Po redukcji warto by było wskoczyć na swoje zero kaloryczne na tydzień dwa. Tutaj znajdziesz wzór który pomoże Ci to obliczyć -> https://www.sfd.pl/-t276436.html .
Następnie podział na makro jest również ważny.
Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe.
Tłuszcze powinny stanowić 20-30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado)
Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Kalorie powinieneś dodawać gdy masz zastój lub co 7-10 dni po około 200-300 kcal. W zależności od tego jak się będziesz czuł, możesz dodawać odrobinę z białka, węglowodanów lub tłuszczy.
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
SprawdźTRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
https://www.sfd.pl/Body_fat__znaczenie_w_budowaniu_masy_mięśniowej-t1132868.html
Moderator działu Odżywianie
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
DJ_DoDowskakuj na redukcje, poobserwuj organizm, daj mu odetchnąć, lżejszymi treningami tak 2 tygodnie i wtedy zacznij dodawać kcal - oczywiście cały czas obserwując reakcję organizmu
miało być tam wyżej "wskakuj na zero"
baza jest dobra do budowani masy, także obserwuj organizm i dodawaj kcal
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.