadnych wynalazków
moc tkwi w kontroli..
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
dla mnie jest to normalne.
dieta wysokobialkowa jest korzystna dla zawodników wysokozaawansowanych, którzy posiadają juz duża masę ciała ogólną a jedynie uzupełniają braki w sylwetce, względnie ją modelują.
młodzi ludzie powinni jeśc jak juz wielokrotnie pisałem na 1kcal pochodzenia białkowego 4 do 6 kcal pochodzących z węglowodanów i tłuszczy. sam trenując siłe /met. trojbojową/ spożywałem 200g białek do 800g węglowodanów i do 100g tłuszczy./co dawało między 4500 a 5000kcal/
nie dziwi mnie to że nie miałeś przyrostów masy ani siły bo byłes zatruty nadmiarem amoniaku i innych produktów przemiany materii białek. wielokrotnie młodzi ludzie pragną się wzorować na dietach zawodowych kulturystów mających co najmien pietnastoletni staż treningowy, stosujacych saa itd. jak widać na dobre młodziencom to nie wychodzi.
zamiesciłem art traktujący o diecioe masopwej dla ektomorfika, na dobrą sprawę ponad połowa młodych ludzi powinna tę dietę stosować.
temat prosty i jasny, aż dziwi mnie fakt stałych pytań w temacie diet masowej dla młodych ludzi.
pozdr
mc
Zmieniony przez - marek.c w dniu 2007-11-19 09:51:31
dieta wysokobialkowa jest korzystna dla zawodników wysokozaawansowanych, którzy posiadają juz duża masę ciała ogólną a jedynie uzupełniają braki w sylwetce, względnie ją modelują.
młodzi ludzie powinni jeśc jak juz wielokrotnie pisałem na 1kcal pochodzenia białkowego 4 do 6 kcal pochodzących z węglowodanów i tłuszczy. sam trenując siłe /met. trojbojową/ spożywałem 200g białek do 800g węglowodanów i do 100g tłuszczy./co dawało między 4500 a 5000kcal/
nie dziwi mnie to że nie miałeś przyrostów masy ani siły bo byłes zatruty nadmiarem amoniaku i innych produktów przemiany materii białek. wielokrotnie młodzi ludzie pragną się wzorować na dietach zawodowych kulturystów mających co najmien pietnastoletni staż treningowy, stosujacych saa itd. jak widać na dobre młodziencom to nie wychodzi.
zamiesciłem art traktujący o diecioe masopwej dla ektomorfika, na dobrą sprawę ponad połowa młodych ludzi powinna tę dietę stosować.
temat prosty i jasny, aż dziwi mnie fakt stałych pytań w temacie diet masowej dla młodych ludzi.
pozdr
mc
Zmieniony przez - marek.c w dniu 2007-11-19 09:51:31
IHS TEAM
...
Napisał(a)
wypelnij profil bo i tak w to nie chce mi sie wierzyc, cwiczysz 15 lat i nie znasz podtsaw?? przez kilka ostanich lat nie miales przyrostow i nie doszedles do wniosku ze moze byc cos nie tak z dietą?? a przez te pozostale lata to jaka diete miales i jakie przyrosty??
sry ale po czytaniu tez innych twoich postow odrazu wydalo mi sie ze jestes chyba ginomenem...
sry ale po czytaniu tez innych twoich postow odrazu wydalo mi sie ze jestes chyba ginomenem...
wierz w siebie bo religie moga zawieść ; )))
...
Napisał(a)
jw
za malo informacji.
wiec z gory sadzac po tresci wypowiedzi potraktowalem kolege jako mlodego i nie doswiadczonego adepta cwiczen silowych. poniewaz kolo 90% uczestnikow forum nalezy wlasnie do poczatkujacych.
poza tym prosze zauwaz ze mimo 15 lat treningow zadales dosc proste pytanie. na ktore przy tym stazu treningowym odpowiedz powinienes znac.
pozdr
mc
za malo informacji.
wiec z gory sadzac po tresci wypowiedzi potraktowalem kolege jako mlodego i nie doswiadczonego adepta cwiczen silowych. poniewaz kolo 90% uczestnikow forum nalezy wlasnie do poczatkujacych.
poza tym prosze zauwaz ze mimo 15 lat treningow zadales dosc proste pytanie. na ktore przy tym stazu treningowym odpowiedz powinienes znac.
pozdr
mc
IHS TEAM
Poprzedni temat
Do M.C pytanie o KA i TCM dla piłkarza, ciekawe!
Polecane artykuły