SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak rozpoznać ginomena?

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 230663

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 105050
hehehe kawał dobry
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 13272 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 96496
chłopaki jak myślicie, farmak ok 10 km za granicą polski z ukrainy pewniak będzie??

przyjeżdża do nas do firmy 2 ukraińców po spojlery i dzisiaj z nim zagadałem żeby sie zorienmtował za ceną.

btw ile tam taka ampa może kosztować?? ****a jakby po 2 zico ...

"Graviora manent"
Wergiliusz - "Eneida"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 5259 Wiek 2 lata Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 61816
Balut



Jest to smakołyk pochodzący z Filipin i jest niczym innym, jak zapłodnionym jajkiem kaczym, lub kurzym. Takie jajko zakopuje się na tydzień pod ziemię. Po upływie tygodnia wyciąga się je z ziemi i delikatnie podgotowuje. Spożywa się to łyżeczką wprost ze skorupki. Filipińczycy uważają tą potrawę za afrodyzjak. Sprzedawana jest jedynie przez doświadczonych sprzedawców na Filipińskich targach.

Casu marzu

Ta potrawa pochodzi z bliższej nam Sardynii. Jest to zgniły, cierpki w smaku ser nafaszerowany larwami insektów, dzięki którym to, powstaje właśnie niezwykle delikatny smak sera. Larwy te rozbijają tłuszcze zawarte z serze i tworzą sączący się płyn zwany „ lagrima”. Wiele osób przed zjedzeniem sera wydłubuje te małe, białe robaczki, lecz wielu uważa, że to właśnie one nadają ten niezwykły smak i pałaszują ser z jego gospodarzami. Należy pamiętać, że owe robaczki pomimo zjedzenia dalej żyją w naszych jelitach i mogą powodować przewlekłe infekcje.

Camel humps czyli wielbłądzie pośladki

Są coraz bardziej popularne w całej Azji. Smakują podobnie jak wołowina tylko, że są bardziej twarde. Podawane są na surowo, a ponoć najlepiej smakują zaraz po uboju zwierzęcia, jednakże zazwyczaj podaje się je podgotowane. Inna receptura podaje, iż najlepiej jest je spiec. Są wtedy bardzo chrupiące, taki przepis ma już ponad 1,500 lat.


Hakarl

Jest islandzka potrawą z rekina. Zaraz po złapaniu zwierzęcia, zakopuje się je pod ziemię na okres 2 – 6 miesięcy. Jest to tradycyjny sposób przechowywania mięsa dla wielu kultur. Islandczycy czekają, aż mięso samo w swoim tempie się rozłoży. po czym wykopują je, kroją na kawałki i tak podają do jedzenia. taka potrawa ma silny zapach amoniaku i nie zaprzeczalnie silny smak. Niektórzy uważają, że smakuje jak ser.


Cibreo

Niegdyś potrawa najbiedniejszych mieszkańców Włoch, dziś podawana w najdroższych i najlepszych restauracjach. Tradycyjna potrawa Toskańska przygotowywana jest z koguciego grzebienia na głowie. Każda restauracja podaje je według własnego przepisu, jednakże trzeba się liczyć z dużym wydatkiem.

Cobra blood – krew Kobry

W wielu częściach świata krew kobry jest oznaką siły i męskości. Tak tez jest w Indonezji. W tej części świata uważa się, że pijąc krew kobry przejmuje się właśnie te cechy oraz ma się dobre zdrowie. Podawana jest z likierem i pije się ją jak strzemiennego - na raz. Najciekawsze jest samo przygotowanie tego napoju. Odcina się kobrze głowę po czym cieknącą krew wlewa się do szklanki z wcześniej wlanym Arakiem. Arak jest to likier otrzymywany przez destylację sfermentowanego zacieru ryżowego lub daktylowego, z dodatkiem melasy z trzciny cukrowej. Serce jest obmywane i zjadane często wraz z wypiciem kilku kielichów. Cena za taki kieliszek to od 5 do 8 dolarów, natomiast krew Kobry Królewskiej dochodzi do 100 dolarów.

smacznego

zrodlo wp.pl


Zmieniony przez - darek1805 w dniu 2007-07-07 15:11:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 17026 Wiek 39 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 105050
ukraińska granica z polską to jak meksyk

Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2007-07-07 15:16:32
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 3336 Wiek 36 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 37390
mozna sprobowac tego farmaczka sam bede chyba bil farmaka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 2409 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 17442
.

Zmieniony przez - WojTAS7 w dniu 2007-07-07 15:22:58

"Everyone has a plan until they get punched in the face."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 13272 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 96496
ale jak myślicie odnośnie tej fali podróbek co wyszła?

pewniak będzie jak z ukrainy??

i po ile tam chodzi, na pewno ktoś wie

"Graviora manent"
Wergiliusz - "Eneida"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 5613 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42678
siema siema

GYMi zapytaj sie Shox'a bo on sprowadzal (czy tam jego koledzy) prosto z ukrainy

Zmieniony przez - DRW w dniu 2007-07-07 15:33:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 123 Napisanych postów 20544 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 125836
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 5613 Wiek 33 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42678
1200 i****
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

do tych co wcinali propa z Farmadonu :>

Następny temat

***...Kumpel- Pierwszy Cykl...***

WHEY premium