PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźDziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
po każdej obróbce też inaczej tego kurczaka zostanie no ale makro dobierasz zawsze z produktów przed obróbka czyli 100g kury ma około 20g białka. jeżeli po zrobieniu tej kurzy zostaje Ci się jej 75g przykładowo to dalej jest tam to 20g białka :P
Inaczej nie będzie ;p
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html
winterRJak wyżej, tutaj nie ma wiekszej filozofii :P
po każdej obróbce też inaczej tego kurczaka zostanie no ale makro dobierasz zawsze z produktów przed obróbka czyli 100g kury ma około 20g białka. jeżeli po zrobieniu tej kurzy zostaje Ci się jej 75g przykładowo to dalej jest tam to 20g białka :P
Inaczej nie będzie ;p
No dobra czyli 100g mięsa przed obróbką ma tyle samo białka co mięso po obróbce które waży 80g. A jak zawsze liczyłem to tak że 200g wysmażonego mięsa to jest ok. 40g białka a z tego co napisałeś, wnioskuje że przez cały czas robiłem to źle. No ale dobra więc zamiast 200g mam dawać 160g mięsa po obróbce i te 160g będzie miało 40g B, tak?
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
1400g - 280g B
900g - 280b
to na 100g po obróbce - 31 B
Czyli to co wyparowało to była woda czyli 980 gr nie ma 280g B tylko 200g B ??
Zmieniony przez - Fr000000st w dniu 2021-11-08 21:41:57
Zmieniony przez - Fr000000st w dniu 2021-11-08 21:43:41
Przygotowania na sezon 2019, zapraszam:
https://www.sfd.pl/Dawid_Cnota__ROAD_TO_2019!-t1181749.html
Moderator działu Odżywianie
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Przygotowania na sezon 2019, zapraszam:
https://www.sfd.pl/Dawid_Cnota__ROAD_TO_2019!-t1181749.html
wiadro na rozgrzewkewinterRJak wyżej, tutaj nie ma wiekszej filozofii :P
po każdej obróbce też inaczej tego kurczaka zostanie no ale makro dobierasz zawsze z produktów przed obróbka czyli 100g kury ma około 20g białka. jeżeli po zrobieniu tej kurzy zostaje Ci się jej 75g przykładowo to dalej jest tam to 20g białka :P
Inaczej nie będzie ;p
No dobra czyli 100g mięsa przed obróbką ma tyle samo białka co mięso po obróbce które waży 80g. A jak zawsze liczyłem to tak że 200g wysmażonego mięsa to jest ok. 40g białka a z tego co napisałeś, wnioskuje że przez cały czas robiłem to źle. No ale dobra więc zamiast 200g mam dawać 160g mięsa po obróbce i te 160g będzie miało 40g B, tak?
Podam Ci na moim przykładzie z wczoraj (bo za każdym razem może wychodzić leciutko inaczej, trochę dłużej gotujesz czy krócej i już inny wynik lub też inna obróbka i też wyjdzie inaczej bo to wszystko zależy od tego ile wody wyjdzie z tej kury)
Zobacz ja wczoraj wstawiłem 1400g fileta z kurczaka, po obróbce zostało się 1020g około a wiem że mam dać 40g białka na posiłek czyli 200g surowego mięsa
Więc matematycznie z metody proporcji (podstawówka), (1020x200)/1400=145,7g
Czyli 200g fileta przed obróbką to będzie 145,7g po obróbce co da 40g białka na porcję ;) I finito ;)
Zapraszam :)
WinterR91
https://www.facebook.com/MichalJekiel
https://www.sfd.pl/DT_WinterR-t1188796.html