NIEDZIELA
Kolejny intensywny dzień, na Fit Expo, powrót nocą. Niesttey kilka godzin snu i praca, nie ma mowy, żebym robił trening. Po pracy nieco odeśpi, żebym zrobić mocno nogi. Oczywiście, nie żałuje tego, Targi a szczególnie konferencja bardzo udana. Wszyscy prelegenci z dużą wiedzą, doświadczeniem i merytoryką. Za rok na pewno jestem znowu.
Kilka rozmów przyczyniło się do tego, że zmieniam nieco dietę. O tym zaraz więcej napiszę
1. Revers diet
Jakub Mauricz, Marek Fisher
2. Fit od kuchni, czyli “ABS are made in the kitchen” – rola żywienia w procesie kształtowania sylwetki.
Jacek Bilczyński
3. 12 tygodni, które zmieni Twoją sylwetkę. Zaawansowane techniki treningowe.
Łukasz Raróg
4. Najczęstsze wady postawy ciała spotykane w treningu personalnym. Fakty i mity w modyfikacjach programów treningowych.
Jakub Rajtar-Zembaty
Zajęcia praktyczne w Hali III ProFi Fitness School pawilon 8 o godz.16.00.
5. MAURICZ.COM
Żywienie w MMA poza sezonem przygotowawczym.
Jakub Mauricz
Z każdych zajęć coś wyciągnąłem, duża I spora wiedza, pełen profesjonalizm. Mało rzeczy gdziemógłbym się przyczepić.
Organizacja zajęć bardzo dobra, wszystko przebiegało płynnie i sprawnie.
Teraz o moich zmianach w diecie, nie będą jakieś wielkie. Aczkolwiek wiem, że bedzie ciężko. Ogólnie wprowadzam dietoterpapię, tak doszczelnić jelita, poprawić trawienie, tym samym wchłanianie, a co za tym idzie budowanie masy. Poza tym zregenerować nadnercza oraz CUN. Kawa I inne stymulanty odpadają. Jedzenie będę starał się dobierać nieco lepszej jakosci, bezglutenu, bez nabiału, żywności wysokoprzetworzonej.
Przez miesiąc będę tak jadł, zobaczymy co z tego wyjdzie. Kiedyś już jadłem typowo Paleo przez kilka miesęcy, ale większej różnicy nie czulem.
Takie podstawowe zasady.
OFF
Zrobiłem sobie na targach tradycyjnie analizę składu ciała. W dwóch firmach, wyniki jak zwykle rózne
1.MIGDAŁOWY TWARÓG NA SŁODKO I ŁOSOŚ
125 g twarogu półtłustego+ 30 g płatków migdałowych + 30 g masła migdałowego + 150 g truskawek i łosoś wędzony
2-4.GULASZ WOŁOWY
200 g Udzca wołowegp + 20 g smalcu
5. DESER CZEKO
100 g mascarpone + 40 g be fit protein + 50 ml śmietany 18 % + kiwi
- Enzymy trawienne
- 15-20 g be fit protein
- witaminy ogólne
- Omega-3; 2 g
- witamina D – 2000 iu