Śniadanie I 6:30
Owsianka z pomarańczą, bananem i pestkami dyni
*
płatki owsiane górskie – 3 łyżki – ok. 30 g / 5 łyżek – ok. 50 g * pomarańcza – 1 sztuka
* banan – 1⁄2 sztuki
* jogurt naturalny – 2-3 łyżki
* pestki dyni – 1 łyżka
* cynamon
Śniadanie II 9:00
Kanapka z wędliną drobiową i pomidorem, kefir naturalny
* chleb żytni – 2 kromki
* masło – cienko posmarować kromki * wędlina drobiowa – 2 plasterki
* pomidor – 1⁄2 sztuki
* kefir naturalny – 1 buteleczka – ok. 200 g
Obiad 12:00
Gulasz wołowy
1/6 porcji gulaszu wołowego – ok. 100 g mięsa + ryż brązowy – 30 g suchej masy + buraczki – ok. 100 g
2/6 porcji gulaszu wołowego – ok. 200 g mięsa + ryż brązowy – 70 g suchej masy + buraczki – ok. 100
Przekąska 15:00
Sok buraczkowo - jabłkowy
* burak – 2 sztuki * jabłko – 1 sztuka
Z podanych składników wycisnąć sok.
Obiadokolacja 17:30 (18:00)
W dzień siłowy
Sałatka z kurczakiem i prażonym słonecznikiem
* rukola lub mix sałat – 2 garście
* filet z kurczaka – ok. 100 g
* oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
* pomidorki koktajlowe – 5-6 sztuk
W dzień aerobowy
ryż biały – 50 g suchej masy – 1⁄2 woreczka * filet z kurczaka – ok. 150 g
* oliwa z oliwek – 1 łyżka
* kalafior – 1⁄2 sztuki – ok. 250 g
* sól, pieprz, przyprawa do gyrosa
Kolacja 20:00
Jogurt naturalny z pestkami dyni i otrębami, kanapka
* jogurt naturalny – 1 sztuka – ok. 200 g
* pestki dyni – 1 łyżka
* otręby żytnie – 1-2 łyżki
* pieczywo chrupkie np. Wasa 3 zboża – 2 kromki * wędlina drobiowa – 2 plasterki
* pomidor – 1⁄2 sztuki