SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BlueberryGirl - pytania dietetyczne

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 156856

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 69 Napisanych postów 631 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 17483
pasta bialkowa? jak ja robisz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
Dość popularne są kabanosy z kurczaka Konspol, które ponoć w składzie (tak jest napisane na opakowaniu) zawierają tylko mięso z kurczaka, sól, przyprawy, osłonka barania. Czy to możliwe, że nie zawierają żadnych azotanów, azotynów czy innych konserwantów, glukozy itd.? Z tego co widziałam są to jedyne wędliny, które mają tak idealny skład - zastanawiam się, czy producent nie ukrywa czegoś, nie pisząc o tym na etykiecie produktu. Żadne inne wędliny nie są tak idealne pod względem składu jak powyższe kabanosy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Czy popularne to nie wiem, jak skład jest czytelnie podany to taki jest i się nie ma co doszukiwać czy producent tam aby nie dodaje czegoś po kryjomu, w razie kontroli to by był strzał w kolano więc skład zapewne jest zgodny z opakowaniem.
1

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
Zauważyłam, że po zjedzeniu tych kabanosów czuje pieczenie w przełyku - dziwne to jest, nie wiem z czego to może wynikać, dlatego pomyślałam, że może są tam dodane jakieś substancje, które powodują u mnie pieczenie w przełyku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Coś jak zgaga? same jesz te kabanosy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
Nie wiem, czy jak zgaga, ale czuję pieczenie w gardle, takie to jest dziwne uczucie. Robię sobie te kabanosy na śniadanie i po prostu gotuję je na wodzie, do tego pomidor i tyle.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Kiepski posiłek, pomidor z kabanosem. Zazwyczaj udzielam Ci wyczerpujących wypowiedzi, zresztą nie tylko ja bowiem w tym przypadku nie wiem co może Ci dolegać. Jeśli czujesz dziwne dolegliwości tylko i wyłącznie po tym produkcie to po prostu go nie jedz..

Czemu gotujesz kabanosy?


Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-12-29 15:37:08
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6282 Napisanych postów 76102 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755216
Mięso poddane dość znacznej obróbce, Ty poddajesz kolejnej, mimo że nie ma takiej konieczności. Odnośnie składu, to mięso wędzone bez azotanów miałoby brzydki brązowo-czarny kolor. Poza tym istniałoby znaczne ryzyko zatrucia jadem kiełbasianym. Sugeruje spytać o to producenta.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1717 Napisanych postów 27216 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 516400
Dlatego gotowanie kabanosów jest pozbawione sensu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 734 Wiek 28 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 41953
dudee
Kiepski posiłek, pomidor z kabanosem. Zazwyczaj udzielam Ci wyczerpujących wypowiedzi, zresztą nie tylko ja bowiem w tym przypadku nie wiem co może Ci dolegać. Jeśli czujesz dziwne dolegliwości tylko i wyłącznie po tym produkcie to po prostu go nie jedz..

Czemu gotujesz kabanosy?


Dlaczego kiepski posiłek? Jem kabanosy z pomidorem jako śniadanie białkowo-tłuszczowe - dlaczego uważasz takie śniadanie za kiepskie?
Gotuję takie kabanosy, bo po prostu smakują mi takie gotowane, dodatkowo są ona wtedy na ciepło.

domer
Mięso poddane dość znacznej obróbce, Ty poddajesz kolejnej, mimo że nie ma takiej konieczności. Odnośnie składu, to mięso wędzone bez azotanów miałoby brzydki brązowo-czarny kolor. Poza tym istniałoby znaczne ryzyko zatrucia jadem kiełbasianym. Sugeruje spytać o to producenta.


Nawet jak jadłam te kabanosy prosto z paczki, bez poddawania ich kolejnej obróbce to odczuwałam pieczenie w przełyku.
Czyli dobrze myślę, że te kabanosy mają jakieś dodatki, konserwanty w składzie, które nie są ujawnione na opakowaniu.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chleb żytni - Lidl

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny, 96kg

WHEY premium