SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepisy kulinarne

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 355587

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 14568 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 53165
Bardzo prosiłbym o jakąś potrawę z dużą ilością sera białego.
Będę bardzo wdzięczny.

"Wole znak <wstęp wzbronony> niż <wyjścia nie ma>"

Sklep kibica www.ISS-sport.pl sponsorem Ligi Typerów! Zagraj z nami!
http://www.sfd.pl/Liga_Typerów__VII_Edycja-t567860.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Kurczak po szlachecku
Składniki: 1 kurczę, 4 dag smalcu, 2 marchwie, pietruszka, 1 nieduży kawałek selera, 1 nieduży por, 1 kieliszek białego wytrawnego wina, 2 szklanki wody, 5 dag startego starego piernika i otarta skórka z 1 cytryny.

Kurczę sprawione pokroić na porcje, oczyszczone warzywa w talarki, włożyć wraz ze smalcem do szybkowaru, wlać wodę posolić i po zamknięciu ogrzewać 15 min od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać skórkę z cytryny, starty piernik i wino. Zagotować. Podawać z ryżem.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Kurczak z sosem azjatyckim
Przygotuj 4 połówki piersi kurczaka, usuń skórę i błonki, obtocz je w 2 stołowych łyżkach mąki ziemniaczanej. Rozgrzej na patelni 2 łyżki stołowe oleju roślinnego. Obsmaż piersi po obu stronach, z każdej po 3-5 minut. Zdejmij piersi z patelni. Przygotuj sos, łącząc 1/3 szklanki wody, 2 łyżki stołowe keczupu, 1 łyżkę soku z limonki, 1 łyżkę cukru, 2 łyżeczki sosu sojowego, rozgniecioną połówkę ząbka czosnku, 1/2 łyżeczki imbiru. Gotuj sos 2-3 minuty. Polej sosem piersi kurczaka, posyp je posiekanym szczypiorkiem.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Kurczak z sosem z miodowej musztardy
Przygotuj 4 połówki piersi kurczaka, usuń skórę i błonki. Przygotuj panierkę, łącząc 2 łyżki stołowe mąki z 1/4 łyżeczki soli. Obtocz mięso. Rozpuść na patelni 2 łyżki stołowe masła. Kładź piersi na średnio rozgrzanej patelni, obsmażając je po obu stronach, z każdej po 3-5 minut. Zdejmij piersi z patelni. Rozmieszaj filiżankę drobiowego bulionu z 2 łyżkami stołowymi słodkiej musztardy i 1/4 łyżeczki soli. Podgrzej sos. Podawaj piersi na półmisku ozdobionym świeżą rzeżuchą, polej po wierzchu sosem.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Kurczak z wędzoną szynką i mozzarellą
4 połówki piersi kurczaka (bez skóry i błonek) obtocz w tartej bułce. Na średnio rozgrzanej patelni rozpuść 2łyżki stołowe oliwy z oliwek. Obsmaż piersi po obu stronach, z każdej po 3-5 minut. Na wierzchu każdej piersi połóż po 1 plasterku wędzonej szynki, po 2 plasterki sera mozzarela i 2 plasterki pomidora (może być obrany). Przykryj patelnię, pozostaw ją na małym ogniu jeszcze przez około minutę (do momentu, aż ser się rozpuści). Przed podaniem posyp piersi listkami świeżej szałwi.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Składniki: 1 kurczak, 1/2 l mleka, 1 ząbek czosnku, tymianek lub bazylia, sól, pieprz, 3/4 szklanki tartej bułki, papryka w proszku, 1 i 1/2 szklanki oleju,

Kurczaka sprawić, umyć, włożyć do miski, zalać mlekiem z dodatkiem czosnku, tymianku i soli, odstawić na kilka godzin. Tartą bułkę, sól, pieprz i paprykę wsypać do foliowej torebki. Olej mocno podgrzać na patelni z pokrywą. Kurczaka odsączyć, podzielić na porcje, wkładać każdy do torebki z tartą bułką, wstrząsnąć kilka razy. Ukłaść na gorącym tłuszczu i smażyć ok. 8-10 min, obrócić i nadal smażyć przez ok.12 min. Podawać z frytkami.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Pierś kurczaka z jabłkami
Składniki: 1 pierś kurczaka, 1,5 - 2 jabłka, 1 płaska łyżeczka cynamonu, 1 średnia cebula sól, pieprz, cukier.

Podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę ze szczyptą cukru. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy do cebulki i razem podsmażamy. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę lub słupki i wrzucamy na patelnię. Dodajemy cynamon, pieprz i sól do smaku. Smażymy, często mieszając, ok. 10 min. do momentu zmiękczenia jabłek. Podajemy na gorąco z ryżem.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Pierś kurczaka z serem
Składniki: 4 połówki piersi kurczaka (filety) lub 4 sznycle cielęce, 4 słupki ostrego żółtego sera (warmińskiego, tylżyckiego), wysokości 7-8 cm i szerokości 1,5 cm, 4 łyżki startego żółtego sera (razem ok. 25 dag), 1 łyżka masła, 2 łyżki ziół (gotowej mieszanki do kurczaka lub zmieszanych : oregano, majeranku, tymianku i pieprzu ziołowego), 1 jajko, 2 łyżki mąki, 3 łyżki tartej bułki, olej do smażenia, sól, pieprz.

Każdy kawałek kurczaka rozbić tłuczkiem, posmarować cienko (po wewnętrznej stronie) miękkim masłem, posypać obficie ziołami i położyć na nim kawałek sera. Mięso zwinąć tak jak krokiety i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Obsmażyć do zarumienienia na rozgrzanym oleju. Przełożyć do brytfanny, posypać serem oraz resztą ziół i zapiec w piekarniku (15-20 min), w temp.190 st.C. Podawać z ryżem i surówką.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Malo zdrowe, ale sama nazwa na to wskazuje

Pizza niesportowa

Składniki: Ciasto: 2 dkg drożdży, 0,5 szklanki ciepłej wody, 3 szklanki mąki, sól, 2 - 3 łyżki oleju; Nadzienie: duża cebula, 25 dkg pieczarek, 0,5 kg kiełbasy, kilkanaście plasterków salami, pęczek pietruszki, starty żółty ser, ketchup, sól, pieprz, papryka do smaku, olej.

Z mąki, drożdży i wody wyrobić ciasto. Mieszając dodać tyle ciepłej wody, aby łatwo było rozprowadzić ciasto na blasze. Pod koniec wyrabiania dodać 2 - 3 łyżki oleju. Zostawić na chwilę do wyrośnięcia. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Wyłożyć ciasto na blachę posmarowaną olejem. Zostawić do podrośnięcia. Następnie trochę podpiec. Przygotować nadzienie - udusić pieczarki z cebulką, kawałkami kiełbasy i zielonej pietruszki. Wierzch ciasta posmarować ketchupem, obsypać żółtym serem, wyłożyć przygotowane nadzienie. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. ok. 150 stopni C. Pod koniec pieczenia posypać wierzch pizzy grubą warstwą startego żółtego sera.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
Ragout z kurczaka z winogronami
Składniki: 25 dkg piersi kurczaka, łyżeczka oleju, sól, pieprz, 25 dkg winogron (jasnych i ciemnych) lub kwaśnych jabłek, 1/2 szklanki bulionu, 1 mały jogurt, 1 łyżeczka mąki, sok z cytryny, natka pietruszki.

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, lekko zrumienić, oprószyć pieprzem i solą. Winogrona umyć i usunąć pestki (przekrajać na pół). Bulion wlać do kurczaka, wrzucić winogrona i dusić ok 10 min. Mąkę wymieszać z jogurtem i wlać do kurczaka, doprowadzić do wrzenia. Sos przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać udekorowane natką z ryżem lub bagietką.


----------------------------
Pozdrawiam <==Dezir==> http://PumpingIron.w.interia.pl 

Zapraszamy do działu-https://www.sfd.pl/forum.asp?forum_id=120&forum_title=Nasze hobby

-==PINGwin pOWERed==-

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

DLA Kogo Aerobik

Następny temat

ladny brzuszek...

WHEY premium