SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

redukcja u ekto zalewajacego sie fatem ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4272

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 441 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5290
odswiezam


waze - 73 kg
kcal aktualnie mam ~ 1800


twarog zamienilem na chudy

B - 2.1
T - 0.7
W - 1.3



i cos lipnie to schodzi (prawie nic), kalorycznosc ta mam juz jakis czas i nic

moze dodac aeroby naczczo ? nie chce za bardzo nizej schodzic z kcal bo metabolizm za bardzo spadnie

uczucie glodu wystepuje bardzo rzadko, nie czuje sie slabo / zle, wychodza dobre treningi silowe, moze trzeba jeszcze podciac z 200 kcal ??



Zmieniony przez - noobor w dniu 2007-08-02 09:37:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 323 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14677
Zrobiłbym na Twoim miejscu tydzień jedzenia zgodnie z zapotrzebowaniem a później wrócił do ujemnego bilansu kalorii

A jeżeli to nie pomoże to nie wiem

"Wszystko jest trucizną i nic nią nie jest, wszystko jest kwestią tylko dawek"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 441 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5290
reset metabolizmu ta ??

zapotrzebowanie teoretycznie wynosi 2300 kalorii, przy 3 treningach tygodniowo i bez wiekszej aktywnosci oprocz tego, a ja oprocz tego twardo aerobuje (i mam 4 treningi w tygodniu) ale jest to redukcja wiec chyba tyle moze zostac ?

wciaz nie moge ustalic typu swojej sylwetki, przy masie musze jest olbrzymie ilosci kalorii, a przy redukcji z fatu nie schodzi, wiec z tym zapotrzebowaniem tez roznie moze byc...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 135 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4292
Coś mało warzyw masz.
Dodaj jeszcze trochę otrębów, co by więcej błonnika było.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 441 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5290
warzywa staram sie jesc czesto, nie wliczam ich do bilansu ale rowniez nie jem ich w takich ilosciach, zeby robily roznice przy ujemnym bilansie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BodyLine TRENER
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 14747 Wiek 48 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 102587
Wskazówki na temat przygotowania posiłków:
1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie)
2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy.
3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!)
4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im krócej przygotowywana potrawa,tym więcej posiada wartościowych składników.
5.Używaj przypraw do smaku ale nie przesadzaj z nimi.
6.Możesz używać słodzika.
7.Wyrzuć z diety produkty mleczne!
8.Przed treningiem ogranicz węglowodany a po treningu uzupełnij ich ilość.
Źródła białek i ich przykładowa zawartość na 100g przygotowanego składnika:
1.Chude mięsa 21-26g/100g
(pierś z kurczaka,indyka,chuda wołowina,cielęcina)
2.Jaja 11g/100g
*Białko 9g/100g
*Żółtko 12g/100g 3.Ryby 18-23g/100g
4.Chudy,kwasowy twaróg 21g/100g
5.Proszek proteinowy 80g/100g
Źródła węglowodanów:
1.Ryż brązowy 70/100g
2.Kasza gryczana 70g/100g
3.Płatki owsiane 61g/100g
4.Pieczywo chrupkie,pełnoziarniste np.WASA 74g/100g
5.Ziemniaki 17g/100g
6.Owoce(jeśli je zjadasz to po wysiłku)5-20g/100g
7.Warzywa 3-12g/100g
Źródła zdrowych tłuszczów:
1.Olej lniany 92%
2.Oliwa z oliwek 96%
3.Orzechy 68%
4. Tłuste ryby 23%
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 441 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 5290
dzieki, ale malo interesuja mnie teraz dieta SPRZED MIESIACA


chodzi mi o odpowiedz na te posty


" moze dodac aeroby naczczo ? nie chce za bardzo nizej schodzic z kcal bo metabolizm za bardzo spadnie

uczucie glodu wystepuje bardzo rzadko, nie czuje sie slabo / zle, wychodza dobre treningi silowe, moze trzeba jeszcze podciac z 200 kcal ?? "



oraz




"reset metabolizmu ta ??

zapotrzebowanie teoretycznie wynosi 2300 kalorii, przy 3 treningach tygodniowo i bez wiekszej aktywnosci oprocz tego, a ja oprocz tego twardo aerobuje (i mam 4 treningi w tygodniu) ale jest to redukcja wiec chyba tyle moze zostac ?

wciaz nie moge ustalic typu swojej sylwetki, przy masie musze jest olbrzymie ilosci kalorii, a przy redukcji z fatu nie schodzi, wiec z tym zapotrzebowaniem tez roznie moze byc...
"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 411 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 12040
sorry ze odswiezam ale mam pytanie do bodylina odnoscie pkt 2.:
2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy.

Czyli miecho i rybki wazyc po usmazeniu?zawsze na tym forum mowili ze wszystko wazy sie przed jakakolwiek obrobka termiczna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 135 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4292
Właśnie też mnie zastanawiał ten punkt.
To chyba jakaś pomyłka, albo jakieś inne przesłanie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BodyLine TRENER
Specjalista
Szacuny 75 Napisanych postów 14747 Wiek 48 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 102587
Błąd!Jeśli zważysz tę samą porcję z mięsa przed i po przyrządzeniu,straty wynikające z obróbki mogą wynieść nawet 40%.Węgle "łapią" wodę,białka ją "wypuszczają".Spróbuj tak odmierzać porcję a zobaczysz różnicę.Pzdr.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ćwicze na siłowni !! redukcja

Następny temat

harbata, kawa, a odżywka...

forma lato