CHARAKTERYSTYKA Podczas treningu lekkoatletycznego - szczególnie w moim przypadku, gdyż trenuję 8BÓJ LA - występuje wymieszanie różnych rodzai ćwiczeń - zarówno siłowych, jaki i aerobowych, często na jednym treningu. W przeciągu tygodnia czy kilku tygodni łączone są elementy - szybkości, skoczności, siły, wytrzymałości, techniki (jesień średniowiecza)
GŁÓWNE PYTANIE W jaki sposób się odżywiać aby zapewnić
optymalny rozwój tkanki mięśniowej pod względem jej "jakości" (chodzi o wyniki), przy jak najniższej wadze i %fatu??
Plan treningowy i ćwiczenia wymyśla trener, natomiast dietą się nie zajmie - dlatego właśnie chciałbym spytać się WAS o poradę.
ILE I KIEDY:
1. białko - nie mogę się nim upaść (porażka), ale też nie mogę spalać mięśni i muszę normalnie funkcjonować.
2. węgle - niski poziom fatu, a węgle tego nie ułatwiają, ale to w końcu paliwo do ćwiczeń, wydajnego treningu i funkcjonowania.
3. tłuszcze - no właśnie sam nie wiem
(zakładając normalny trening po prostu na poprawę wyników - przy warunkach określonych w pierwszej części głównego pytania) HELP
Z góry dziękuję za poświęcenie mi czasu i profesjonalne wypowiedzi