Live By The Gun Die By The Gun
...
Napisał(a)
ze składu wynika ze to raczej dobre białko,a w jakiej cenie kg tego białka??
...
Napisał(a)
Znalazłem kilka informacji o białku PROLIANT 8200 na stronie dystrybutora w Poznaniu. Swoją drogą u mnie też sprzedają to "cudo" 1kg 25 zł.
PROLIANT 8200(Dawna nazwa AMP 800)
Suszony rozpyłowo koncentrat białek serwatkowych.
OPIS :
PROLIANT 8200 to w 100% naturalne białko zwierzęce i nie wymaga deklarowania w składzie surowcowym.
Posiada najlepsze z dostępnych na rynku polskim preparatów białkowych właściwości emulgujące na zimno i na gorąco. Już 0,5% dodatek skutecznie poprawia zdolności emulgujące i stabilność farszu we wszystkich etapach produkcyjnych.
PROLIANT 8200 sprawdził się jako doskonały emulgator do sporządzania emulsji ze skórek i tłuszczu drobiowego na gorąco.
W przeciwieństwie do innych preparatów białek mleka, PROLIANT 8200 charakteryzuje się doskonałymi właściwościami żelującymi, tworząc żele odporne na działanie wysokich temperatur (121ºC) o teksturze nieznacznie słabszej od B6302 BEEF PLASMA.
PROLIANT 8200 można stosować w solankach oraz dodawać na sucho do kutra po uwodnieniu mięsa, a przed dodaniem tłuszczu. Dodany na sucho do mieszarki lub masownicy wymaga dłuższej obróbki mechanicznej w porównaniu z białkami roślinnymi lub skrobiowymi.
Powoduje rozjaśnienie barwy produktu gotowego, co jest bardzo pożądane w wyrobach z mięsa drobiowego i pasztetach.
W solankach jest całkowicie rozpuszczalny i nie ulega sendymentacji. W początkowej fazie sporządzania solanki unosi się na powierzchni. Zalecane jest wstępne uwodnienie preparatu. Nie powoduje zwiększenia lepkości oraz nie zatyka igieł nastrzykiwarek.
Doskonałe efekty osiąga się stosując PROLIANT 8200 do produkcji pasztetów, a szczególnie pasztetów sterylizowanych, gdzie uzyskuje się bardzo dobre zemulgowanie, znakomitą smarowność i zminimalizowanie ryzyka wystąpienia galarety i złogów tłuszczu w gotowym wyrobie.
Optymalne dozowanie PROLIANT 8200 do większości produktów wynosi około 1% gotowego wyrobu.
PROLIANT 8200 doskonale uzupełnia właściwości funkcjonalne większości dostępnych na rynku krajowym preparatów białkowych i karagenowych.
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA
· wędliny drobno i średniorozdrobnione
· wędliny z całych mięśni
· wyroby garmażeryjne
· wyroby z mięsa drobiowego
· wędliny o niskiej zawartości tłuszczu
· odżywki dietetyczne
· sosy
· zupy
· zabielacze do kawy
· majonezy
· jogurty
· wyroby cukiernicze
· desery mrożone
· zamiennik albuminy jaj i kazeinianów
Reszta tak jak podał Azart.
PROLIANT 8200(Dawna nazwa AMP 800)
Suszony rozpyłowo koncentrat białek serwatkowych.
OPIS :
PROLIANT 8200 to w 100% naturalne białko zwierzęce i nie wymaga deklarowania w składzie surowcowym.
Posiada najlepsze z dostępnych na rynku polskim preparatów białkowych właściwości emulgujące na zimno i na gorąco. Już 0,5% dodatek skutecznie poprawia zdolności emulgujące i stabilność farszu we wszystkich etapach produkcyjnych.
PROLIANT 8200 sprawdził się jako doskonały emulgator do sporządzania emulsji ze skórek i tłuszczu drobiowego na gorąco.
W przeciwieństwie do innych preparatów białek mleka, PROLIANT 8200 charakteryzuje się doskonałymi właściwościami żelującymi, tworząc żele odporne na działanie wysokich temperatur (121ºC) o teksturze nieznacznie słabszej od B6302 BEEF PLASMA.
PROLIANT 8200 można stosować w solankach oraz dodawać na sucho do kutra po uwodnieniu mięsa, a przed dodaniem tłuszczu. Dodany na sucho do mieszarki lub masownicy wymaga dłuższej obróbki mechanicznej w porównaniu z białkami roślinnymi lub skrobiowymi.
Powoduje rozjaśnienie barwy produktu gotowego, co jest bardzo pożądane w wyrobach z mięsa drobiowego i pasztetach.
W solankach jest całkowicie rozpuszczalny i nie ulega sendymentacji. W początkowej fazie sporządzania solanki unosi się na powierzchni. Zalecane jest wstępne uwodnienie preparatu. Nie powoduje zwiększenia lepkości oraz nie zatyka igieł nastrzykiwarek.
Doskonałe efekty osiąga się stosując PROLIANT 8200 do produkcji pasztetów, a szczególnie pasztetów sterylizowanych, gdzie uzyskuje się bardzo dobre zemulgowanie, znakomitą smarowność i zminimalizowanie ryzyka wystąpienia galarety i złogów tłuszczu w gotowym wyrobie.
Optymalne dozowanie PROLIANT 8200 do większości produktów wynosi około 1% gotowego wyrobu.
PROLIANT 8200 doskonale uzupełnia właściwości funkcjonalne większości dostępnych na rynku krajowym preparatów białkowych i karagenowych.
MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA
· wędliny drobno i średniorozdrobnione
· wędliny z całych mięśni
· wyroby garmażeryjne
· wyroby z mięsa drobiowego
· wędliny o niskiej zawartości tłuszczu
· odżywki dietetyczne
· sosy
· zupy
· zabielacze do kawy
· majonezy
· jogurty
· wyroby cukiernicze
· desery mrożone
· zamiennik albuminy jaj i kazeinianów
Reszta tak jak podał Azart.
...
Napisał(a)
SOG za art Jeszcze ktos mogl by pasze dla świn przetestowac A co do tego PROLIANT 8200 to wrzuc na allegro i zobaczymy jak bedzie schodzilo, moze jeszcze zarobisz troche
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Domer, Proliant 8200 to jeszcze nic, widziałem Hydrolizat Białka Wieprzowego 92% P1301 (do wzmacniania i pogłębiania smaku mięsa). Myślę że na Allegro to mógłby być prawdziwy HIT
...
Napisał(a)
widziałem że ktoś tanio sprzedawał białko 92% :D
udało mi sie wymienić z gościem który to sprzedaje pozytywami bez kupna tego białka...
pod tym względem jest ok :D
udało mi sie wymienić z gościem który to sprzedaje pozytywami bez kupna tego białka...
pod tym względem jest ok :D
Pozdrawiam
Poprzedni temat
sposob na kreatyne
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- ...
- 87
Następny temat
Kreatyna jak dawkować?????
Polecane artykuły