SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

jak przyrządzacie piers z kurczaka ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9007

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51571 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
witam.

jak przyrzadzacie piers z kurczaka, jadam dosyć często więc pytam jakie macie pomysły.

chodzi o przyrządzenie z jak najmniejsza iloscia tłuszczu- który czerpie z innych źródeł oliwa itd.


zawsze gotowałem ale ostatnio na teflonie przypiekam.

tłuke piers na cienkie plastry, kłade na teflon i przypiekam, smaczne b.jest.

a wy ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1410 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 14551
1. mozna ugotoac
2. mozna usmazyc (tylko na oliwie z oliwek jak cos)
3. upiec w piekarniku
i do kazdego z tych sposobow polecam ziola wedlug wlasnego uznania
nie polecam bulionu b0o jest tlusty (cholesterol i takie tam)
ja pieklem w piekarniku optoczona w ziolach pieprzu ciutce soli i plucz woda przed obtoczeniem zeby sie ziola lep[iej przykleily
1

Zycie to nie bajka....
Ani nie film akcji!
Ani nie ring!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 3923 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 35086
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 5820 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 42644
Poszukja w wyszukiwarce..

Ja mam yk w ktorym pieke piersi b.mocno przyprawione

GÓRA---->I am What I am

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 718 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 34043
Jak masz czas to rozbij pierś... troche ja posól, popieprz i najwazniejsza przyprawa !! ZIOŁA PROWANSALSKIE ! Potem walni to do foli aluminiowej i do gorącego piekarnika. PYCHA

"Bo wykonać mi trzeba dzieło wielkie, pilne,
Bo z tych kruszców dla siebie serce wykuć muszę,
Serce hartowne, mężne, serce dumne, silne."
Leopold Staff - Kowal

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 31 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2354
Ja zalewam woda, dodaje lisc laurowy, ziele angielskie i dodaje troche wegety i gotuje. Nie probowalem innych sposobow, poniewaz mi smakuje tak jak ja to robie:P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 332 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4267
Biło na bank https://www.sfd.pl/search.asp

Ja dusze. Wlewam cienka warstwe mineralnej na petelnie.Wrzucam kosteczki kurczaka/indyka dodaje tymianek/majeranek i sie dusi pod przykrywka z 5 min, zeby sie tylko biale zrobily. Potem dodaje warzywa mrozone (najlepiej warzywa na patelnie Hortex, te tansze sa naprawde gowniane jesli chodzi o smak IMO) i to wszystko pod przykryciem robi sie z 8-10min max, zalezy od ognia. Czesto fajnie woda mi wyparowywuje(jak nie to zlewam) wiec potem tylko oliwke dolewam na minutke do podgrzania i jest lepiej niz dobre
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 52 Napisanych postów 3517 Wiek 34 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21015
A ja najprościej jak sie da
Garnuszek z wodą + vegeta aby otrzymać bulion, wrzucam pierś i tyle

sra ta ta ta ta...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1256 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23375
ja własnie przed chwilka wszamałam;D

ja kroje piers na paski no i na teflon wrzucam bez zadnego oleju czy oliwy, jedynie co to wody troszke dodaje no i przyprawiam przyprawa do kurczaka i chilly,lub papryke ostrą itp lubie ostre;D

"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 112 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7200
zapytaj mojego kucharza (my mum ) :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 4191 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 102834
czy wrzucenie w komibwar to dobra alternatywa?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 423 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3730
Kombiwar to dobre wyjście, ładnie upieczesz kurczaka nie przypalajac go, jak ma to w przypadku patleni. Polecam ci założyć w kombiwarze taki metalowy pierscień jak masz, ty ta pokrywa z grzałką była wyżej.

Co do przyrządzania kurczaka - ja mam swój prosty i skuteczny sposób. Odważam tyle fileta ile potrzebuje, gotuje wode, sypie soli, wsadzam pierś i gotuje.

Zmieniony przez - Iryd_kg w dniu 2006-12-30 10:41:12
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

może byc taka redukcja?

Następny temat

Co robic??

forma lato