Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3778
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68501
To bardzo dobrze, że tarczyca była w normie, ale lepiej nie przeciągać redukcji zbyt długo, bo w którymś momencie może się coś podziać... czas ma tu znaczenie, bo organizm próbuje zachować równowagę, ale nigdy nie wiadomo, jak długo da radę.
Poza tym ogólnie bardzo dobrze wyglądasz, więc nie ma co popadać w jakiś perfekcjonizm i zwalczać po trupach każdą mini fałdkę. Sam pisałeś, że skóra na brzuchu nie jest idealna ze względu na wcześniejsze Twoje rozmiary - być może żadna, najdłuższa i najmocniejsza redukcja nie spowoduje, że on będzie całkiem idealnie wyglądać... Takie rzeczy potrafi w 100% zniwelować jedynie chirurg.
Patrz na ogół sylwetki, nie skupiaj się tak na jednej rzeczy, bo naprawdę wystarczy, żeby ten brzuch był na 95% dobry, ale żebyś nie zabrnął przez niego w jakieś problemy zdrowotne.
Szacuny
984
Napisanych postów
2953
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
94266
zauwazylem dziwne bole pod lewym zebrem, zaparcia bulgotanie, przelewanie. Zaczelo sie jakby po dodaniu na sniadanie platkow owsianych, zytnich, orkiszowych. Ostatnio bylem przeziebiony i wywalilem je z diety na pare dni i byla poprawa. Dzisiaj rano zjadlem i ok godz14 powtorka. Czy to moze byc przyczyna?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3778
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68501
Może. Zboża, a szczególnie surowe i pełne ziarno, mogą powodować rozmaite problemy trawienne. Najczęściej owies i żyto, bo mają dużo fruktanów, błonnika i substancje antyodżywcze. Nawet po obróbce termicznej może być problem z tego typu rzeczami.
Najbezpieczniejsze dla przewodu pokarmowego są pełne ziarna zbóż po fermentacji, czyli chleby na naturalnym zakwasie. Tam związki antyodżywcze są w dużej mierze zneutralizowane przez bakterie, a cukry powodujące nadmierną fermentację - są przez te bakterie rozłożone...
Jeśli pełnoziarnisty makaron by Ci szkodził, a zwykły nie - najprawdopodobniej szkodzą Ci fruktany. Jeśli po obydwu coś się dzieje, to już można podejrzewać gluten.
Jest taka możliwość, że jeśli będziesz jadł małe porcje, nie powodujące problemu - po jakimś czasie układ pokarmowy się przyzwyczai, ale nie ma na to niestety gwarancji.
Szacuny
984
Napisanych postów
2953
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
94266
witam ponownie. Od poniedzialku wchodze na plus wrzucam przykladowa mike. Oczywiscie zamiast udek bedzie tez wieprzowina, podroby i ryby. Kasza bedzie wymieniana na ryze makorony itp. Chodzi o caloksztalt. Pracuje lekko ale fizycznie, ale narazie dalem takie 0 , poniewaz jestem po redukcji pozdrawiam.
Szacuny
3035
Napisanych postów
51766
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349863
Jak będziesz urozmaicał, to nie wygląda to źle, ewentualnie te wafle ryżowe można by zmienić na co innego, ale to już szczegół.
Widzę, że masz i oliwę i lniany i kokosowy, także weź też pod uwagę, że jak kupisz butlę lnianego i będziesz tak lał po 10ml, to prędzej się zepsuje niż go zużyjesz.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-11-30 20:22:27
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
984
Napisanych postów
2953
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
94266
bede z kcal lecial w gore to bede z tluszczy dodawal... dzieki za sugestie. Mam tendencje do lapania fatu szczegolnie na brzuchu... Teraz jestem na ok 3200kcal i juz troche dol podlewa. Albo sobie wkrecam...
Zmieniony przez - kaczo w dniu 2016-11-30 20:47:46
Szacuny
984
Napisanych postów
2953
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
94266
Czy organizm po redukcji stara sie powrocic do swojego optymalnego poziomu bf? Po wejsciu na 300 kcal na plus podlewa mnie... Zawsze bylem przylany, jak trenowalem bf zawsze ok 20% teraz zjechalem na 15 ale juz sie pas powiekszyl. Micha trzymana... I nawet jak jestem na plusie czuje uczucie glodu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6269
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
To czy wróci do niego zależy od Ciebie. Jak będziesz się odżywiał i prowadził aktywność fizyczną a nie organizmu samego z siebie. Budowanie masy mięśniowej z poziomu 15% tkanki tłuszczowej nigdy nie będzie bardzo dobre jakościowo.