SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przejście z redukcji na mase.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1214

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 653
Witam, niedługo kończę redukcję i chciałem powoli przechodzić na masę tak aby jak najmniej przybrać w tkankę tłuszczową. Redukcję kończę z kcal 2200 3 razy w tygodniu trening fbw. I teraz chciałem się was zapytać jak zacząć dodawać kcal (osób z doświadczeniem). Na początku miałem plan aby przez rok dodawać co tydzień po 50 kcal, wyszłoby, że za rok kończyłbym coś około 4500 kcal. Następnym pomysłem było 100 kcal co 2 tygodnie. Ostatni pomysł dodawać kcal po 100 co tydzień jeżeli jest zastój w wadze. Co radzicie robić ? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 653
Rozumiem, dzięki za odpowiedź. A później kcal jak dodawać jeżeli mam w planach przynajmniej rok masy. Obecnie czuję wielki głód i mogę jeść bardzo dużo, ale wiadomo, że na masie będę czuł się zapchany. Co ile jaką ilość kcal proponujesz dodawać ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9051 Napisanych postów 82729 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 699742
Podaj więcej informacji o sobie .
Jak długo trwała redukcja ,jaki bf obecnie .
Wypełnij ankietę działu :
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 653
Szkielet diety wstawiam jako zdjęcie, oczywiście kcal ostatnio było mniej. Na taki wzór była robiona nie codzienna była taka sama. Redukcję zacząłem 1 marca skończę za tydzień max 2. Bf w granicach 15 %, przez ten okres zgubiłem 12 kg.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 653
Zamieszczam jeszcze zdjęcia, które wykonałem 06.06.2016, jeżeli mogą w czymś pomóc. Obecnie jest troszkę mniej tłuszczu i bardziej widoczne są zarysy mięśni brzucha.




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Pytanie jaki jest Twój poziom zero (wyliczałeś go mniej więcej?) Wiadomo, że nie oszacuje się go w 100%, ale można dzięki niemu ułożyć jakiś plan. Jeśli jesteś sporo na minusie od zerowego dodałabym (minus 10-15% od zerowego) z dnia na dzień. Na szkoleniach na których byłam, sensowne tłumaczenie tego o czym mówię jest chociażby to, że dodając jest się cały czas na redukcji...więc w rok z redu na masę przechodzić? Takie trochę bez sensu.
Wiadomo też, że mniej więcej 1-2kg się utrzymie przez jakieś3 tygodnie w organiżmie, al to poźniej spada.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 653
Jeżeli powiesz z jakiego wzoru mogę to policzyć, ostatnio liczyłem zapotrzebowanie na redukcji więc i teraz mogę. Ale sądzę, że jeśli jestem na 2200 kcal to mój poziom zero będzie w granicach 2700-2800, teraz pytanie jak radzicie do niego dojść ? I jak dodawać kcal później, nie chce się spieszyć z dodawaniem kcal, żeby się nie zatrzymać później za szybko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Wejdz chociażby tutaj https://www.sfd.pl/art/Kalkulatory/Kalkulator_kalorii_BMR-a3734.html i od puli kalorii na utrzymanie wagi odejmij 10-15%
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 653
Aby utrzymać wagę wyszło mi 3071 kcal. Tak więc odejmuje od tego 15 % o których mówiłeś i wychodzi 2610 kcal (zaokrąglam do 2600), i teraz jak radzicie iść w górę z kaloriami ? Dodam, że planuje masować rok albo nawet dłużej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Mówiłaś*
Wejść bez dodawania powoli, od razu na 2600. Na jakiś czas, 2-3 tygodnie, a później na zero i powoli dodawać.
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 38 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 653
A mogę Cię zapytać co myślisz o reverse diet ? Może warto spróbować, żeby nie przybrać zbyt szybko tkanki tłuszczowej ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Skoro i tak będziesz na ujemnym, to zalać się nie zalejesz fatem
Może Ci naciągnąć woda, co zazwyczaj mija do kilku tygodni.
Jedni reversa stosują przechodząc z redu na masę i dodają po 100kcal cały czas będąc na redukcji. Więc czy ma to sens? Można to zrobić szybciej po prostu.
Tym argumentem przekonał mnie Tadeusz na szkoleniach
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta dla dorosłych osób

Następny temat

Zywienie przedtreningowe

WHEY premium