SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy kulinarne

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 355589

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91255
eee komu by sie chcialo tą sałatke z tunczyka w stylu greckim robic :O
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
A w czym problem? Czasami mamych ochote na cos innego a roboty z tym wiele nie ma.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1175 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14911
Przecież tu nie zajmuje długo, a smak przynajmniej dobry. Zresztą to można np z dziewczyną zjeść i zawsze to ją zaskoczysz miło a sam dobrze zjesz.
Pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 413
A ja nie mam wręcz pojęcia, jak Wam udaje się zrobić takiego super placka okrągłego. Przecież jak wylewamy papkę na patelnie to spoko...zarumieni się dół, ale góra dalej jest płynna i jak się próbuje przewrócić łopatką, to wszystko wylewa się na patelnie z góry i najczęściej od tego, że ta góra jest ciężka, to placek się rozwala na kilka części.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1175 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14911
Ja, mimo że nie mam teflonowej (sic), to daje jakoś rade ;] wystarczy po wylaniu "masy" przykryć przykrywką placek, wtedy cały raczej się grzeje, i nawet jak jest trochę "wody" na górze to i tak przewracam i wszystko wychodzi ładnie i apetycznie. a co najważniejsze smacznie i odżywczo.
p.s. ostatnio jadam tak :
smaze tunczyka z kukurydza,papryką,grzybami (etc), dodaje troszkę smietany (lub jogurtu natural) na zagęszczenie i potem wylewam na makaron swiderki. za***iste.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Co do przewracania - jak już dół jest usmażony to zsuwasz placek z patelni na talerz, przykrywasz talerz patelnią i hop-siup odwracasz i już masz placek na drugiej stronie Pozdro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 30 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 413
dzieki chłopaki :) Oczywiście udało mi się za 1 razem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 771 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 20779
Właśnie wcinam placek z 1 strony MF'a tylko ze dodałem jeszcze dwa małe banany ,mmmm dobre

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1175 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14911
To nie post,w którym trzeba się dzielić tym co się je w danej chwili. Znajdź odpowiedni
Ja wczoraj jadłem cyca pieczonego w zółtym serze, doprawionego "warzywkiem" knorra i przyprawą do kurczaka prymat. smaczne bałdzo. polać keczupem i można jeść. temp 170st., 18 minut.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Nadziewane papryki w sosie pomidorowym: (przepis na ok 12 papryk)
4 piersi z kurczaka, 1 piers z indyka, 300gram ryzu (najlepiej brazowego) przecier pomidorowy, 3 jajka, 12 papryk

Z papryk wyciac zielona koncowke i wydrazyc pestki, cale mieso zmielic, ryz ugotowac do polowy. Do zmielonego miesa wbic 3 jajka, oraz wsypac ryz i wszystko wymieszac. Nalezy tym nafaszerowac papryki wrzucic je do wrzatku i gotowac okolo 20-30 minut na sam koniec gotowania dodac maly sloik przecieru pomidorowego. Ciezko podac BTW bo zalezy od tego ile to bedzie wazylo
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DLA Kogo Aerobik

Następny temat

ladny brzuszek...

WHEY premium