Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Nie wiem kiedy było tak mówione. Być może u fit celebrytów. Pszenica durum jest lepsza pod względem jakości od zwykłej pszenicy. Kukurydza z kolei musi zostać poddana znacznemu przetworzeniu aby zrobić z niej makaron. Poza tym, jest to produkt poddawany modyfikacji genetycznej w największym stopniu.
...
Napisał(a)
Najlepiej zrób sobie sama makaron z cukinii ,ten będzie najlepszy :D ja osobiście lubię gryczany od czasu do czasu :)
...
Napisał(a)
Testy alergiczne ...niewiele mają wspólnego z prawdą. Serio. Ale każdy dysponuje swoją kasą, jak uważa.
W moim odczuciu - makaron gryczany lub żytni jest całkiem ok, w Auchanie, czy Biedronce spotkać można w fajnej promocji często 100%.
W moim odczuciu - makaron gryczany lub żytni jest całkiem ok, w Auchanie, czy Biedronce spotkać można w fajnej promocji często 100%.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
A co jest nie tak z testami alergicznymi? Dlaczego mają niewiele wspólnego z prawdą? Nie wykryją tego, że jestem uczulona na jakiś składnik?
...
Napisał(a)
Jakbym miał patrzeć na testy alergiczne to musiałbym całkowicie wykluczyć z diety jaja i twaróg . Nigdy nie miałem z tym problemów ale testy tak pokazały
1
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Otóż to...testy są niemiarodajnym elementem diagnostycznym, nawet te "dobrej jakości".
Jedne zakreślają cuda na kiju, ludzie rezygnują z glutenu, nabiału, jaj...bo (mimo ze czują się dobrze po tych produktach) wyszło im tak w teście...ludzie masakra.
Najlepszym testem, jest test domowy.
Podejrzewasz, że szkodzi Ci nabiał - wywalasz całkowicie na minimum miesiąc. Dobrze zrobić czasem dłuższą przerwę, po miesiącu, półtorej wprowadzasz twaróg/ser cokolwiek nabiałowego i obserwujesz organizm przez 72h - do tego czasu może wystąpić reakcja alergiczna, czy nietolerancja.
Tanio, bezpiecznie i bez wychodzenia z domu...
Jedne zakreślają cuda na kiju, ludzie rezygnują z glutenu, nabiału, jaj...bo (mimo ze czują się dobrze po tych produktach) wyszło im tak w teście...ludzie masakra.
Najlepszym testem, jest test domowy.
Podejrzewasz, że szkodzi Ci nabiał - wywalasz całkowicie na minimum miesiąc. Dobrze zrobić czasem dłuższą przerwę, po miesiącu, półtorej wprowadzasz twaróg/ser cokolwiek nabiałowego i obserwujesz organizm przez 72h - do tego czasu może wystąpić reakcja alergiczna, czy nietolerancja.
Tanio, bezpiecznie i bez wychodzenia z domu...
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Z tego co pamiętam, to nabiał był już eliminowany. Nie wiem jednak jak wtedy wyglądał problem z wypryskami.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Zresztą wiecznie Ci coś dolega, to chyba problem psychologiczny. Pewnie przed tym jak zaczęłaś trenować to nic Ci nie było a teraz nagle laktoza, gluten, fruktany, białka mleczne zaczęły szkodzić.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-04-25 09:59:10
Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-04-25 09:59:10
2
...
Napisał(a)
Ciągle coś eliminuje - jajka, nabiał a wypryski dalej są, dlatego zdecydowałam się na testy alergiczne. Zastanawiam się, czy to może przez hormony, które brałam przez długi czas, a teraz je odstawiłam - może to one powodują takie problemy skórne.
To nie jest problem psychologiczny, bo faktycznie mam brzydką cerę - mnóstwo zaskórników na policzkach, niby takie plamy na twarzy. Ale masz rację - zanim zaczęłam trenować było wszystko ok, cerę miałam gładziutką - czasem cos tam może na niej wyskoczyło ale tak to nie miałam z nią problemów, a jadłam wszystko. Potem, gdy schudłam, straciłam miesiączkę, weszłam w ten cały świat fit to zaczęły się problemy niestety... Aż wstydzę się pokazywać, bo mam tak brzydką cerę, dlatego tak kombinuję co tu odstawić w odżywianiu, co zmienić itd
dudeeZresztą wiecznie Ci coś dolega, to chyba problem psychologiczny. Pewnie przed tym jak zaczęłaś trenować to nic Ci nie było a teraz nagle laktoza, gluten, fruktany, białka mleczne zaczęły szkodzić.
To nie jest problem psychologiczny, bo faktycznie mam brzydką cerę - mnóstwo zaskórników na policzkach, niby takie plamy na twarzy. Ale masz rację - zanim zaczęłam trenować było wszystko ok, cerę miałam gładziutką - czasem cos tam może na niej wyskoczyło ale tak to nie miałam z nią problemów, a jadłam wszystko. Potem, gdy schudłam, straciłam miesiączkę, weszłam w ten cały świat fit to zaczęły się problemy niestety... Aż wstydzę się pokazywać, bo mam tak brzydką cerę, dlatego tak kombinuję co tu odstawić w odżywianiu, co zmienić itd
Poprzedni temat
Chleb żytni - Lidl
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- ...
- 112
Następny temat
Dieta redukcyjna do oceny, 96kg
Polecane artykuły