Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Skoro pasje Ci codziennie ta sama ilość kcal, to śmiało możesz zmienić w ten sposób. Nie jest to takie istotne. Szczególnie, że jak sam piszesz różnie to bywa z treningami.
...
Napisał(a)
Witam ponownie. Moi drodzy przez ostatnie kilka miesięcy od braku mojej aktywności w tym temacie byłem na opisanej diecie... Zauważyłem jednak ostatnio, że mój organizm się zatrzymał, doszło jednak do lekkiego nabrania masy, ale w końcowej fazie również tłuszczu. Zdecydowałem, że teraz zrobię lekką redukcję. Skupię się głównie na treningach aero i wydolnościowych jednak dieta będzie tutaj mimo wszystko najważniejsza.
Czy na początku jak zejdę w diecie o 15% kcal obcięty z węglowodanów będzie ok? Czy jeszcze bardziej obciąć węglowodany a je w jakimś stopniu uzupełnić tłuszczem z np. orzechów?
Zmieniony przez - Wojcieszko87 w dniu 2017-06-04 22:55:24
Czy na początku jak zejdę w diecie o 15% kcal obcięty z węglowodanów będzie ok? Czy jeszcze bardziej obciąć węglowodany a je w jakimś stopniu uzupełnić tłuszczem z np. orzechów?
Zmieniony przez - Wojcieszko87 w dniu 2017-06-04 22:55:24
...
Napisał(a)
Wrzuć obecny system jedzenia https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 2-3 dni do wglądu, bo cięzko doradzać bez oględzin obecnej diety.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
A przypomnisz co działo się do tej pory, ćwiczyłeś, nie ćwiczyłeś? Wspomniałeś o braku aktywności (z powodu rekonwalescencji, czy innego?)
Wrzuć moze też zdjęcie do wglądu.
Wrzuć moze też zdjęcie do wglądu.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Cały czas regularnie ćwiczę. Trening obwodowy 3x tydzień. Sylwetka od ostatnich zdjęć właściwie się nie zmieniła. Jedynie jak mierzę fałdkę na brzuchu to widzę, że jest 2 mm więcej. Dlatego stwierdziłem, że w okresie wakacyjnym postaram się to lekko zredukować, a trening konkretnie na masę zacznę ponownie we wrześniu. Waga od 3 miesięcy również stoi w miejscu.
Zmieniony przez - Wojcieszko87 w dniu 2017-06-05 10:36:05
Zmieniony przez - Wojcieszko87 w dniu 2017-06-05 10:36:05
...
Napisał(a)
Rzeczywiście można delikatnie podciąć, ale uważam, że to kwestia kilku tygodni i brzuch się odsłoni, a później budowanie dobrej jakości masy.
I jadasz obecnie tak jak wyżej?
To albo utniesz kalorii, albo dodasz aktywności, ew. włączyć można rotację węglowodanami na DNT i DT
I jadasz obecnie tak jak wyżej?
To albo utniesz kalorii, albo dodasz aktywności, ew. włączyć można rotację węglowodanami na DNT i DT
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Jadam dokładnie tak jak w powyższej diecie. Nie ma od tego żadnych odstępstw tak samo jak od treningu.
Myślałem o obcięciu lekko węglowodanów z diety, ale tak jak piszesz zrobić to tylko w dni nietreningowe czy również w treningowe i o ile % obciąć?
Druga sprawa, że zazwyczaj do tego wszystkiego jeszcze po treningu wypijam 30g białka, czy to mam sens na redukcji czy już tego nie robić?
Zmieniony przez - Wojcieszko87 w dniu 2017-06-05 11:08:09
Myślałem o obcięciu lekko węglowodanów z diety, ale tak jak piszesz zrobić to tylko w dni nietreningowe czy również w treningowe i o ile % obciąć?
Druga sprawa, że zazwyczaj do tego wszystkiego jeszcze po treningu wypijam 30g białka, czy to mam sens na redukcji czy już tego nie robić?
Zmieniony przez - Wojcieszko87 w dniu 2017-06-05 11:08:09
...
Napisał(a)
Możesz sobie ująć 10-15% z węgli w DNT i zobaczyć co będzie się działo, albo dodać np. interwały.
A co do białka, uzupełniasz proch, jak brakuje go w diecie, to nie jest magiczny produkt, który na redu jest potrzebny.
Więc nie ma potrzeby. Ew. dodać jak wyżej wspomniałam - w momencie braków w diecie.
A co do białka, uzupełniasz proch, jak brakuje go w diecie, to nie jest magiczny produkt, który na redu jest potrzebny.
Więc nie ma potrzeby. Ew. dodać jak wyżej wspomniałam - w momencie braków w diecie.
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Poprzedni temat
Makroskładniki w diecie
Następny temat
Dieta redukcyjna 70kg (keto)
Polecane artykuły