Szacuny
11
Napisanych postów
1410
Wiek
35 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
14551
1. mozna ugotoac
2. mozna usmazyc (tylko na oliwie z oliwek jak cos)
3. upiec w piekarniku
i do kazdego z tych sposobow polecam ziola wedlug wlasnego uznania
nie polecam bulionu b0o jest tlusty (cholesterol i takie tam)
ja pieklem w piekarniku optoczona w ziolach pieprzu ciutce soli i plucz woda przed obtoczeniem zeby sie ziola lep[iej przykleily
1
Zycie to nie bajka....
Ani nie film akcji!
Ani nie ring!
Szacuny
24
Napisanych postów
718
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34043
Jak masz czas to rozbij pierś... troche ja posól, popieprz i najwazniejsza przyprawa !! ZIOŁA PROWANSALSKIE ! Potem walni to do foli aluminiowej i do gorącego piekarnika. PYCHA
"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal
Szacuny
0
Napisanych postów
31
Wiek
35 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
2354
Ja zalewam woda, dodaje lisc laurowy, ziele angielskie i dodaje troche wegety i gotuje. Nie probowalem innych sposobow, poniewaz mi smakuje tak jak ja to robie:P
Ja dusze. Wlewam cienka warstwe mineralnej na petelnie.Wrzucam kosteczki kurczaka/indyka dodaje tymianek/majeranek i sie dusi pod przykrywka z 5 min, zeby sie tylko biale zrobily. Potem dodaje warzywa mrozone (najlepiej warzywa na patelnie Hortex, te tansze sa naprawde gowniane jesli chodzi o smak IMO) i to wszystko pod przykryciem robi sie z 8-10min max, zalezy od ognia. Czesto fajnie woda mi wyparowywuje(jak nie to zlewam) wiec potem tylko oliwke dolewam na minutke do podgrzania i jest lepiej niz dobre
Szacuny
5
Napisanych postów
1256
Wiek
35 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
23375
ja własnie przed chwilka wszamałam;D
ja kroje piers na paski no i na teflon wrzucam bez zadnego oleju czy oliwy, jedynie co to wody troszke dodaje no i przyprawiam przyprawa do kurczaka i chilly,lub papryke ostrą itp lubie ostre;D
"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli
Szacuny
6
Napisanych postów
423
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3730
Kombiwar to dobre wyjście, ładnie upieczesz kurczaka nie przypalajac go, jak ma to w przypadku patleni. Polecam ci założyć w kombiwarze taki metalowy pierscień jak masz, ty ta pokrywa z grzałką była wyżej.
Co do przyrządzania kurczaka - ja mam swój prosty i skuteczny sposób. Odważam tyle fileta ile potrzebuje, gotuje wode, sypie soli, wsadzam pierś i gotuje.
Zmieniony przez - Iryd_kg w dniu 2006-12-30 10:41:12