Beatus, qui prodest, quibus potest
...
Napisał(a)
To zalezy kto mowi ale wiekszosc uwaza, ze jajka surowe sa trudniej strawne i gorzej przyswajalne
...
Napisał(a)
"Smażenie, pieczenie i długie gotowanie obniża wartość odżywczą zawartego w jajkach białka o 40% i czyni je trudniej strawnym. Nie znaczy to jednak, że masz objadać się koglem moglem! Surowe jajka zawierają czynnik blokujący działanie biotyny (wit. H), wywołujący jej niedobory, co powoduje uczucie senności i braku energii oraz zapalenie skóry. Najwartościowsze są jaja na miękko i w jajecznicy."
Źródło: http://samozdrowie.interia.pl/dietetyka/abc_odzywiania/news?inf=535861
Źródło: http://samozdrowie.interia.pl/dietetyka/abc_odzywiania/news?inf=535861
'Mój środek się cofa, prawe skrzydło w odwrocie, sytuacja
jest doskonała. Będę atakował.' - Marszałek Francji Ferdynand Foch
...
Napisał(a)
jadłem kiedyś u babci jajka ale 20 dziennie i wszystkie gotowałem jakbym miał przez miesiac jejść 20 zółtek to nie wiem czy jeszcze bym żył
...
Napisał(a)
20?????? No bez jaj! :D A ja mam swoją teorię: 2 razy w tyg 4 jajka całe, do tego omega 6 wino czerwone i owoce. Nic sie nie moze stac, a zółtka wyrzucają tylko MANIACY
A tak w wlasciwie to www.ovopol.pl jak nie pasuje jedzenie zołtek, podro :)
A tak w wlasciwie to www.ovopol.pl jak nie pasuje jedzenie zołtek, podro :)
:]
...
Napisał(a)
może CKD jajeczna ?:]
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
Jeśli już coś wyrzucać do białka. Zółtka to kwintesencja zdrowia - wszystkie pierwiastki śladowe oraz wszystkie witaminy za wyjątkiem witaminy C o najlepszej wchłanialności.
All the good things for those who wait
...
Napisał(a)
Wysłana - 26 maj 2005
Hanni: ban
Zmieniony przez - Rodic w dniu 2007-03-15 15:48:52
Hanni: ban
Zmieniony przez - Rodic w dniu 2007-03-15 15:48:52
Poprzedni temat
Opuszczenie posiłku co zrobić..
Następny temat
Odżywianie a praca systemem zmianowym
Polecane artykuły