Źródła wapnia? Sardynki i łosoś czyli np. konserwy rybne z ryb o miękkisch ościach. Szpinak, rzepa, brokuły. Produkty mleczne niskotłuszczowe fermentowane czyli kefir na przykład, mleko kozie i jego produkty, sery podpuszczkowe czyli żółty (uwaga na tłuszcze), mleko sojowe, lody niskocukrowe. Zapotrzebownie na wapń wynosi od 800 - 1000 mg/dobę. Aby pokryć dobowe zapotrzebowanie na wapń w wysokości 1000 mg, należałoby spożyć w ciągu dnia np:
3 szklanki kefiru,
2 szklanki kefiru i 2 plasterki sera żółtego,
szklankę jogurtu naturalnego, 200 g sera twarogowego i 200 g sardynek,
szklankę kefiru, 100 g soi, 2 plasterki sera żółtego i 100 g boćwiny
No i ograniczas sól, kofeinę i fast foody.
"Kobiety myśla, że są słabe i zbierają tłuszcz bo się starzeją,
a w rzeczywistości starzeją się bo robią się słabsze i zbierają tłuszcz"
http://*******/4b7r