Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
cześć :)
Ktoś się orientuje czy bezglutenowe płatki owsiane np. firmy PROVENA są tak samo wartościowe jak płatki owsiane górskie?
warto je jeść czy odpuścić sobie?
Pozdrawiam !
Szacuny
4
Napisanych postów
34
Wiek
29 lat
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
3139
Jeśli chodzi o płatki PROVENA to są spoko, aczkolwiek jeśli szukasz czegoś konkretniejszego to firma PIĘĆ PRZEMIAN ma kilka rodzajów płatków owsianych bg - jumbo, najmniej przetworzone oraz zwykłe - czyli takie jak PROVENA. Co do chleba, osobiście polecam piec swój bo niestety każdy pakowany chleb będzie miał w sobie tej chemii trochę aby mógł leżeć na półce kilka miesięcy. Sama jak skończę zapas planuję zakup maszyny bo i taniej wyjdzie upiec jak kupić. Jeśli masz jakieś pytana to wal, 22 lata na tej diecie jestem ;)
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
wojo zmc
Zamiast owsianych możesz też dać jaglane bardzo dobry zamiennik .
Pozdrawiam
dzięki za radę! :) szukałem w sklepach i niestety wszystkie płatki jaglane zawierają śladowe ilości glutenu, więc odpadają, a szkoda bo są zdecydowanie tańsze od owsianych bezglutenowych, które kosztują 15zł za 500g
Zmieniony przez - danzel w dniu 2014-10-04 17:27:53
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
wyczytałem, że płatki ryżowe są bardzo przetworzone, więc zostanę jednak przy tych owsianych bezglutenowych, mam nadzieję, że one nie są zbytnio przetworzone
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3779
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68505
A masz jakieś problemy trawienne, problemy z tarczycą, schorzenia o niewiadomym pochodzeniu?
Stać Cię na takie drogie pieczywo? (sobie odpowiedz)
Gluten szkodzi tylko jakiemuś %-owi ludzi, więc jeśli jesteś w grupie tych, którym jednak nie szkodzi, to nie odczujesz żadnej różnicy i na pewno nie przyspieszy to redukcji.
Jeśli natomiast Twój organizm "nie lubi" glutenu, to możesz odczuć poprawę samopoczucia, a nawet łatwiej schudnąć...
Szacuny
11
Napisanych postów
79
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
4840
Avvaer
Czy uważacie że pieczywo bezglutenowe to dobry pomysł przy diecie redukcyjnej ? Bo zastanawiam się czy warto nim zastąpić pieczywo ciemne.
Jak nie masz alergii to czym się przejmujesz ? Na te chlebki bezglutenowe, Św. Hildegardy i inne to bym uważał. Poczytaj dokładnie etykiety bo zazwyczaj jest tam cała lista dziwnych dodatków. Bierzesz do ręki taki bochenek i jak ściśniesz, to zostaje z tego żałosny kawałek watoliny.