...
Napisał(a)
Dość popularne są kabanosy z kurczaka Konspol, które ponoć w składzie (tak jest napisane na opakowaniu) zawierają tylko mięso z kurczaka, sól, przyprawy, osłonka barania. Czy to możliwe, że nie zawierają żadnych azotanów, azotynów czy innych konserwantów, glukozy itd.? Z tego co widziałam są to jedyne wędliny, które mają tak idealny skład - zastanawiam się, czy producent nie ukrywa czegoś, nie pisząc o tym na etykiecie produktu. Żadne inne wędliny nie są tak idealne pod względem składu jak powyższe kabanosy.
...
Napisał(a)
Czy popularne to nie wiem, jak skład jest czytelnie podany to taki jest i się nie ma co doszukiwać czy producent tam aby nie dodaje czegoś po kryjomu, w razie kontroli to by był strzał w kolano więc skład zapewne jest zgodny z opakowaniem.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Zauważyłam, że po zjedzeniu tych kabanosów czuje pieczenie w przełyku - dziwne to jest, nie wiem z czego to może wynikać, dlatego pomyślałam, że może są tam dodane jakieś substancje, które powodują u mnie pieczenie w przełyku.
...
Napisał(a)
Nie wiem, czy jak zgaga, ale czuję pieczenie w gardle, takie to jest dziwne uczucie. Robię sobie te kabanosy na śniadanie i po prostu gotuję je na wodzie, do tego pomidor i tyle.
...
Napisał(a)
Kiepski posiłek, pomidor z kabanosem. Zazwyczaj udzielam Ci wyczerpujących wypowiedzi, zresztą nie tylko ja bowiem w tym przypadku nie wiem co może Ci dolegać. Jeśli czujesz dziwne dolegliwości tylko i wyłącznie po tym produkcie to po prostu go nie jedz..
Czemu gotujesz kabanosy?
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-12-29 15:37:08
Czemu gotujesz kabanosy?
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-12-29 15:37:08
...
Napisał(a)
Mięso poddane dość znacznej obróbce, Ty poddajesz kolejnej, mimo że nie ma takiej konieczności. Odnośnie składu, to mięso wędzone bez azotanów miałoby brzydki brązowo-czarny kolor. Poza tym istniałoby znaczne ryzyko zatrucia jadem kiełbasianym. Sugeruje spytać o to producenta.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
dudeeKiepski posiłek, pomidor z kabanosem. Zazwyczaj udzielam Ci wyczerpujących wypowiedzi, zresztą nie tylko ja bowiem w tym przypadku nie wiem co może Ci dolegać. Jeśli czujesz dziwne dolegliwości tylko i wyłącznie po tym produkcie to po prostu go nie jedz..
Czemu gotujesz kabanosy?
Dlaczego kiepski posiłek? Jem kabanosy z pomidorem jako śniadanie białkowo-tłuszczowe - dlaczego uważasz takie śniadanie za kiepskie?
Gotuję takie kabanosy, bo po prostu smakują mi takie gotowane, dodatkowo są ona wtedy na ciepło.
domerMięso poddane dość znacznej obróbce, Ty poddajesz kolejnej, mimo że nie ma takiej konieczności. Odnośnie składu, to mięso wędzone bez azotanów miałoby brzydki brązowo-czarny kolor. Poza tym istniałoby znaczne ryzyko zatrucia jadem kiełbasianym. Sugeruje spytać o to producenta.
Nawet jak jadłam te kabanosy prosto z paczki, bez poddawania ich kolejnej obróbce to odczuwałam pieczenie w przełyku.
Czyli dobrze myślę, że te kabanosy mają jakieś dodatki, konserwanty w składzie, które nie są ujawnione na opakowaniu.
Poprzedni temat
Chleb żytni - Lidl
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- ...
- 112
Następny temat
Dieta redukcyjna do oceny, 96kg
Polecane artykuły