...
Napisał(a)
Czesc, jakie mieso wolowe polecacie do burgerow (dieta na mase). Bede robil sobie domowe hamburgery i zajadal w szkole. Mysle nad rostbefem, antrykotem i ligawa wolowa. Cos jeszcze sie nada? Nie orientuje sie w cenach (nigdy domowych zakupow nie robie) ile kosztuje kg wyzej wymienionych czesci wola? Dzieki ;).
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
najprędzej udziec będzie najtanszym wyjściem, lub zrobisz mozesz je z szynki mielonej opcja tansza.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
anubis84najprędzej udziec będzie najtanszym wyjściem, lub zrobisz mozesz je z szynki mielonej opcja tansza.
A mógłbym średnią cenę? Czy z np. z rostbefem, antrykotem, ligawa zmieszczę się 50 zł/kg? A ile kosztuje udziec wołowy ?/kg? Też jest dobry w smaku?
...
Napisał(a)
rostbef, antrykot podobnie ok 25-30 zł za kg
ligawa z dyszkę ok więcej.
ligawa z dyszkę ok więcej.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
anubis84rostbef, antrykot podobnie ok 25-30 zł za kg
ligawa z dyszkę ok więcej.
Hmm, rostbef i antrykot wołowy tak tanio - chyba, ze z kością? Bo np. w Biedronce jakiś czas temu 100g antrykot lub rostbef nie pamiętam był za 4,5 zł czyli 1 kg to 45 zł. Ale zmieścić się do 50 zł/kg bez kości powinienem z tymi 3 częściami woła w sklepach lokalnych ew. w marketach?
Zmieniony przez - xChristmas w dniu 11/26/2017 1:21:33 PM
...
Napisał(a)
Ale jak patrzysz na paczkowany taki już typowy na stejki to jest inna bajka on zawsze bedzie droższy niektóre są dojrzewające i szkoda na burgera takie mięso dać szykowane na stejki.
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-11-26 13:37:11
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2017-11-26 13:37:11
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Na burgery kupuje najtańsze mięso wołowe "pieczeniowe". Jest tanie, kotleciki robię tylko z dodatkiem pieprzu i soli. Smaczne wychodzą, a dodam, że tego typu mięso wołowe do niczego innego się nie nadaje. Nawet w gulaszu robi się kapciowate.
Potwierdzam co mówi Anubis antrykot czy rostbef szkoda mielić na burgery. Z drugiej strony jak to się mówi "kto bogatemu zabroni", przecież nawet można z polędwicy. Tak czy inaczej raczej polecam kupno świeżego a nie paczkowanego mięsa.
Potwierdzam co mówi Anubis antrykot czy rostbef szkoda mielić na burgery. Z drugiej strony jak to się mówi "kto bogatemu zabroni", przecież nawet można z polędwicy. Tak czy inaczej raczej polecam kupno świeżego a nie paczkowanego mięsa.
Polecane artykuły