SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja tkanki tłuszczowej

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3026

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
MisterFrodo
No to przecież makro z tego gotowca jest takie jak mi Niebieska poleciła :P Tzn. brakuje 30g tłuszczu, ale to nadrobię orzechami. A czy coś się stanie albo spowolni to mój rozwój jeśli ograniczę warzywa z gotowca?



Zmieniony przez - MisterFrodo w dniu 2017-04-03 20:41:36



Skoro brakuje 30g tłuszczu,to jakim cudem może być kaloryczność ta sama ;>?

Warzyw masz od groma, jakie chcesz, nie kieruj się tym gotowcem, możesz go podrasować i zorbić z niego jeden dzień i wymieniać co jakiś czas, ale nie że to będzie Twoja baza i tylko to
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12112
Może być tak:







Zmieniony przez - MisterFrodo w dniu 2017-04-07 15:18:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12112
Szukam pomysłu, co dać do ryżu, bo sam ryż z kurczakiem ohydaaaaaaa.... Obecnie dodaję pół słoika ćwikieł z chrzanem :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Te rolmopsy średnio. W zalewach często jest sporo cukru etc.
Jak wymieniasz te produkty, jadasz warzywa?
Do ryżu mozesz dodać wszystko właściwie, szukaj inspiracji na dziale KUCHNIA SFD.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12112
Według etykiety mają 0.4g tłuszczu na każde 100g zawartości więc chyba tragedii nie ma? :P

Kurczaka będę zamieniał na wołowinę, kaczkę albo cokolwiek.

Za bardzo nie wiem, jak zamieniać, ale w tej kwestii jeszcze doczytam :D


Warzywa kupuję mrożone i robię ok. pół opakowania do obaidu.


Zmieniony przez - MisterFrodo w dniu 2017-04-07 15:52:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 30 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 391
Pamiętaj, że kurczak i wołowina to względne stwierdzenie. W ich skład wchodzą najróżniejsze części ciała mające diametralnie inne proporcje odżywcze. Tak więc karkówę na łopatkę czy szynkę wieprzową zdecydowanie można "zamienić" niż antrykot na boczek lub pierś z indyka.

Rolmopsy, owszem mogą okazać się dobrym posiłkiem, ale przyrządzonym najlepiej w warunkach domowych: Śledzie z cebulą to prozdrowotny posiłek szczególnie w postaci śniadania czy II posiłku przy odpowiednio zachowanych posiłkach w ciągu dnia. Zarówno zawierają NNKT jak EPA i DHA - Omega 3 jak i cebula będąca "naturalnym antybiotykiem" - przeciwbakteryjna / Wit B / Glukozynolaty :)




Zmieniony przez - Van19Yuri w dniu 2017-04-07 18:37:51

Profesjonalne i Indywidualne układanie planów dietetycznych, edukacja na temat systemów żywieniowych, prawidłowego funkcjonowania organizmu, jak i plany treningowe dopasowane do każdego celu :)

Grupa FB: "Poradnia Dietetyczna Dla Wszystkich" Dieta / Trening: e-mail: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12112
Ok, dzięki, to pierś z kurczaka czym mogę zastąpić? I czy zwiększenie białka w diecie poprzez jedzenie więcej mięsa, da jakieś plusy? :P

Jeszcze jedno pytanie. Czy takie domowej roboty sosy np. do ryżu mogę jeść?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12194 Napisanych postów 22039 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627632
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Jeśli chodzi o białko zapraszam tutaj: https://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html#post1

A plusów, właściwie tylko ten, że "dłużej" jest się najedzonym, ale sądzę, że jest to nieekonomiczne. Nie ma sensu ładować w siebie więcej białka.



Jeśli chodzi o sosy:
http://potreningu.pl/articles/1674/zdrowe-i-kolorowe--sosy--doskonaly-sposob-na-urozmaicenie-diety
http://potreningu.pl/articles/1012/sosy-na-zimno--zdrowy-i-smaczny-dodatek-do-mies-i-warzyw
https://www.sfd.pl/Kilka_prostych_przepisow_na_niskokaloryczne_sosy_do_potraw.-t508143.html

Tutaj kilka podpowiedzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 12112
Czy to możliwe, żebym miał uczulenie na wszystkie orzechy? Jem teraz włoskie.

Sos nie wiem, z czego się składa. Moi rodzice uwielbiają robić sosy i mogę od nich brać ;]


Zmieniony przez - MisterFrodo w dniu 2017-04-14 20:22:36
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

4 posiłki dziennie plus + przekąski

Następny temat

Węglowodany przed interwałami?

WHEY premium