Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
Lepiej zwykłe, najniższy ig Kup sobie też takie i takie, jest mała różnica w długości gotowania, żeby zmiękły. Sam wtedy zobaczysz.
...
Napisał(a)
jesli to do mnie to ja przepraszam ale ja dZiewczynka jestem
AF(ocalyps)E Now!!!!
SFD FIGHT CLUB
BOGINI AFE vs KSIĄŻĘ CIEMNOŚI-------------> 8 : 5
...
Napisał(a)
ooo..i to z fight clubu koleżanka??
szkoda, że nam upadł klub
mały off
szkoda, że nam upadł klub
mały off
"Jak kraść, to miliony.
Jak ruchać, to księżniczki"
...
Napisał(a)
ano rozpadł sie oraz cóz za dyskusja nad płatkami sie zrobiła
AF(ocalyps)E Now!!!!
SFD FIGHT CLUB
BOGINI AFE vs KSIĄŻĘ CIEMNOŚI-------------> 8 : 5
...
Napisał(a)
góralskich nie polecam... kolega z ławki cos wie o tym
zwykłe najlepsze... i gazów sie nei ma po nich
zwykłe najlepsze... i gazów sie nei ma po nich
...
Napisał(a)
pierwszy raz slysze o gazach po gorskich.
- mafia tadkow niejadkow -
...
Napisał(a)
temat wielce ciekawy !
gazy jak najbardziej mogą byc wieksze po górskich , mniejsze po zwykłych oraz najmn. po błyskawicznych.
Rothen i Willam - bravo. w temacie by zjadać węglowodany o nikim ind. glikem. macie racje - górskie sa najlepsze.
płatki owsiane ( wymienione trzy rodzaje znacznie róznia sie od siebie ) zwykłe : ich prod. polega na obróbce hydrotermicznej i " płatkowaniu " uprzednio oczyszczonych ziaren, po kolei sie je czysci, suszy, łuszczy, rozdrabnia paruje, płatkuje, odsiewa i pakuje.
górskie tym róznia sie od zwykłych , że : kroi sie obłuskane ziarna owsa, odsiewa z mączki, sortuje na sitach, dodatkowo oczyszcza, paruje i teraz lezakuje by wyrównać wilgotnośc , dalsze zabiegi sa takie same jak w zwykłych.
sa one znacznie twardsze niz zwykłe maja też niższy i.g.( nie da sie ich jesc bez obr. termicznej)
przy prod. błyskawicznych stosuje sie intensywną obróbkę hydrotermiczna przy użyciu pary wodnej pod duzym cisnieniem. produkuje sie je z krajanki o okreslonej srednicy, krajannka jest dodatkowo traktowana parą wodna co znacznie powyższa wilgotnosc, błyskawixczne tez sa dodatkowo przesiewane by oddzielic jak nawiekszą ilosc łuski i innych zwiazków twardych zawierajacych błonnik. dodatkowo odsiewa sie jeszcze zbrylone cząsteczki krajanki , by były takie platki jak najmiększe i badawały sie do sp[ozycia na sucho , bez obr. term.
własnie błyskawiczne znajduja sie w jogurtach i innych deserach , górskie sa tak twarde , ze nikt by nie zajadl takiego deseru, który by zawierał gorskie zamiast błyskaw.
pozdr
m,c
gazy jak najbardziej mogą byc wieksze po górskich , mniejsze po zwykłych oraz najmn. po błyskawicznych.
Rothen i Willam - bravo. w temacie by zjadać węglowodany o nikim ind. glikem. macie racje - górskie sa najlepsze.
płatki owsiane ( wymienione trzy rodzaje znacznie róznia sie od siebie ) zwykłe : ich prod. polega na obróbce hydrotermicznej i " płatkowaniu " uprzednio oczyszczonych ziaren, po kolei sie je czysci, suszy, łuszczy, rozdrabnia paruje, płatkuje, odsiewa i pakuje.
górskie tym róznia sie od zwykłych , że : kroi sie obłuskane ziarna owsa, odsiewa z mączki, sortuje na sitach, dodatkowo oczyszcza, paruje i teraz lezakuje by wyrównać wilgotnośc , dalsze zabiegi sa takie same jak w zwykłych.
sa one znacznie twardsze niz zwykłe maja też niższy i.g.( nie da sie ich jesc bez obr. termicznej)
przy prod. błyskawicznych stosuje sie intensywną obróbkę hydrotermiczna przy użyciu pary wodnej pod duzym cisnieniem. produkuje sie je z krajanki o okreslonej srednicy, krajannka jest dodatkowo traktowana parą wodna co znacznie powyższa wilgotnosc, błyskawixczne tez sa dodatkowo przesiewane by oddzielic jak nawiekszą ilosc łuski i innych zwiazków twardych zawierajacych błonnik. dodatkowo odsiewa sie jeszcze zbrylone cząsteczki krajanki , by były takie platki jak najmiększe i badawały sie do sp[ozycia na sucho , bez obr. term.
własnie błyskawiczne znajduja sie w jogurtach i innych deserach , górskie sa tak twarde , ze nikt by nie zajadl takiego deseru, który by zawierał gorskie zamiast błyskaw.
pozdr
m,c
IHS TEAM
...
Napisał(a)
Marku, czy na pewno góskie mają najniższy ig? Górskie to połowki całego ziarna owsa, czyli połówki zwykłych. Wystarczy też spojrzeć na tył opakowania, gdzie producenci zazwyczaj zalecają czas gotowania zwykłych dłuższy niż dla górskich, nie pamiętam niestety jaki.
Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
ok sprawdze . niemniej jak pisalem górskie sa najtwardsze i wymagaja dłuzszej obr. termicznej i nie zawieraja mączki ( tego pyłu jaki maja zwykłe).
to prawda ,ze majaz malo czasu moje odp. sa zbyt haotyczne ( bedzie to zmienione na + )
pozdr
mc
to prawda ,ze majaz malo czasu moje odp. sa zbyt haotyczne ( bedzie to zmienione na + )
pozdr
mc
IHS TEAM
...
Napisał(a)
Chaotyczne? Nie sądzę. Moje pytanie było spowodowane odmiennym zdaniem. Nigdy wcześniej się nie wgłębiałem w tajemnice produkcji płatków owsianych, prawdopodobnie też bym się tego nie dowiedział co tu napisałeś. Ja też jutro sprawdzę etykiety
Beatus, qui prodest, quibus potest
Polecane artykuły