W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Farsz:
- 100g mięsa zmielonego (filet z kurczaka) - wcześniej przyprawione
- 50g kukurydzy
- natka pietruszki
- 100g papryki
- 30g ryżu basmatii
- 32g papieru ryżowego (wychodzi z mojego 4 kółka)
Przygotowanie:
Ryż ugotować jak na opakowaniu.
Filet zmielić, przyprawić wedle smaku u mnie (słodka papryka, bazylia, czosnek granulowany, pieprz, sól, trochę przyprawy do kurczaka, kurkuma). Podsmażyć na patelni ( u mnie bez tłuszczu, ale można dać trochę masła klarowanego / oleju kokosowego)
Gdy ryż wystygnie dodać mięso, kukurydzę, natkę pietruszki (posiekaną), paprykę (pokrojoną w kostkę) - wymieszać porządnie, by wszystkie składniki się połączyły.
Papier ryżowy namoczyć bezpośrednio pod bieżącą wodą (nie żałować ) w każdy placek (mokry) zawijać farsz i formować roladki, aż do "zlepienia się" papieru.
Smacznego
Ps. W makro nie wliczałam papryki
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Ommm, ommm, omm
Przygotowanie: (czekoladki)
Mleczko kokosowe połączyć ze stevią , białkiem oraz kakao, dobrze wymieszać. Dodać około 60g mleka ( u mnie 1,5%) i żurawinę (wcześniej pokroić ją na pół). Całą masę przełożyć do plastikowych foremek.
Dać do zamrażalnika na około 30-50min.
Smacznego !!
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Wersja bardziej wypasiona
Przygotowanie:
Mleczko kokosowe połączyć z miodem, kakao oraz wheyem. Żurawinę i migdały przekroić na pół. Dodać wody z mleczka kokosowego (lub mleka 1,5%). Całość wylać na blachę, wcześniej wyłożoną papierem.
Zamrozić na około 40-50min.
Ps. Brak w makro miodu
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-09-11 15:21:50
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Kaloryczne w kosmos, ale...wliczyć w makro i bez problemu
Przygotowanie:
Cały sezam (u mnie 300g) podsmażamy na suchej patelni, delikatnie, aż się zarumieni. Nie można doprowadzić do przypalenia, bo wtedy wychodzi kwaśna.
Całość przesypujemy do blendera i miksujemy. Ja musiałam na raty, bo kiepskiej jakości blender. Gdy masa będzie już dość "sypka" dodajemy miodu ( po 2 łyżeczki) i blendujemy dalej, mieszamy, żeby masa się nie przyklejała do ścian blendera. Dodajemy resztę miodu. Mieszamy nadal. Dodać kilka łyżeczek wody, tak by masa stała się bardziej kleista.
Taką masę nakładamy na formę sylikonową.
Ja zrobiłam dwie wersje białką bez niczego i ciemną (dodałam kakao oraz orzechy nerkowca rozdrobione) wymieszać i przełożyć do formy sylikonowej.
Później na 30 min do lodówki i można pałaszować
U mnie wyszło 6 sztuk.
1 sztuka to około 12,4g białka, 9,9g tłuszczy oraz (O ZGROZO%)!) 31,2g tłuszczu
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Co tu tak mało osób? przecież to świetny dziennik.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-09-12 21:20:01
MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html
Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]
Pełnoziarnista tarta śliwkowa bez cukru
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- ...
- 116