Szacuny
0
Napisanych postów
60
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1111
Witam Panowie i oczywiście Panie :)
Kończę redukcje i czas przejść na Reverse Diet Mój zsumowany stan kalorii tygodniowy zaznaczam wynosi 12680 kcal podaje tygodniowy gdyż dni mam podzielone na dni Wysoko Węglowodanowe, Średnio i Nisko dlatego wartości w poszczególnych dniach różnią się .
Dlatego dla łatwiejszego dodawania kalorii co tydzień wybrałem sumę z całego tygodnia .
Moje pytanie dotyczy o ile mam zwiększać pułap kalorii tygodniowy o 100 kcal czy więcej ?100 kcal na 7 dni to niecałe 15 kcal dziennie .
Dzieląc bilans kaloryczny tygodniowy 12680 na 7 dni daje nam to w przybliżeniu 1811 kcal dziennie czyli dziennie mam dodawać te 15 kcal .
Proszę o konkretną odpowiedź i pomoc .
Szacuny
22
Napisanych postów
378
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
4535
lekki plus (tak do 300) a potem +100/150/tyg uwarzając na wyrzuty insuliny (nie za dużo zwłaszcza prostych cukrów na raz, poza oknem potreningowym) i jak zauważysz, że pas rośnie to w nastepnym tyg już nie dodajesz. Jak nadal urósł, to odejmujesz lub trzymasz.
Będziesz potrzebował doliczyć, sam nie wiem ile, może z 1-2cm na wode, gliko i to, że po prostu urosną Ci mięśnie a jelita będą pełniejsze, więc nie zrób się w konia.
Genialna dyskusja w temacie, w większości mimo różnic zgadza się, ze powyższe jest ok, ew. modyfikacje tego rozwiązania w zależności od klienta
Szacuny
2979
Napisanych postów
51620
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
348493
Podbij z miejsca do przybliżonego bilansu zerowego i wtedy możesz bawić się w stopniowe dokładanie, chyba że w trakcie dokładania chcesz się jeszcze docinać i jest to wliczone w zaplanowany cykl, to takie rozwiązanie będzie okej, tyle że dokładni po 15kcal będą bez sensu, do końca następnego roku nie dojdziesz do docelowej kaloryki, te 150-200 co tydzień, każdego dnia będzie okej, choć wszystko zależy od tego co będzie się działo z sylwetką, nie ma co z góry zakładać sztywnego schematu.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-10-05 16:37:48
1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
0
Napisanych postów
60
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1111
a Co powiedział byś na dodanie jakiś 300 kcal od razu po zakończonej redukcji a potem dopiero zabawa Revers? Nie zależy mi na robieniu super szybkiej masy gdyż za dużo kosztowała mnie obecna redukcja podczas której zleciał 14 kg w niecałe 6 miesięcy wiec teraz do końca października zetne ile sie da a potem na spokojnie chce coś zbudować . Jestem cierpliwy wiec myślę że revers nie będzie problemem .
Szacuny
3186
Napisanych postów
15808
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
146709
J.w Koniu jak najbardziej weszłabym na bilans zerowy i wtedy powoli dodawała. Bo dodawania kalorii po 100, czy nawet 200tygodniowo to nadal bycie na redukcji / deficycie ... A jeśli jesteś zadowolony z efektów redukcji, to nie ma sensu tego ciągnąć.
Szacuny
0
Napisanych postów
60
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1111
No źle nie jest w porównaniu z tym co było lecz mam chęci i siły dalej pociągnąć ta redukcje tak aby później etap masy już wchodził gładko i już z dobrą jakościowo masą bo jak wiadomo żeby zbudować sobie fundament pod dodatni bilans kaloryczny, trzeba uwrażliwić komórki mięśniowe na insulinę, im niższy poziom tłuszczu, tym wyższa wrażliwość insulinowa a za tym więcej masy mięśniowej nałożę podczas masówki . Macie jeszcze jakies wskazówki bede wdzięczny .