SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Czas na zakupy! - Pytanie o szczegóły.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5259

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 438 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7276
Jestem własnie w trakcie podkręcania metabolizmu. Za niedługo zaczynam dietkę redukcyjną (fat 36%!) Nie mam jeszcze dokładnie opracowanej dietki, a i w głowie kiepsko z pomysłami, więc pytam tu: Co kupić? Jutro wybieram się na większe zakupy, więc może mi pomożecie. Dopisujcie jeśli o czyms zapomniałam, albo macie jakieś inne pomysły. Więc zaczynamy:

-Jakaś gruboziarnista kasza (gryczana może być?)
-pieczywo (jakie polecacie? jakaś konkretna firma? bo tyyyyyyyle tego, ze nie wiem co wybrać i czym się kierować przy zakupie.. ilością ww?)
-ryż brązowy (Czy on zawsze taki drogi jest, czy tylko u mnie?)
- może jeszcze trochę świerzych warzyw (cz. papryka - nie wiem czemu jest bardziej polecana od zielonej...)
-trochę mięcha do zamrożenia (co lepiej, wołowinkę czy wieprzowinkę?)
-warzywka (tzw "mieszanka na patelnię" - czy unikać jakiegoś konkretnego warzywa z tych mieszanek?)
-płatki owsiane (a moze jepiej otręby pszenne?)
-ser biały chudy
-cycki z kurczaka
-kilka puszek tuńczyka w sosie własnym
-oliwa z oliwek
-woda mineralna
-orzechy różnego rodzaju + rodzynki
-trochę owoców (będe kupowała na bierząco, zeby się nie zepsuły)
-mleko (1,5% przezyje bo 0% to już woda, ale od biedy sie poświęce :P)
-ryby chude (do zamrazarki :P)
-jajka (przy okazji na święta)
-soczewica (słyszałam ze jest polecana.. ale niwe wiem jak to sie robi i z czym je :P)

To chyba wszystko..

Zrzucamy cielsko :D

http://www.sfd.pl/DT_/_Redukcja_Plusza__Wszelka_pomoc_mile_widziana_:_-t1033122.html

I am in shape...
Round is a shape!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 551
do K3HO: dlaczego polecasz rodzynki dobrej jakości czy chodzi o skład ww czy o konserwanty, a ta oliwa nie może być z wytłoków czy jak jest z wytłoków to lepiej jej wogule nie sporzywać? i zastąpić innym tłuszczem, albo może kupić 2 razy droższa z oliwek i sporzywać jej 2 razy mniej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
-Jakaś gruboziarnista kasza (gryczana może być?) GRYCZANA, JAGLANA, JECZMIENNA WYBOR JEST DUZY
-pieczywo (jakie polecacie? jakaś konkretna firma? bo tyyyyyyyle tego, ze nie wiem co wybrać i czym się kierować przy zakupie.. ilością ww?) SCHULSTAD, SAM JE JEM
-ryż brązowy (Czy on zawsze taki drogi jest, czy tylko u mnie?) U MNIE KOSZTUJE 2.4ZL, OBOJETNIE JAKIEJ FIRMY KUP, BYLEBY NIE JAKIS SHIT
- może jeszcze trochę świerzych warzyw (cz. papryka - nie wiem czemu jest bardziej polecana od zielonej...) WARZYWA PODOBNIE JAK KASZA
-trochę mięcha do zamrożenia (co lepiej, wołowinkę czy wieprzowinkę?) DROB, I WOLOWINA
-warzywka (tzw "mieszanka na patelnię" - czy unikać jakiegoś konkretnego warzywa z tych mieszanek?) LEPSZE SWIEZE, POZEGNAJ SIE ZE SMAZENIEM
-płatki owsiane (a moze jepiej otręby pszenne?) ZWYKLE GORSKIE OWSIANE
-ser biały chudy REGIONALNY
-cycki z kurczaka KRĄGŁE
-kilka puszek tuńczyka w sosie własnym DUZE KAWALKI
-oliwa z oliwek EXTRA VIRGIN Z PIERWSZEGO TLOCZENIA NA ZIMNO, MĘTNA ZEBY BYLA NAJLEPIEJ
-woda mineralna WYBOR SZEROKI
-orzechy różnego rodzaju + rodzynki ORZECHY WLOSSKIE, RODZYNKI DOBREJ FIRMY
-trochę owoców (będe kupowała na bierząco, zeby się nie zepsuły) JAK Z WARZYWAMI
-mleko (1,5% przezyje bo 0% to już woda, ale od biedy sie poświęce :P) MOZESZ NAWET I 3.2%
-ryby chude (do zamrazarki :P) DUZY WYBOR
-jajka (przy okazji na święta)JAJKA SWIEZE NAJLEPIEJ WIEJSKIE
-soczewica (słyszałam ze jest polecana.. ale niwe wiem jak to sie robi i z czym je :P) JA TEZ
WIDZE ZE NIEZLE ZAKUPY, CO DO DIETY TO MOGE CI POLECIC ELLISA, POSZUKAJ W WYSZUKIWARCE
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 438 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7276
Własnie przymiezam sie do zbilansowanej diety ellisa :P

Co do chleba.. nawet samego shulstada jest X rodzajów, stąd moje pytanko :P

-ryż brązowy U mnie tylko jedna firma.. paczuszka za jakieś 9zł! (SZOK!) poszukam gdzie indziej :P

-może jeszcze trochę świerzych warzyw (cz. papryka - nie wiem czemu jest bardziej polecana od zielonej...) WARZYWA PODOBNIE JAK KASZA
To sa warzywa gruboziarniste? :P <joke>

-warzywka (tzw "mieszanka na patelnię" - czy unikać jakiegoś konkretnego warzywa z tych mieszanek?) LEPSZE SWIEZE, POZEGNAJ SIE ZE SMAZENIEM

w chwili obecnej muszę iść na 'łatwiznę' na szczęście na 3 dni przyjechał 'sponsor', a że bardzo te ważywka lubie (nie smażone, a raczej zapiekane, duszone, gotowane na parze, albo na teflonie) to właśnie pytam o nie i o składniki w nich, których trzeba unikać :)

-orzechy różnego rodzaju + rodzynki ORZECHY WLOSSKIE, RODZYNKI DOBREJ FIRMY
A jakies procz tych? laskowe?

-mleko (1,5% przezyje bo 0% to już woda, ale od biedy sie poświęce :P) MOZESZ NAWET I 3.2%
Uradowałes mnie :D

Zrzucamy cielsko :D

http://www.sfd.pl/DT_/_Redukcja_Plusza__Wszelka_pomoc_mile_widziana_:_-t1033122.html

I am in shape...
Round is a shape!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
Własnie przymiezam sie do zbilansowanej diety ellisa :P TO DOBRZE

Co do chleba.. nawet samego shulstada jest X rodzajów, stąd moje pytanko :P
ROZNE MOZESZ JESC ALE NAJLEPSZY JEST TEZ ZYTNI RAZOWY Z ZIARNAMI
-ryż brązowy U mnie tylko jedna firma.. paczuszka za jakieś 9zł! (SZOK!) poszukam gdzie indziej :P KONIECZNIE

-może jeszcze trochę świerzych warzyw (cz. papryka - nie wiem czemu jest bardziej polecana od zielonej...) WARZYWA PODOBNIE JAK KASZA
To sa warzywa gruboziarniste? :P <joke> HEHE

-warzywka (tzw "mieszanka na patelnię" - czy unikać jakiegoś konkretnego warzywa z tych mieszanek?) LEPSZE SWIEZE, POZEGNAJ SIE ZE SMAZENIEM

w chwili obecnej muszę iść na 'łatwiznę' na szczęście na 3 dni przyjechał 'sponsor', a że bardzo te ważywka lubie (nie smażone, a raczej zapiekane, duszone, gotowane na parze, albo na teflonie) to właśnie pytam o nie i o składniki w nich, których trzeba unikać :) ZAWIERAJA MNIEJ WITAMIN, ALE MOZESZ JE NA PARZE, CHOCIAZ SWIEZE TEZ MOZNA NA PARZE WIEC NIE WIDZE PROBLEMU, WARZYWA MROZONE PRZED ZAMROZENIEM PODDAJE SIE OBROBCE CIEPLNEJ ZEBY POZBYC SIE SKLADNIKOW POWODUJACYCH PSUCIE WIEC..

-orzechy różnego rodzaju + rodzynki ORZECHY WLOSSKIE, RODZYNKI DOBREJ FIRMY
A jakies procz tych? laskowe? TEZ MOGA BYC, MOZESZ TEZ PESTKI DYNI, POLECAM

-mleko (1,5% przezyje bo 0% to już woda, ale od biedy sie poświęce :P) MOZESZ NAWET I 3.2%
Uradowałes mnie :D SPOKO tylko wliczaj tluszcz z niego

Zmieniony przez - k3ho w dniu 2006-04-13 22:08:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 438 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7276
Dziki za pomoc, Sogacz dla Ciebie :D

Zrzucamy cielsko :D

http://www.sfd.pl/DT_/_Redukcja_Plusza__Wszelka_pomoc_mile_widziana_:_-t1033122.html

I am in shape...
Round is a shape!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
wykupilas abonament zeby dac mi soga? jakie to urocze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1256 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23375
disarrays przepraszam ze sie wtrace do Twojego tematu ale nie chce zasmiecac forum.
Mam kilka pytan.

1Wiadomo ze swieta idą....no i tym samych w kuchni ruch U mnie jak zawsze będzie sałatka z groszku jejek ogorków kiszonych startych jabłek marchwi..i to wszytko Mama zawsze miesza z majonezem.Czym zastapic majonez....co dodac do tej sałatki zeby nie była taka "sucha" bo ja sobie robie oddzielną i nie chce majonezu dodawac

2.Jutro post....ja zawsze jem kanapki z chlebem ciemnym pełnoziarnistym z chuda wedlinką pomidorakami ogorkiem....no ale jutro wodomo mieska nie mozna .....co myslicie o takich srkach do smarowania na kanapke np ze szczupiorkiem...takie typu almette?// nie sa stałym skłądnimiem mojego jadłospisu...chyba z rok temu jadałam kanaki z takimi serkami....ale ostatnio zwrociłam na nie uwage...co sądzicie..na stale wprowadzic nie chce ale od czasu do czasu?

3.Wiadomo ze pomidory sa bardzo zdrowe....i dzis kupiłam sok pomidorowy z fortuny "tabasco" w 100 ml jest ok 7g wegli o.01 tłuszczku i 0.2 białka w skłądzie koncentrat pomidorowy,wode,przyprawy cukier i sol....i własnie ten cukier;/ co myslicie o sokach pomidorowych.....a znacie moze bez cukru?? bardzo mi posmakowały

4 Ostatnio po siłowni jadam ok 100 g makaronu do tego dodaje szpinak ktory podgrzewam na teflonie....czy takie przyzadzanie moze byc ...szpinak traci duzo swoich watrosci przez takie przygotowanie?

5.I kurde musze sie o to zapytac bo nadal nie wiem. Makaron/ryz/kaza w skłądzie w 100g ma ok 340kcal. i to jest kalorycznosc makaronu/kaszy/ryzu po ugotowaniu tych 100g?

6.Dzis Mama piekła miesko....zapach wysmienity;) karkówka i jeszcze jakies inne....no i jak wyjeła z piekarnika to wygladało "chudo" moze nie karkówka ale takie inne białe miesko....Cały tłuszcz sie wytopił ( jak to Mama powiedziała) czy takie miesko jest watrosciowe?? moge sobie zjesc sometimes? bo rzeczywiscie wyglada na chude....tylko interesuje mnie aspekt zdrowotny


Dodam ze nie redukuje sie(juz)[nawet wskazane jest mi przytyc-48kg na 168cm)....moj jadłospis skłąda sie z jak najmniej przetworzonych produktów i od dawna interesuje sie zdrowym zarłem stad te moje pytania

Z gory dziękuje za odpowiedzi.i jeszcze raz przepraszam autorke postu za wtracenie

Pozdrawiam

Zmieniony przez - dorcius w dniu 2006-04-13 23:18:19

"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 130 Napisanych postów 8967 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 48014
1Wiadomo ze swieta idą....no i tym samych w kuchni ruch U mnie jak zawsze będzie sałatka z groszku jejek ogorków kiszonych startych jabłek marchwi..i to wszytko Mama zawsze miesza z majonezem.Czym zastapic majonez....co dodac do tej sałatki zeby nie była taka "sucha" bo ja sobie robie oddzielną i nie chce majonezu dodawac
JA W SWIETA DALBYM NA LUZ I JADLBYM TEN MAJONEZ WKONCU 2 RAZY NA ROK NIE ZASZKODZI ALE JAK BARDZO CHCESZ TO MOZESZ DIETETYCZNYM MAJONEZEM KTOREGO PEWNIE NIE MASZ, ALBO OLIWA Z OLIWEK, ALBO ... NIE MAM POMYSLOW
2.Jutro post....ja zawsze jem kanapki z chlebem ciemnym pełnoziarnistym z chuda wedlinką pomidorakami ogorkiem....no ale jutro wodomo mieska nie mozna .....co myslicie o takich srkach do smarowania na kanapke np ze szczupiorkiem...takie typu almette? SEREK ZIARNISTY MNIEJ "ZASYFIONY" JEST WIEC TAKI BEDZIE DOBRYM ROZWIAZANIEM

3.Wiadomo ze pomidory sa bardzo zdrowe....i dzis kupiłam sok pomidorowy z fortuny "tabasco" w 100 ml jest ok 7g wegli o.01 tłuszczku i 0.2 białka w skłądzie koncentrat pomidorowy,wode,przyprawy cukier i sol....i własnie ten cukier;/ co myslicie o sokach pomidorowych.....a znacie moze bez cukru?? bardzo mi posmakowały
NAPEWNO JAKIES SA, POSZUKAJ ALBO SAMA SOBIE ZROB Z KONCENTRATU I POMIDOROW, ALBO POMIDOROW Z PUSZKI
4 Ostatnio po siłowni jadam ok 100 g makaronu do tego dodaje szpinak ktory podgrzewam na teflonie....czy takie przyzadzanie moze byc ...szpinak traci duzo swoich watrosci przez takie przygotowanie? TROCHE TRACI, A DODAC JESZCZE TO ZE ZAZWYCZAJ JEMY MROZONY... NO ALE INNACZEJ NIE DA SIE GO PRZYGOTOWAC, TZN JA INNACZEJ BYM NIE ZJADL

5.I kurde musze sie o to zapytac bo nadal nie wiem. Makaron/ryz/kaza w skłądzie w 100g ma ok 340kcal. i to jest kalorycznosc makaronu/kaszy/ryzu po ugotowaniu tych 100g? PRZED

Z gory dziękuje za odpowiedzi.i jeszcze raz przepraszam autorke postu za wtracenie
NA GG SIE MNIE NIE MOGLAS SPYTAC??!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 438 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7276
k3ho No cóż... należało Ci się :D

Zrzucamy cielsko :D

http://www.sfd.pl/DT_/_Redukcja_Plusza__Wszelka_pomoc_mile_widziana_:_-t1033122.html

I am in shape...
Round is a shape!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1256 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 23375
1Wiadomo ze swieta idą....no i tym samych w kuchni ruch U mnie jak zawsze będzie sałatka z groszku jejek ogorków kiszonych startych jabłek marchwi..i to wszytko Mama zawsze miesza z majonezem.Czym zastapic majonez....co dodac do tej sałatki zeby nie była taka "sucha" bo ja sobie robie oddzielną i nie chce majonezu dodawac
JA W SWIETA DALBYM NA LUZ I JADLBYM TEN MAJONEZ WKONCU 2 RAZY NA ROK NIE ZASZKODZI ALE JAK BARDZO CHCESZ TO MOZESZ DIETETYCZNYM MAJONEZEM KTOREGO PEWNIE NIE MASZ, ALBO OLIWA Z OLIWEK, ALBO ... NIE MAM POMYSLOW ////// nie mam dietetycznego ale moge miec;-P No moze rzeczywscie ciupke majonezu dodam toc nie jem do codziennie....hm..ale jednak wole nie czekam na dalsze pomysły


2.Jutro post....ja zawsze jem kanapki z chlebem ciemnym pełnoziarnistym z chuda wedlinką pomidorakami ogorkiem....no ale jutro wodomo mieska nie mozna .....co myslicie o takich srkach do smarowania na kanapke np ze szczupiorkiem...takie typu almette? SEREK ZIARNISTY MNIEJ "ZASYFIONY" JEST WIEC TAKI BEDZIE DOBRYM ROZWIAZANIEM ///// ziarnisty serek wiejski masz na mysli? ja taki jem tak oddzielnie i watpie czy by mi spakował na chlebku....no ale postaram sie poszukac takiego najmniej zasyfionego do smarowania kanapek

3.Wiadomo ze pomidory sa bardzo zdrowe....i dzis kupiłam sok pomidorowy z fortuny "tabasco" w 100 ml jest ok 7g wegli o.01 tłuszczku i 0.2 białka w skłądzie koncentrat pomidorowy,wode,przyprawy cukier i sol....i własnie ten cukier;/ co myslicie o sokach pomidorowych.....a znacie moze bez cukru?? bardzo mi posmakowały
NAPEWNO JAKIES SA, POSZUKAJ ALBO SAMA SOBIE ZROB Z KONCENTRATU I POMIDOROW, ALBO POMIDOROW Z PUSZKI //// trzeba będzie poszykac....lub w kuchni poeksperymantowac


4 Ostatnio po siłowni jadam ok 100 g makaronu do tego dodaje szpinak ktory podgrzewam na teflonie....czy takie przyzadzanie moze byc ...szpinak traci duzo swoich watrosci przez takie przygotowanie? TROCHE TRACI, A DODAC JESZCZE TO ZE ZAZWYCZAJ JEMY MROZONY... NO ALE INNACZEJ NIE DA SIE GO PRZYGOTOWAC, TZN JA INNACZEJ BYM NIE ZJADL ////no ja tez nie....a tak go ustatnio uwielbiam jamii


5.I kurde musze sie o to zapytac bo nadal nie wiem. Makaron/ryz/kaza w skłądzie w 100g ma ok 340kcal. i to jest kalorycznosc makaronu/kaszy/ryzu po ugotowaniu tych 100g? PRZED //// wiec jak jest po ile wyniesie kalorycznisc po ugotowaniu?

Z gory dziękuje za odpowiedzi.i jeszcze raz przepraszam autorke postu za wtracenie

NA GG SIE MNIE NIE MOGLAS SPYTAC??!! ////jasne ze mogłam nie chciałam Ci głowy zawracac..dzis chyba cały dzien sprztałes a pozatym czekam tez na wiecej odpowiedzi;D _______________________________

"Każdy widzi jakim się byc wydajesz,niewielu czuje jakim jestes"
Nicollo Machiavelli

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 438 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7276
dorcius.. nie gniewam się ale.. oby mi to było przedostatni raz :P :P :P

Zrzucamy cielsko :D

http://www.sfd.pl/DT_/_Redukcja_Plusza__Wszelka_pomoc_mile_widziana_:_-t1033122.html

I am in shape...
Round is a shape!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

jak zmniejszyć działanie alkoholu?

Następny temat

bialko, jak i co do tego

WHEY premium