SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Melwil "Endomorfik na masie - czytaj kuchnia na wypasie!"

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 9795

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 148 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52344
Poproszę przepis na te chlebki. Super blog, jedzonko prezentuje się doskonale
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 153 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3105
Ciasto identyczne jak na pizzę. Składniki: 180 g mąki pełnoziarnistej lub zwykłej (z tej drugiej wychodzi ciut lepsze) , drożdże 1/3 kostki, 10 g oleju kokosowego/rzepakowego - jaki Ci pasuje, sól, czosnek w proszku i woda. Przygotowanie: Suche składniki mieszasz w misce, dolewasz oliwy. W kubku z lekko ciepłą (nie gorącą wodą) mieszasz drożdże, wlewasz do miski i zagniatasz do uzyskania suchego ciasta (nie może się lepić) jeśli będzie mokre dodaj odrobinę mąki. Odstaw na 20 min w ciepłe miejsce, ciasto podziel na 2-3 kawałki, uformuj coś na kształt kulki i rozpłaszcz do jakiego kształtu chcesz na grubość około 1-2 cm. i zostaw do lekkiego podrośnięcia na kilka minut. Ogólnie ciasto nie może się kleić, ma być suche od mąki i puszyste. Ja robiłem na nagrzanym kamieniu w piekarniku, wychodzą najlepsze, ale na blaszce też powinno wyjść tylko musisz ją nasmarować lub jakimś papierem do pieczenia wyłożyć. Wstaw do nagrzanego na maxa piekarnika u mnie 250 stopni i piecz 6-8 min jeśli robisz na blaszce, 4-5 jeśli na kamieniu (kamień musi być wcześniej nagrzany). W każdym razie trzeba wyczuć żeby się zrumieniły ładnie. Po wyjęciu przekładamy na kratkę żeby lekko przestygło. Najlepsze są lekko ciepłe, ale na drugi dzień też dają radę. Mam nadzieję, że wyjdą smaczne :)




Zmieniony przez - Melwil w dniu 2016-07-25 11:58:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 60 Napisanych postów 148 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52344
Bardzo dziękuję
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
No faktycznie masz kuchnię na wypasie bardzo smacznie te posiłki wyglądają

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 153 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3105
missInvincible
No faktycznie masz kuchnię na wypasie bardzo smacznie te posiłki wyglądają

Troszkę kalorii mam, także musi być smacznie i ładnie :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 153 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3105
Pancakes proteinowe w polewie o smaku białej czekolady z migdałami i gorzką czekoladą - pychotaa. ! :)




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 153 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3105







Zmieniony przez - Melwil w dniu 2016-07-26 19:53:48
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4534 Napisanych postów 35806 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263181
Piękne

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 70 Wiek 25 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 18010
To w tych naleśnikach tylko jajka i odżywka? Nieźle wyszły
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 153 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 3105
ati223
To w tych naleśnikach tylko jajka i odżywka? Nieźle wyszły


Dodałem jeszcze mąkę pełnoziarnista. W każdym razie można jej mało dodać albo wcale i zamiast tego białko z prochu. Podobne wychodzą
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Weekendowe konursy z kuchnia SFD-czerwiec wyniki

Następny temat

Soczysta babka czekoladowa z batatów

WHEY premium