SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Posiłki do pracy.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6332

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 124 Wiek 30 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 6599
Witam.

Chciałbym prosić was o pomoc w przepisach na pełnowartościowe posiłki do pracy. Macie jakieś propozycje co do posiłków do pracy. Będę bardzo wdzięczny. Jestem bardzo zalatany i czasu brakuje.

Dziękuję i pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że odpowiednia dieta, dobrana pod nasz organizm i aktywność fizyczną jest kluczem do uzyskania sukcesu, np. w postaci poprawy kompozycji sylwetki. Sporo osób jednak zadaje sobie pytanie: "w jaki sposób jej się trzymać, skoro codziennie chodzimy do szkoły, czy pracy?" Odpowiedź na nie jest prosta-wystarczy chcieć i każdy da radę.

Pracując dziennie po 8 godzin, każdy z nas ma ustawowo 20 minut przerwy i w zupełności wystarczy to na zjedzenie nawet dużego posiłku ponad 1000 kcal. Jednak powstaje problem i pytanie: "w jaki sposób zabrać ten posiłek ze sobą do pracy?" "Należy jeść zimne posiłki?" Zabrać ze sobą posiłek można w prosty sposób. Wystarczy przygotować go np. wieczorem lub jeżeli komuś tak wygodniej, to rano i złożyć w pojemnik. Pojemniki na żywność kupić można za kilkadzieścia złotych w zasadzie wszędzie. Ważne, żeby były hermetyczne, zamykane szczelnie. Wtedy zabrać ze sobą możemy w zasadzie wszystko, to co możemy zjeść w domu, np. posiłek obiadowy, zupę, omlet, jajecznicę, pieczywo, warzywa, owoce, czy płatki owsiane z dodatkami. Kwestia tylko tego, na co mamy ochotę w danej chwili.

Nie ma konieczności podgrzewania posiłków w pracy. Bez problemu można jeść zimne mięso, ryby, jajka, ryż, czy ziemniaki. Jest to tylko i wyłącznie kwestia przyzwyczajenia.

Więcej informacji na temat posiłków w pracy lub szkole znajdziesz w tym oto artykule: https://www.sfd.pl/[ART]_CO_JEŚĆ_GDY_JESTEŚMY_W_SZKOLE/PRACY__strona_1_i_20-t525889.html



Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14678 Napisanych postów 53199 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400739
Witaj,
przecież w dziale w którym założyłeś temat masz przepisów od groma. To na co jeszcze liczysz? Że ktoś za Ciebie przeglądnie i wybierze coś dla Ciebie?

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Na jutro mam ryż, mięso mielone z szynki, cukinia pieczarki i passata do tego, dzisiaj miałem serek wiejski z warzywami, wczoraj kanapkę z piersią.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 201 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2944
Ryz kurczak brokuł i oliwa z oliwek 15g :)
A tak serio wszystko co Ci przyjdzie do glowy, na co masz ochote, jakie masz warunki by przechowywac/podgrzac.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 124 Wiek 30 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 6599
Długii
Ryz kurczak brokuł i oliwa z oliwek 15g :)
A tak serio wszystko co Ci przyjdzie do glowy, na co masz ochote, jakie masz warunki by przechowywac/podgrzac.


Warunki to są różne, lodówka i mikrofala jest. Zależy czy w pole idę czy nie bo w woju robię.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 124 Wiek 30 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 6599
georgu
Witaj,
przecież w dziale w którym założyłeś temat masz przepisów od groma. To na co jeszcze liczysz? Że ktoś za Ciebie przeglądnie i wybierze coś dla Ciebie?
nie liczę, że ktoś przeglądnie i mi poda tylko swoje przepisy co ludzie robią sobie do pracy.


Zmieniony przez - massek1993 w dniu 2018-12-06 10:31:24
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 164 Napisanych postów 201 Wiek 4 lata Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 2944
Na zimno mozna robic wiele rzeczy na slodko, od jakiśch twarogow z owocami i sosami zero z makaronem, po prostu co Ci tylko sie uda zrobic i bedzie Ci smakowało, nie ma czegoś takiego, że to danie jest bardziej fit, a to mniej. Liczy się jakość produktów, czyli wybierasz te najmniej przetworzone, dwa zliczasz makro, żeby nie byly to same wegle, czy samo bialko, a najlepiej zbilansowany posiłek i po prostu robisz to w takiej ilości jaka ci potrzebna :D Ja np. pracuje w restauracji i wiem, że mi kucharki elegancką jajecznice z 5 jaj zrobią, więc biore ze sobą jedynie pieczywo pełnoziarniste i kawalek karkówki w środku i mam jeden ze swoich 3 posiłków gotowy :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 124 Wiek 30 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 6599
Dzięki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Wiek 42 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 292
Grunt to przede wszystkim właściwa organizacja.

Też jestem mocno zabiegany i często nie ma mnie w domu po 10...14h, a zdarza się tak pracować przez 7 dni w tygodniu. Mimo tego znajduję czas i dla dzieci i na przygotowanie sobie posiłków, treningi i właściwy odpoczynek.

Mam pewne utarte do bólu schematy jeśli chodzi o przygotowanie posiłków. W dni nie treningowe (przed albo po pracy) przygotowuję na szybko typowe posiłki czyli jakieś mięso (duszone, pieczone, sznycelki, pulpety), miks duszonych warzyw i ryż albo drobno ziarniste kasze z torebek (nie mogę jeść kasz grubo ziarnistych). Porcjuję na cztery posiłki (dwa dni, dwa posiłki "obiadowe" dziennie). Czas spędzony na gotowaniu nie przekracza 1.5h. Jeśli mam czas to na śniadanie na szybko jajecznica albo sadzone z pomidorkami i cebulką (uwielbiam), w ostateczności szejk białkowy. Kolacja to zawsze szejk białkowy z dodatkiem owoców jeśli mam ochotę na słodkie.

W dni treningowe "obiadki" czekają gotowe :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 3 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 26
Znalazłem w necie i zrobiłem ten przepis na drugie śniadanie do pracy i żałowałem że zabrałam tylko 3 sztuki.
Pikantny ketchup Kotlina faktycznie pasuje tu rewelacyjnie.

Wytrawne muffiny:
http://kuchnia-smaku.pl/wytrawne-muffiny-zamiast-kanapek-lub-obiadu-ala-pizza-sprawdzony-super-przepis/

i zamiast żółtego sera dałem ser mozarella light tarty na dużych oczkach:



Zmieniony przez - DanielNowakos w dniu 2019-02-14 14:30:40
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Najlepszy blog listopada-glosowanie

Następny temat

Tzw.Zapiekanka

WHEY premium