Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
Kometa, Sachem ma świętą rację. Ciemny cukier w hipermarketach to lipa. Zazwyczaj to nawet nie jest cukier czcinowy, tylko zwykły ale kandyzowany albo barwiony. Cukier czcinowy brązowy nieafinowany jest ok, ale trudno go dostać. Jak już gdzieś jest to kosztuje fortunę niestety
PS. Już nie robię dnia dziecka Za dużo przy tym obtłuszczenia. Teraz mam już tylko 12%bf i chcę szybko zejść do 8-10% i zapomnieć o diecie. Robię na CKD bardzo delikatne ładowania z zachowaniem deficytu
Zmieniony przez - kopt w dniu 2005-10-12 09:10:54
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Szacuny
6
Napisanych postów
2743
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
12391
kopt dziekuje za wyjasnienie.
jezeli chodzi o cukier trzcinowy prawdziwy to kupilam dla kolezanki za jakies 8 zl. I speclajnie przeczxytalam wszelkie informacje na opakowaniu - cukier trzcinowy byl w skladzie a nie xzaden barwnikowany:) wiec spoko moznas dostac. W smaku jest dosyc dziwny:)
Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
za 8 zeta? I to był trzcinowy brązowy nierafinowany? Bo ja widziałem taki, ale za ok. 20 zł i to za pół kilo. Może to był rafinowany? Za 8 też bym kupił. Jest super np do dań z kuchni afrykańskiej
Zmieniony przez - kopt w dniu 2005-10-12 09:31:36
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
Acha, Kometa nie odpowiedziałem Ci co do wiórków. Z jąder kokosowych wyrabia się koprę (wysuszone bielmo orzecha). Kopra zawiera 60-70% tłuszczu, 3-6% wody, 3-12% kwasów tłuszczowych. W zasadzie nic specjalnego. Ja zdecydowanie wolę korzystać z mleka kokosowego, ale też nie ze względu na walory odżywcze tylko smak i konsystencję. Np do curry bardzo się przydaje, albo do kenijskich masali itp. Tylko w tych sklepowych mleczkach masz kupę emulgatorów i konserwantów. Ja robię sobie sam. Zwyczajnie zalewam wiórki wrzątkiem, trzymam pół godziny, odcedzam, studzę i gotowe
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
sprawdź, bo strasznie jestem ciekaw
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."
Szacuny
17
Napisanych postów
400
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2658
Dzięki Kopt za oświecenie Mówisz, że te wiórki zalane wrzątkiem są dobre? Muszę spróbować jakie to jest w smaku.
Kurczę, człowiek tyle ciekawych rzeczy się dzięki kolegom dowiaduje noo no
Szacuny
91
Napisanych postów
8680
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
31712
taki jest oficjalny przepis na mleczko kokosowe Znacznie lepsze jest jeżeli zbierzesz tylko śmietankę z góry, bo jak to wszystko rozbełtasz to trochę nijakie takie. Między nami mówiąc, to mleczko sklepowe jest smaczniejsze ale po pierwsze jest go mało, po drugie konserwanty
"Energia przepływa, nie powinna stać.
A stoi gdy wątpisz w tę energię.
Musisz więc za energią nadążyć, nadążyć za siłą.
Wówczas jesteś z siłą w harmonii."