Szacuny
117
Napisanych postów
865
Wiek
33 lat
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
10409
Lubię do płatków owsianych czy orkiszowych dawać takie gotowce jak na zdjęciu. Cena i skład jednak są słabe. Zastawia mnie jak mogę w domu zrobić na szybko jakiś kleik czy "spoiwo smakowe" do płatków. Znacie przepis? Strzelam. Białko, guma ksantanowa i ciepła woda?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Jeśli się za mocno ukwasi i będzie niesmaczne, to nie trzeba wyrzucać, tylko wstawić do lodówki, a potem dodać mąkę, sól, drożdże, trochę wody i upiec chleb na zakwasie albo zrobić jakieś placki.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34752
Napisanych postów
25177
Wiek
44 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282663
Dokładnie tak samo tylko zamiast takich jogurtów kupić jogurt naturalny 2 % do tego odzywka białkowa i gotowe , możesz dodac jakieś orzechy , owoce i masz wypad deser
Szacuny
525
Napisanych postów
1516
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22239
Jak wyżej, pierwszy lepszy jogurt, dodatek WPC, a jak szkoda ci na białko też, to polecam kvarg, dosłodzić rozpuszczonym słodzikiem, trochę aromatu i masz fajny deser :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34752
Napisanych postów
25177
Wiek
44 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282663
Dlatego ja nie ogarniam jak siedzę nieraz na grupach na FB i widze jak ludzie szaleją na punkcie takich jogurtów proteinowych , wywalajaą kase na przetworzone produkty bo mają napis proteinowy jogurt itp :) .Zawsze powtarzam że dużo taniej i zdrowiej wychodzi robić sobie samemu takie jogurty czy puddingi
Szacuny
525
Napisanych postów
1516
Wiek
27 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22239
Marketing i niska świadomość. Przecież "serki proteinowe" go avtive z biedronki to zwykłe kvarki rozrzedzone z twarożku, tak jak spojrzałem na skład, a cena to około 4 zł była hah
Szacuny
2402
Napisanych postów
5805
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
106431
Najszybciej i najprościej to poprostu kupić odrzywke wpc o jakimś smaku który Ci podchodzi i wrzucić do płatków z wodą i masz . Chyba że bardziej chcesz coś w takim stylu mlecznego to daj zamiast wody jogurt naturalny i wiesz co jesz a cenowo napewno wyjdzie korzystniej niż takie gotowe produkty gdzie często są w nich jakieś proste cukry
Szacuny
117
Napisanych postów
865
Wiek
33 lat
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
10409
witorrr98
Marketing i niska świadomość. Przecież "serki proteinowe" go avtive z biedronki to zwykłe kvarki rozrzedzone z twarożku, tak jak spojrzałem na skład, a cena to około 4 zł była hah
Dlatego tak mnie sypie od kiedy zacząłem jeść te gotowce 4f...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78036
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
767015
Jeżeli chcesz zrobić produkt białkowy to wystarczy odżywka białkowa, jogurt naturalny/skyr, do tego zawsze możesz dodać trochę gumy ksantynowej, żeby zachęcić, lub też żelatyny i zrobić z tego deser/piankę. Jak z kolei ma być z dodatkiem węglowodanów, to chociażby kasza manna będzie fajnym rozwiązaniem.
Gotowe serki/jogurty białkowe mają do siebie to, że z reguły są lepsze w smaku, niż takie zrobione przez nas. Poza tym, mało kto ma czas żeby taki deser robić. Raz na jakiś czas ok, ale często raczej nie.
Szacuny
117
Napisanych postów
865
Wiek
33 lat
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
10409
Hej z tym jogurtem naturalnym to fajna sprawa. Mogę sobie wszystko wymieszać w temperaturze pokojowej i zostawić na blacie w kuchni aby płatki napęczniały przez noc? nic się nie zakwasi do rana?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zależy jaką masz temperaturę w kuchni - jeśli kuchnia jest chłodna, to ok, ale jeśli ciepła, to lepiej wstawić taki mix do lodówki, żeby nie sfermentował za bardzo. 8-12 godzin w cieple grozi burzliwą fermentacją i mało apetycznym , bardzo kwaśnym produktem.