...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Z wyjątkiem ostatniego posiłku, to może być. Po co takie ładowanie węglowodanów?Istotne jest urozmiacenie diety. Jak będziesz dodawal ryby, podroby, wieprzowinę, wolowinę, oliwę z oliwek, olej kokosowy, różne kasze, to będzie ok.
Zmieniony przez - domer w dniu 2018-06-18 00:19:23
Zmieniony przez - domer w dniu 2018-06-18 00:19:23
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
No nie wiem jak wejdzie Ci 200g makaronu, chyba ze to 200g juz ugotowanego.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Poza tym, posiłki powinny być smakowite, a makaron z przecierem pomidorowym to raczej jedzenie na siłę, żeby tylko dostarczyć.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Istotna jest również kwestia urozmaicania. W Twojej diecie brakuje kwasów tłuszczowych omega-3, jak wygląda kwestia spożycia warzyw?
...
Napisał(a)
Za ten ostatni posiłek wrzuciłem puszkę tuńczyka + chleb żytni. Co do warzyw do kurczaka z ziemniakami czasem robię sałatkę z pomidorem, ogórkiem, cebulą, papryką. Z racji, że mało ryb jadam (prawie wcale :D ) to do każdego posiłku wjeżdża 1 kapsułka omega3
...
Napisał(a)
Tuńczyk z puszki to akurat kiepskie rozwiązanie . Stawiaj na świeże ryby . Sporadycznie można wrzucić
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
nie wiem z jakiej tam omegi korzystasz ale tez nie ma co przesadzac. 1-2g dziennie epa z dha spokojnie wystarczy
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Większość suplementów omega 3 nie zawiera zbyt wiele EPA i DHA, więc 4-5 posiłków może nawet nie wyjść tyle
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tak naprawdę istnieje bardzo mało godnych polecenia suplementów omega-3, dodatkowo są dość drogie. Już lepiej dorzucić śledzia, sardynke, szprotkę czy pstrąga raz na jakiś czas. załóżmy x2 w tyg. do tego dorzucić dwie łyżki siemia lnianego dziennie, co po konwersji do EPA i DHA daje nam ok. 450mg kwasu dokozaheksaenowego i eikozapentaenowego, dodatkowo zawierają spore ilości lignanów, które wykazują silne działanie antyoksydacyjne. A ten tuńczyk dostarczy więcej rtęci niż omega-3, po obróbce tych kwasów tłuszczowych będzie niewiele, tyle co nic. Moja wypowiedź nie oznacza tego, że nie można już nigdy zjeść tuńczyka, bo nabawisz się nowotworów, chodzi i rozsądne wybieranie na co dzień.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-06-19 16:27:46
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-06-19 16:27:46
Polecane artykuły